Bagrik062 Bagrik062 komentáře u knih

☰ menu

Alan Rickman: Deníky Alan Rickman: Deníky Alan Rickman

Knihu jsem si pořizovala s tím, že jsem jej měla jako herce ráda. Pokud bych byla pouze fanouškem HP, tak bych byla velmi zklamaná. Je to zajímavou formou podaný pohled herce na jeho život, práci a v té době aktuální dění ve světě. Co mě na knize přišlo lehce unavující je plejáda jmen kolegů, přátel atd., která pro českého čtenáře neznajícího britské zejména divadelní prostředí je příliš obsáhlá.

23.08.2023 3 z 5


Zápisník alkoholičky Zápisník alkoholičky Michaela Duffková

Knihu jsem přečetla jedním dechem za jedno odpoledne/večer. Velmi čtivě napsáno. Budí emoce, kladné i záporné. Je to zajímavý vhled do problematiky alkoholismu.

10.07.2023 4 z 5


Stopařův průvodce zeměkoulí Stopařův průvodce zeměkoulí Slávek Král

Knížka je čtivá, avšak místy dost stručná. Nevadilo by některé příběhy rozvést. Víc se pověnovat některým nakousnutým tématům - zejména ekologické otázce, na kterou se v knize často naráží, a to přímo v knize. Pro mě osobně velkým mínusem knihy jsou fotografie, videa a doprovodné informace dostupné přes QR kódy, prostě je to hrozně unavující neustále střídat knihu s mobilem. Člověka to připravuje o hezký čtenářský zážitek, takže jsem na to v cca čtvrtina rezignovala a jen četla.

19.02.2023 3 z 5


S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje Tom Felton

Knížku jsem si jako správný potterholik nemohla nechat ujít. Je zajímavé vidět svět HP z jiného úhlu, avšak spíš než odkrýváním tajemství z natáčení na mě kniha zapůsobila odkrýváním osobnostního růstu autora.

25.01.2023 4 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Strhující čtení. Styl autorky perfektně v táhne do děje, že si člověk ani neuvědomí, jak dlouho čte, nebo že mu po tvářích stékají slzy.

15.12.2022 5 z 5


Modlitba za Černobyl – kronika budoucnosti Modlitba za Černobyl – kronika budoucnosti Světlana Alexandrovna Alexijevič

Ani tak ne kniha, jako kronika lidských příběhů, které pojí společný dějinný bod - obrovská tragédie.
Samo pojetí knihy, jako souboru neupravovaných vyprávění, je famózním formátem zpracování, díky kterému se kniha vryje hluboko do nitra každého čtenáře a donutí jej nezapomenout na hrůzy minulosti. Donutí jej přemýšlet, zamýšlet se a možná koukat, alespoň na chvíli, na svět jiným pohledem.
Není to kniha veselá, ani odpočinková. Není to kniha pro každý den, a přesto by ji si měl každý přečíst, protože lidstvo má tendenci příliš rychle zapomínat.

02.10.2022 5 z 5


Od oltáře do Santiaga aneb na svatební cestu pěšky Od oltáře do Santiaga aneb na svatební cestu pěšky Lukáš Hanuš

Na knížku jsem se po přednášce autorů moc těšila, leč pro mě byla ze začátku zklamáním. Paradoxně nejčtivější pro mě byla španělská část, která byla pro autory po poutnické stránce nejméně zajímavou.

24.07.2022 3 z 5


Totální rauš – Drogy ve třetí říši Totální rauš – Drogy ve třetí říši Norman Ohler

Obsahově autor přináší zcela, alespoň pro mě, nový pohled na dobové souvislosti právě v kontextu užívání drog. Byť se snaží o čtivost přidáváním pasáží o vhledu do "obyčejného" všedního dne Hitlera skrze jeho jídelníček a podobně, musím se přiznat, že mě to naopak na čtivosti pocitově snižovalo a zbytečně odvádělo od tématu.

06.06.2022 4 z 5


Přes hranice Přes hranice Margot Flügel-Anhalt

Obdivuhodná inspirace, jak trávit podzim života. Nepolevit ze svých hodnot. Kniha je více zaměřená na subjektivní vnímání zemí, lidí a kultur autorkou, než faktografii.

31.03.2022 4 z 5


Bonjour, živote: Cesta, která mě naučila žít s roztroušenou sklerózou Bonjour, živote: Cesta, která mě naučila žít s roztroušenou sklerózou Marine Barnérias

Inspirativní kniha vedoucí k zamyšlení, zhodnocení vlastních priot a i pohledu na svět. Taky by mě zajímalo, jakou cestou se život autorky od té doby vydal a zda dostála svým rozhodnutím v našem světě, který jim tolik nepřeje.

06.01.2022 4 z 5