Andy2005 Andy2005 komentáře u knih

☰ menu

Artemis Artemis Andy Weir

Dokonale vyvážený podhled na život na Měsíci. Perfektně popsaný systém fungování tohoto měsíčního městského kolose. Nechybí ani sociální vrstvy a rozdělení společnosti podle majetku, peněz a moci. No a když se stane vražda v tam malém/velkém objektu na Měsíci, tak v tu ránu jsou na nohou všichni možní lidé, jen aby pachatele okamžitě dopadli a co potom, když se zde stane hned dvojnásobná vražda?! A nesmí pochopitelně chybět ani boj o moc nad nadvládou jediného měsíčního města + brazilská mafie, která věří, že automaticky nad vším dostanou moc, už je z principu. Super podívaná a napětí jak to vše nakonec skončí!

17.02.2019 3 z 5


Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Neuvěřitelná fantazi s neuvěřitelným množstvím perfektně napsaných postav, popsaných královstvých a nečekaných zvratů, z kterých zůstane pusa dokořán. Vepsaných na jenmou lepenou vazbu. ???????? Tahle knížka mě nikdy nepřestane udivovat, autorka přesně ví kam udeřit a bez problémů vždy trefí cíl. ????????

17.02.2019 4 z 5


Šest vran Šest vran Leigh Bardugo

Příběh i když je brán jako fantazii, tak o proti jiným knížkám s tímto titulem (např. Skleněný trůn) mi přijde více realistická. Hrdinové jsou z 80% obyčejní lidé bez kouzelných schopností. Ale i přesto v něčem vynikají (výroba výbušnin, pružnost či rychlost, triky). A tím knížka u mě získává daleko víc na zajímavosti a oblibě. Příběh po 2 kapitolách nabírá úplně jiný směr než by jste na začátku myslely. A je potřeba na to nahlížet z jiné perspektivy. Ale příběh a hlavně samotné postavy jsou tak velmi dobře napsané, že se do jejich životů a situací tak neuvěřitelným způsobem vžijete, že nedokážete přestat číst dokud nebudete na poslední stránce knížky

17.02.2019 5 z 5


Kruh Kruh Kodži Suzuki

Neuvěřitelný příběh, samotný zrod kazety byl pro mě velmi důležitý. Mužské obsazení daleko lepší než ve filmové verzi. A co se knížky týče, velmi dobře a čtivě napsané. Nechybí napětí (či jemné mrazení v zádech) stejně jako lehký humor.

17.02.2019 4 z 5