Stopařův průvodce zeměkoulí

Stopařův průvodce zeměkoulí https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/448365/bmid_stoparuv-pruvodce-zemekouli-lhS-448365.png 4 38 16

Slávek Král cestuje už osm let, dal dvě cesty kolem světa stopem a na každém kontinentu strávil minimálně půl roku. Peněz moc nepotřebuje. Cestuje jako stopař, kempuje a často dobrovolničí. Jak sám říká: „Nastopoval jsem přes 250 tisíc kilometrů v 84 zemích světa a 21 státech USA, a lidi mi pořád říkají, že je to nebezpečné. Podle mě je svět bezpečné místo pro život a rozhodně to není takové, jak nám cpou v televizi.“ V knize najdeš nejzajímavější příběhy, které se mu za jeho stopařskou kariéru staly. Otevři na libovolné stránce, přečti si krátký příběh, a pochopíš. Příběhy budou doplněny základními pojmy, tipy na cestování a QR kódy s odkazy na video.... celý text

Přidat komentář

KajusaKil
29.03.2024 4 z 5

Krátké kapitoly, každá o úplně jiném příběhu mnohdy i z jiného konce světa. Za mě je to živé, hezké. Líbí se mi propojení QR kódů, skvělý nápad, novinka. Dověděla jsem se hodně zajímavostí hlavně o "Zemědům", občas jsem se zasmála. Slávka znám, je to super kluk, ale v knize je spousta chyb za které srážím tu poslední hvězdu dolů. Korektura nejspíše neproběhla.

JointlieKat94
30.12.2023 4 z 5

U knihy jsem se občas dost nasmála, QR kódy jsou vlastně takovým bonusem knihy, avšak, nevěděla jsem, jestli mě to spíš otravuje (po krátkých kapitolách je potřeba přepínat na webovkách) nebo baví (zas to bylo ale hezké- fotky v knihách jsou vždy bonusem, ale Slávek má na stránkách i videa!).

Bavilo mě to, vlastně všechny zážitky byly skvělé, a vím, že já sama bych to určitě nezvládla. Čtení tedy super.


Bagrik062
19.02.2023 3 z 5

Knížka je čtivá, avšak místy dost stručná. Nevadilo by některé příběhy rozvést. Víc se pověnovat některým nakousnutým tématům - zejména ekologické otázce, na kterou se v knize často naráží, a to přímo v knize. Pro mě osobně velkým mínusem knihy jsou fotografie, videa a doprovodné informace dostupné přes QR kódy, prostě je to hrozně unavující neustále střídat knihu s mobilem. Člověka to připravuje o hezký čtenářský zážitek, takže jsem na to v cca čtvrtina rezignovala a jen četla.

Cestovatel34
17.02.2023 5 z 5

Úžasné zážitky, krátké, úderné příběhy ze všech koutů světa. Kdo nechce, nemusí na QR kódy koukat, ale přidají hrozně moc.

Auto999
11.07.2022 4 z 5

Kniha obsahuje různé zážitky z cest po celém světě. Trochu horší je, že popis těchto zážitků je vždy velmi krátký. Od pár řádek až po maximálně stránku. Další problém je, že kniha neobsahuje vůbec žádné fotky. Všechny jsou na internetu, ke každé kapitole buď pár fotek nebo několika sekundové video. Nicméně žádným způsobem se nedají prohlédnout všechny fotky najednou. Musíte neustále klikat kvůli další fotkám nová čísla do URL adresy. To je dost otravující. Většina zážitků je ale zajímavá, proto stojí kniha za přečtení i přes to všechno.

christine1554
02.06.2022 3 z 5

S knihou jsem vesměs strávila příjemné chvíle, dozvěděla se o zajímavých místech a pobavila se u nevšedních zážitků. Líbila se mi autorova vášeň pro objevování takřka čehokoliv (míst, pracovních příležitostí, kuchyně, lidí...). Jakožto čtenář jsem se tedy při četbě nenudila, a to je sakra dobře. Na druhou stranu je kadence kapitol až příliš častá až jsem měla pocit, že autor některé země zmiňuje, jen aby měl odškrtnuto. Proč bych si měla číst o tom, jak danou zemi viděl jen z kamionu a prakticky jí celou jen co nejrychleji projel? QR kódy pro mne byly spíše rušivé než příjemné, sotva jsem se do nějaké mini kapitolky začetla, už bych měla zase sahat po telefonu a načítat video (kde po stopadesáté uvidím autora jak zabírá svůj obličej v popředí)? Nečtu přeci blog ale knihu. Jinak je obsah knihy nevšední a pestrý, jen si myslím, že na ní mělo být provedeno ještě mnoho práce před vydáním, a to ze strany nakladatelství i autora.

