Alphadog92 Alphadog92 komentáře u knih

☰ menu

Doktor z Varšavy Doktor z Varšavy Elisabeth Gifford

Knih o genocidě jsem četl mraky. Všechny (nebo alespoň většina) se odehrávali v různých koncentračních táborech. Tato kniha byla ale vyjimečná. Většina děje se odehrává ve Varšavě, v židovském ghetu. Neznám jiný materiál, který by vysvětlil tamní atmosféru. Knihu určitě doporučuji, v současné záplavě všech povolání z Osvětimi je to něco jiného, co dá člověku nové informace.

22.08.2022 4 z 5


Mengeleho děvče Mengeleho děvče Viola Stern Fischerová

Mám načtenu téměř naprostou většinu knih s touto tématikou a musím upřímě říct, že je z nich nejlepší. Souhlasím s ostatními, kteří píší o jedné z úvodních kapitol (o lásce) která je zbytečně zdlouhavá. Ano je, nicméně na posledních stránkách knihy pochopíte jednoznačně proč. Knihu jsem sjel ani ne za týden a měl jsem velké problémy se od ní odtrhnout. Kniha skvěle spojuje celosvětové dění se světem jedné prosté ženy/děvčete. Jsou v ní fenomenální souvislosti a vypovídající fotografie. Málo které knize dám plné hodnocení, ale této bych dal ještě o pár hvězdiček více. Opravdu vřele doporučuji. Jen pozor. Emočně je velmi, velmi silná až náročná.

22.03.2021 5 z 5


Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Po fyzickém navštívení Osvětimi a Březinky má kniha úplně jiný rozměr. Doporučuji ji všem, kteří tato místa navštívili a mají je v paměti. Kniha výborná, přečtená téměř za víkend.

07.03.2021 4 z 5


Klub rváčů Klub rváčů Chuck Palahniuk

Skvělá kniha která "neobtěžuje" zbytečnými popisy prostředí. Každý řádek, každé slovo má svůj smysl. Vše je součástí skládačky příběhu. Je to velmi čtivá kniha hlavně díky formě, kterou je napsána. Knihu jsem přečetl až po shlédnutí filmu a musím říct, že film za knihou dost pokulhává. Dost námětů k zamyšlení. Kniha zhltnuta během dvou dnů.

14.07.2016 4 z 5