Zrodila sa láska

Zrodila sa láska https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/491171/bmid_zrodila-sa-laska-5Ps-491171.jpg 4 73 16

Reginald Mason je kultivovaný mladý muž, rodený džentlmen. Netrápi ho, že ich rodina nemá šľachtický pôvod – na rozdiel od jeho otca, ktorý ťažko nesie, že príslušníci smotánky naňho napriek jeho obrovskému bohatstvu pozerajú zvrchu. Lady Annabelle Ashtonová je krásna dcéra grófa Havercrofta, suseda a nepriateľa Masonovcov. Keď spôsobí škandál, ktorý jej nenapraviteľne zničí povesť, gróf je ochotný súhlasiť, aby sa vydala pod úroveň, navyše za syna jeho úhlavného nepriateľa. Reginald sa však netúži oženiť, príliš si zvykol na život slobodného mládenca. A tak mu otec dá ultimátum: buď sa ožení s Annabelle, alebo ho prestane finančne podporovať. Nádejná nevesta a ženích sa voči sebe správajú nepriateľsky, navzájom sa obviňujú z nepríjemnej situácie, v ktorej sa ocitli, no všetko nasvedčuje tomu, že sobášu z rozumu už nič nezabráni. Ibaže v tomto čarovnom ľúbostnom príbehu plnom tajomstiev nie je ani zďaleka všetko tak, ako sa na prvý pohľad zdá...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Slovenský spisovateľ
Originální název:

A MATTER OF CLASS , 2009


více info...

Přidat komentář

Eva193
27.03.2023 5 z 5

Moc pěkné. Jednoduchý optimistický příběh, který mě chytil od první stránky a protože ani není moc dlouhý, tak jsem ho přečetla během jednoho dne. Opravdu doporučuji.

ariel platto
29.12.2022 5 z 5

Příběh mě okamžitě pohltil a jsem šťastná, že jsem natvrdlá a mohla být na konci překvapená :)


pip11
15.04.2021 5 z 5

Hezký a veselý příběh, u kterého s blížícím se koncem začnete tušit, že je něco trochu jinak. Bylo to pěkné čtení na jedno odpoledne, při kterém se budete usmívat spolu s ústřední dvojicí.

Kudík
11.03.2021 4 z 5

Hezká a rychlá pidiknížka, která je za chvilku přečtená. Od půlky jsem měla podezření, jak to asi mezi mezi "Annou" a "Reggiem“ bylo a jsem ráda, že mě konec nepřekvapil. Pobavily mě ty jiné možnosti. :)

alekis
08.02.2021 5 z 5

SPOILER :-)

Lady Anabelle prchá s otcovým pohledným kočím ke skotským hranicím... Kdo snad neví, hned za skotskou hranicí leží čtenářkám romancí všeobecně známá obec Gretna Green, kde vás oddá kovář za poplatek ve své kovárně, a souhlas rodičů, poručníků, nerudných strýčků, starších bratrů a dalších protivných opruzů není potřeba!
Lady je ale dopadena a vrácena zpět domů, kočí uprchl, aniž by se po ní ohlédl - prý přes moře a dobývat Divoký Západ... a tímto nepromyšleným krokem je bezúhonná pověst mladé šlechtičny zcela zničena.
Bohatý markýz, který se jí dvořil, a jehož peníze měly zachránit dívčina zchudlého papínka, nafoukaného hraběte, okamžitě odstoupil od svých svatebních úmyslů... Žádná škoda, jak říkáme po našem, tahlo mu totiž z kotla, měl shnilý chrup... Bohužel, nehrozilo, že by se dostavil nějaký jiný ženich s modrou krví. Zkažené zboží zkrátka nebrat!
Vypadalo to už, že mladá dívka zůstane zcela na ocet a bude z ní stará zapšklá... panna...
Takřka proti své vůli a se skřípěním zubů namyšleného hraběcího taťky se ovšem Anabelle nakonec provdá (jakožto Prodaná nevěsta...) pod svoji úroveň, za syna obchodníka s uhlím, sice královsky bohatého, ale původem plebejce s uhelným mourem za nehty... Hrabě sice dostane žádanou finanční injekci a obchodník s uhlím přižení syna do lepší rodiny, ale jinak je to... hrůza!
Tedy nevím, jak tohle může dopadnout? Jak to může šťastně skončit?!
Vlastně vím, poněvadž jsem si tuhle krátkou jednohubku přečetla. Konec je fakt pecka, a dopadne to samozřejmě jako vždycky dobře! :-)