tonydanilov
03.02.2022

Skvělý cestopis zahrnující (nejen stopařské) zážitky doslova z celého světa, doplněný o nápady a tipy. Některé příběhy byly kratší, jistě by se daly rozepsat i do několika napínavých kapitol. To však bohatě vynahrazují QR kódy s odkazy na web, kterých je v celé knize požehnaně a které rozšiřují celý zážitek z knihy o fotky a videa. Doporučuju!

Luci3.bohacova
11.12.2021 4 z 5

Přečtena jedním dechem. Líbilo se mi, jak bylo vypíchnuto vždy jen to nejlepší a člověk se tím pádem při čtení nenudil. Zároveň je kniha doplněna zajímavými fakty nebo vysvětleními pojmů, což bylo fajn. Kdo chce, může si načíst QR kódy a vždy si zobrazit fotky nebo videa.

Péťa1950
19.09.2021 4 z 5

Nový způsob cestování pomocí informačních technologií. Určitě pro mladé přitažlivé. I kniha využívá QR kódy na rozšíření informací. Myslím, že cestování není tak jednoduché, jak kniha nabízí. Jednotlivé zážitky vypadají jednoduše, podle mne je za vším pečlivá příprava. Přeji autorovi další zážitky a čtenářům trochu opatrnosti při napodobování cest.
Ještě dodávám, velké množství informací z různých pohledů. Zaujal mě způsob života soběstačných komunit žijících v souladu s přírodou.

Melic
12.06.2021 4 z 5

Až se bojím, že se roztrhne s cestovateli pytel a ne každý bude mít takhle šťastný příběh. Protože vše vypadá téměř jednoduše. Ale k samotnému obsahu - bylo to zábavné čtení, i zajímavé informace si čtenář najde. Chvilku mi trvalo přivyknout si na rychlé tempo cestovatelských zážitků, ale pak jsem si zvykl a nakonec je to dost možná pozitivum, člověk se vážně nenudí.

Iki1
06.02.2021 5 z 5

Do knihy jsem se začetl s chutí, s povděkem jsem kvitoval QR kódy, které mi báječně přiblížily cestovatelskou atmosféru na jednotlivých trasách. Autor napsal knihu s chutí, své zážitky popisuje nenásilně, s humorem, i když myslím, že to ne vždy šlo s humorem přežít.

Lumierelu
16.12.2020 5 z 5

Skvela kniha, doporucuji. Autor ctive popisuje leckdy az neuveritelne zazitky z cest. QR kody s odkazy na fotky a videa knihu hezky doplnuji a vizualne priblizi ctenari situaci.

sasxka
16.12.2020 5 z 5

Skvělá, čtivá kniha. Určitě se zasmějete a leccos dozvíte ❤️

JanaMaria
16.12.2020 5 z 5

Zcela neobvyklý cestopis, který se čte jedním dechem :)

macek166
15.12.2020

S autorem poznáváme svět. Skoro jsem se cítil, i díky doplňujícím příběhům přes QR kód, jako bych tam byl. Mnoho zajímavých historek, které by vás ani nenapadli, že se stanou. I díky tomu se to skvěle četlo.

kristina0473
28.11.2020

Knihu naprosto doporučuji! :-) je tolik plná zážitků z cest, že se tedy do ní bohužel nevešly fotky, což může být pro někoho zklamáním. Ale jsou tam QR kódy, které když naskenujete, tak se vám fotky ukáží v telefonu. pro mě první zkušenost s takovouto vymožeností už i v knize. Jsou tam krásné ilustrace vyobrazující rozdíly mezi turistou- cestovatelem- dobrodruhem. Jak každý má jiné priority, apod.
Kniha je čtivá plná humoru i tvrdé reality :-)

Štítky knihy

cestopisné příběhy stopaři

Autorovy další knížky

Slávek Král
česká, 1987
2020  81%Stopařův průvodce zeměkoulí
2023  89%Stopem se psem

Kniha Stopařův průvodce zeměkoulí je v

Právě čtených2x
Přečtených50x
Čtenářské výzvě15x
Doporučených2x
Knihotéce20x
Chystám se číst48x
Chci si koupit25x