Nečekaná svatba

Nečekaná svatba https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/35810/bmid_necekana-svatba-hQ9-35810.jpg 4 101 23

Sestry Huxtableovy série

1. díl >

Sestry Huxtableovy: - Nečekaná svatba - Vášnivé námluvy - Vše končí láskou - Svedený anděl Královna romantické literatury představuje neobvyklou rodinu – sestry Huxtableovy. Příjezd neodolatelného Elliotta Wallaceho, vikomta Lyngate, uvrhne celou zapadlou vesničku Throckbridge do zmatku. Elliott z naléhavých důvodů potřebuje manželku. Prostřední ze sester, Vanessa, hrdá a smělá mladá vdova, se mu nabídne, aby uchránila svou nejstarší sestru před konvenčním manželstvím, a Elliott ji vezme za slovo. Ale po svatební noci se stane něco podivného, dva cizí lidé se od sebe nemohou odtrhnout. A zatímco se objevují intriky vyvolané dávným tajemstvím Elliott a Vanessa odkrývají potěšení manželského lože a brzy i vzájemné lásky. Úvod k cyklu Sestry Huxtabelovy... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Baronet
Originální název:

First Comes Marriage , 2009


více info...

Přidat komentář

Eva193
20.10.2023 4 z 5

Pěkný příběh, i když autorka má i lepší. Docela mi vadilo to neustálé zdůrazňování toho, že Vanessa není krásná.

Ála1968
26.04.2023 2 z 5

Moc jsem se na tuto sérii těšila.Popravdě jsem tak nějak zklamaná.Přišlo mi to dost nudné.Nebyl tam žádný pořádný zvrat.A neustálé opakování jak je Vanessa ošklivá mi taky dost vadilo.Pochybuji, že by se s ní Elliott oženil,kdyby byla tak nehezká.Jsem zřejmě po přečtení knih od J.Lindsey,J.Deveraux,S.Johnson a J.McNaught, které jsem četla v poslední době nějaká zhýčkaná . Vypadá to, že je zatím nikdo nepřekoná.


pip11
25.04.2021 4 z 5

Úvodní díl do této série je lehké oddechové čtení. Bylo to pěkné a nenáročné, místy vtipné.

petraj30
06.10.2020 5 z 5

Moc pěkný příběh. Sice to bylo v některých částech zbytečně zdlouhavé (popisování krásy:-)), ale i přesto moc pěkné.
Vanessa byla moc sympatická, sice někdy moc naivní, ale velice laskavá a dokázala se radovat i ze sebemenších maličkostí. Možná nepatřila k největším kráskám, ale její "krásu nekrásu" autorka až moc často rozpitvávala. Přibližně 2x na každé stránce zaznělo slovo krása v jiných slovních druzích i synonymech. Elliot byl strašný bručoun. Trvalo strašně dlouho než se úplně otevřel, ale ten konec byl krásný.
Moc se těším na další příběhy sourozenců Huxtableových. Tento příběh byl nádherný:-)

JanaO118
17.08.2020 4 z 5

Román, který se mi skvěle četl (dala jsem ho na 2 zátahy a skončila ve 3 h ráno :))). Líbily se mi hravé a vtipné dialogy mezi Vanessou a Elliottem a Elliott - je sice bručoun, ale srdce má rozhodně dobré :)

Lembac
17.04.2020 5 z 5

Kniha se mi velmi líbila. Upoutala mě především hlavní hrdinka Vanessa, která okolí neoslňovala svou krásou, ale spíš inteligencí a smyslem pro humor. Je pravda, jak už bylo v komentářích několikrát vzpomenuto, že neustálé připomínání údajne Vanessiny nehezkosti bylo až únavné. Čtenář by mohl nabýt pocitu, že chudák Vanessa vypadá jako nevlastní sestra Quasimoda.
Elliott mi přišel takový neslaný nemastný, furt se jen mračil a ironicky pozvedával koutek úst, v nejlepším případě na svět koukal zpod přivřených víček. Trochu na plyn šlápl až ke konci příběhu.
Vedlejších postav vystupuje v knížce dost, některým z nich jsou věnována pokračování této série. Těším se na ně!
Román je čtivý a docela dobře napsaný.

rena4166
17.03.2020 odpad!

