adela2035 adela2035 komentáře u knih

☰ menu

Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Asi nejsem cílovka, pro život měnící knihy plné hlubokých myšlenek. Rozhovory jsou naprosto stupidní, postavy nijak zajímavé, příběhy jak ze slohové práce žáků šesté třídy na téma Moje vysněné povolání. Jedna hvězda za docela lákavé téma a druhá za skvělý marketing ke knize.

09.09.2023 2 z 5


Kde jsi, když nejsi Kde jsi, když nejsi Radka Třeštíková

Občas jsem se smála a taky trochu brečela.
Věřím, že spoustu špatných hodnocení je motivováno jen tím, že to napsala "ta Třeštíková". Ale dejte jí šanci. Tahle je skvělá. Podle mě skvostně budovana atmosféra a perfektní vykreslení hlavních postav. Štvát vás budou asi všichni... budete na ně v duchu řvát, cloumat s nimi a tukat si an čelo. A to je známka toho, že je to prostě dobře napsaný.

P.S. pro ty, na které je to prý příliš vulgární - Stačilo by vystrcit hlavu ze své sociální bubliny a zjistit, že ano, Jakubové existují a není jich málo, mr*ky.

07.08.2023 5 z 5


Tichá smrt Tichá smrt Peter May

Rozvleklé popisy prostředí, zbytečně hluboké sondy do minulosti, nikam nevedoucí dějové linky a nebo až příliš "náhodných náhod" z této knihy dělají velmi průměrnou (občas i podprůměrnou) detektivku. Uvítala bych rychlejší spád příběhu a musím souhlasit s ostatními komentáři, že postavy se často chovají úplně nelogicky a ani jejich emoční vývoj není uvěřitelný. Bohužel.

26.05.2022 3 z 5


Jiná Gabriela Koukalová Jiná Gabriela Koukalová Martin Moravec

Dlouho jsem uvažovala o tom, jaké hodnocení knize dám.
Pokud bych knihu hodnotila bez emocí a sympatií (či nesympatií) ke Gabine, tak je to vcelku čtivé, poutavý lidský příběh. Knihu hodnotím poměrně kladně, jako odpocinkove nenáročné čtení.

Na druhé straně je ale fakt, že kniha je napsána velmi subjektivně (není se ale co divit, kniha ani nic jiného neslibovala), některé informace v jedné kapitole nezapadaji k informacím z kapitoly další, rozhodně bych nenazyvala literaturou faktu.
Ke knize se vracet znovu nepotřebuji, ale jako oddychova jednorazovka uspokojivé.

26.12.2019 4 z 5


Malíř vzpomínek Malíř vzpomínek Gwendolyn Womack

Velké očekávání, velké zklamání. Velmi zajímavé téma, které však autorka promrhala.
Příběhy na sílu poslepované, bez logiky, hlavní hrdinové se chovají naprosto nepřirozeně, dialogy podprůměrné, děj uměle natahovaný a předvídatelný.
Trochu mám pocit, že jsem četla úplně jinou knihu než ostatní, kteří jsou z ní naprosto nadšení.

25.06.2017 2 z 5