petraj30
21.01.2021 5 z 5

Vůbec jsem nevěděla do čeho jdu. Komentáře pode mnou byly rozporuplné a anotace taky mnoho neprozradila. Ale byla jsem nadšená. Došla jsem ke správnému záměru ještě před půlkou, protože jsem si říkala, že to nebude tak, jak se může na první pohled zdát.
Mě se to moc líbilo. Bylo to milé, vtipné a hlavně originální. Ale jak už je to tu zmiňováno, bohužel i strašně krátké. Rozhodně bych se z toho snažila vytřískat víc.
Oba hrdinové se mi líbili, i jejich rodiče (pokud bych přimhouřila obě oči) byli skvělí.
Řekla bych, že tohle byla nejlepší kniha od Mary Balogh. Velká škoda, že je tak krátká:-).

biki
26.12.2020 4 z 5

Sice jen jednohubka akorát ke kafi, ale rozhodně mě nezklamala. Zápletka je naprosto originální, s podobnou jsem se ještě v tomto žánru nesetkala, a je skutečně škoda, že ji autorka nerozvedla do delšího formátu.

tittanie
17.07.2020

Klasická červená knihovna s překvapivým koncem. Možná že jak jsem nic nečekala, tak jsem byla překvapená.

LilianaFalcon
01.08.2017 2 z 5

Achjo! Ten pribeh by byl uplne uzasny, kdyby to autorka pojala trochu jinak, napsala ctiveji a tolik se tam nezaobirala prkotinami...
Tenhle pribeh by mohl mit i 5 hvezdicek, kdyby....

TaLu
14.07.2017 4 z 5

Autorka píše vtipné dialogy, nechává své hrdiny procházet zkouškami, aby posléze došli k romantickému "konci". Co víc si přát na odpočinkové letní dny?
Ocenila jsem jejich důvtip. Byla to neotřelé zápletka. Některé knihy autorky jsou propracovanější. Toto je taková jednohubka.

MinaHawke
08.03.2016 5 z 5

Lady Annabelle poté co uprchla s kočím svého otce má zničenou pověst a také všechny naděje na vdavky. A to se právě hodí panu Masonovi, který se snaží dostat do vyšší společnosti, tak se to alespoň povede jeho synovi Reginaldovi, který ji požádá o ruku po rozmluvě se svým otcem.
Líbilo se mi, jak si Reggie dobírá Annabelle a také rozuzlení :)

BlueIvy
24.10.2015 4 z 5

Zvláštne. Všetci tu plačú, že toto nie je pravá M. Balogh a ja som za to naopak vďačná, pretože ešte okrem Nezabudnuteľného leta (ktoré sa ako-tak dalo prečítať) je toto kniha, ktorá má celkom dobrú úroveň, na rozdiel od jej ostatných kníh - chýba jej totiž stupídny dej a ešte horšie postavy, tak typické pre Baloghovej knihy. A "rozuzlenie" bolo naopak skvelé - to najlepšie na celej knihe! :)

Mh200877
07.09.2014 2 z 5

Slabé, slabé, slabé. Na Baloghovú sa to vôbec nepodobá. Podľa mňa sa vôbec neoplatí čítať. A to rozuzlenie ani nekomentujem. Veľké sklamanie pre mňa.

jluky
30.04.2013 5 z 5

Milý a vtipný príbeh.

modranka
05.04.2013 3 z 5

tak toto je jediná kniha od Baloghovej, ktorá ma sklamala. Pripadalo mi veľmi naivné a nudné, pripomínalo mi to akési torzo pekného príbehu, ktorý bol skrátený na nutných 136 strán.

ivule85
21.02.2012 5 z 5

tenka knížka takže sem ji přečetla za jeden večer...měla sem obavy co od tak tenke knížky očekavat za děj ale musím říct že sem byla mile překvapená..už od půlky sem měla podezření že vše není takove jake se na začatku zdálo a jsem ráda že jsem se nemylila...je to jednoduchy ale hezký příběh a hezky sem si u toho odpočinula :-)