Bara94 Bara94 komentáře u knih

☰ menu

Syn Syn Lois Lowry

Moc jsem doufala, že Lois příběhy a osudy postav z předchozích dílů nějakým způsobem ještě více proplete.. a tady to je!

Nebude trvat dlouho a otevřu znovu Dárce, protože se mi po všech malých i velkých hrdinech už teď tak trochu stýská.. :)

20.09.2022 5 z 5


Muminek – omnibus: kniha první Muminek – omnibus: kniha první Tove Jansson

Konečně, konečně, KONEČNĚ!

Sbírka mých milovaných podivných bílých tvorečků je tady, pěkně pohromadě, v krásném provedení od Arga, čímž si troufám tvrdit, že je kvalita zaručena. (A že mám doma samostatné díly? No ano, ale tento skvostný omnibus v mé knihovně chyběl, to vím jistě!)

Jde se na rereading po sto padesáté prvé. A rozhodně se nebojím, že to nebude tak skvělé, jako tehdy poprvé! :)

04.05.2022 5 z 5


Mimoňka Mimoňka Sarah Andersen

Sarah je skvělá. Sleduju její tvorbu už dlouho. Předposlední Kočky byly za mě trochu slabší, jenže přeskočte si laťku ubulené hromádky, není to lehký. Takže jsem Mimoňku vyhlížela s velkým očekáváním a co možná nejmenším sledováním nových příspěvků na Goodreads. A když pak spatřila světlo světa v češtině, přišlo.. no lehké zklamání. Opět jsem si našla pár favoritů, kterým se prostě musíte smát nahlas, ale celek bohužel nijak víc neoslovil. Nevadí. I tak budu čekat na další díl s nadšením. :)

23.11.2021 3 z 5


Vánoční prasátko Vánoční prasátko J. K. Rowling (p)

Myslím, že pokud bych letos měla doporučit jen jednu knížku z toho ohromného množství skvělých novinek, byla by to tato. Vážně, pro malé i dospělé. Neskutečně laskavý příběh, který vtáhl a nepustil a bude ve mě ještě dlouho doznívat. Opravdu doporučuju a J.K.Rowling - děkuju!

19.11.2021 5 z 5


Pouta Pouta Delphine de Vigan

Fantastická jednohubka! Nic nechybí, nic nepřebývá. Styl de Vigan je v této novele úsporný ještě o něco více než v ostatních, a to se mi vážně líbí.
-------
„Přesto jsem zbloudila z cesty. Ano, byla jsem možná rackem, kterého polapila ropná skvrna, dnes se však kupodivu podobám tomu havranovi z pohádky, kterou mi vyprávěla babička, tomu prachsprostému ebenově černému opeřenci, který snil o tom, že bude bílý. Protože ta bajka má pokračování: pták se nejprve vyválí v bílém mastku, potom v mouce, jenomže tenhle trik nemá dlouhého trvání a brzy pomine. A tak se havran celý vymáchá v kýblu s bílou barvou, v níž nakonec uvízne. Jsem tenhle černý pták, který chtěl být bílý a zradil své blízké."

02.01.2021 5 z 5


Když Když Morris Gleitzman

Znáte to, když se vám nějaká kniha nečekaně silně vryje pod kůži a pak, ještě dlouhou dobu po přečtení se k ní neustále vracíte?
-
Znáte to, když vás příběh zasáhne tak moc, že na jeho konci se vám chce hned začít od začátku, jen abyste se s ním nemuseli loučit?
-
Znáte to, když si zamilujete některé hrdiny, byť malé, a oni vás opustí nečekaně brzy?
Ne? Copak to nechápete?
---
Naprosto skvělá série! Díky Morrisi Gleitzmane!

01.10.2020 5 z 5


Eleanor se má vážně skvěle Eleanor se má vážně skvěle Gail Honeyman

Tak dlouho jsem měla Eleanor doma a chystala se na ní, tak dlouho jsem se těšila .. až jsem si ji předem bohužel asi příliš zidealizovala.

Příběh samotný by byl silný, to, že Eleanor neměla lehký život, je čtenáři ale jasné již na začátku knihy, celkově je dějová linka poměrně snadno předvídatelná. Pár vedlejších postav mi v knize bylo ale sympatických a sžila jsem se s nimi kupodivu více, než s Eleanor samotnou. Za sebe bych ubrala tak třetinu obsahu, k dočítání jsem se musela přemáhat.

10.02.2020 2 z 5


Posel v temném lese Posel v temném lese Lois Lowry

Opět musím smeknout, skvělá kniha! Sotva začnete číst, otočíte pár listů a ... jste téměř na konci, aniž byste tušili, jak to dopadne ... Do světů Lois Lowry se budete chtít vracet zas a znovu.

Všem, co ještě nečetli předchozí dva díly, doporučuji začít Dárcem, i když na sebe navazují jen velmi volně, obzvlášť první dva. A jen doufám, že na překlad posledního dílu nebudeme muset čekat tak dlouho jako na Posla :)

02.02.2020 5 z 5