Príbeh má zaujal hneď od začiatku. Pekne napísaná kniha, plná lásky, intríg ale zaujali má hlavne postavy rodiny Huxtableovych. Aj, keď Eliot bol opísaný ako prísny vojvoda a Vanesa ako škaredé kačiatko, nakoniec si k sebe našli lásku . A preto som sa s verbou pustila do ďalších častí....

havrmoni
04.10.2019 3 z 5

Nebyli to špatné čtení, ale nějak jsem bojovala s hlavníma postavama. Na první stránce jsem se zabouchla do Cona a to byl asi problém :). Elliott mi byl nesympatický a ani sladký konec tomu nepomohl. Vanessa byla zas až tak šťasná, veselá a hodná. Prostě přišlo mi to už moc. A co mě dostávalo byla věta- Vanessa se zasmála. Kolikrát jsem si znova četla čemu že se to smála, protože jsem nic k smíchu nenašla. Ono mě už pak přišlo, že se směje po každé své větě. Příběh jako takový se mi, ale líbil.

vcielka
17.08.2018 3 z 5

Strasne dlha kniha. Kludne sa mohla tak o 200 stran zrezat, aby bola sviznejsia. Par veci tam strasne vytacalo. Autorka sa neskutocne rada opakuje. Nie som si ista ci dat 3 hviezdy ci viac kedze pribeh ich najstarsej sestry bol este ovela horsi ale neviem ci je az tak zly aby dostal len 2 hviezdy. Hlavna hrdinka ma az tak velmi neoslovila. Mam radsej hrdinky s trochu vacsim duchom. Hlavny hrdina bol ale fajn. Pribeh tiez v poriadku i ked vobec nicim neprekvapil.

karamelka57
01.08.2018 3 z 5

No neviem, čakala som trocha viac a to vôbec nie som náročný čitateľ... úvodný rozbeh ma síce nenudil, kniha sa čítala dobre, prečítala som ju za jeden voľný deň.... ale čosi tomu chýbalo.... vzťah Elliotta a Vanessy bol taký nejaký nemastný neslaný, chýbala mu šťava, iskra... chýbalo mu proste niečo, na čo som zvyknutá pri tomto žánri... hlavná hrdinka príliš ukecaná všetečka a hlavný hrdina taký suchár, čo sa v celej knihe ani jediný krát neusmial...a vadilo mi, že často poukazovala autorka na to, že ona vôbec nie je jeho typ a že sa mu v podstate ako žena vôbec nepáči... príbeh síce skončil pekne, ale na môj vkus príliš pokojné, bez iskry a napätia....

a čo ma vytáčalo úplne, v slovenskom preklade si tí dvaja celú dobu vykali, ešte aj v posteli, no odveci....

účetní
22.04.2018 4 z 5

Tuto autorku jsem nedávno objevila na DK a komentáře mě navnadily, abych ji zkusila a určitě to stálo za to. Kniha byla pěkná, děj je spíše takový poklidnější. V prvním díle se seznamujeme s rodinou Huxtableových a láskyplným vztahem mezi všemi sourozenci a dále s jejich bratrancem Constantinem. Všem se v prvním díle zcela změní dosavadní život. Hlavní hrdinka Vanenessa byla ze tří sester prostřední a to, že vyrůstala se dvěma sestrami, které dostaly do vínku, na rozdíl od ní, krásný vzhled v ní zanechalo hluboce zakořeněnou nejistotu, kterou kompenzovala veselostí a srdečností, byla to velmi laskavá osůbka, ochotná věnovat lásku všem kolem sebe. Naproti tomu Elliott o iluze přišel, takže se projevoval hodně rezervovaně a odmítavě, jeho charakter byl jinak tak trochu nevýrazný a jeho hlubší myšlenky autorka moc hezky vyjevila až v závěru, když ho Vanessa naučila znovu důvěřovat lidem a milovat. Konec byl takový pěkně něžný.
Těším se na ostatní díly, dle komentářů budou stát za to.

ketvin
26.03.2018 3 z 5

První díl série se mi líbil nejméně, asi to bylo způsobeno hlavně tím, že autorka neustále zdůrazňovala, že je hlavní hrdinka "nehezká". To ale ve výsledku není pravda, že... Několikrát v průběhu série je popisována jako krásná, ale nejméně ze všech 3. Kdyby od začátku série používala autorka místo slova nehezká slovo "obyčejná", "tuctová", "nevýrazná" apod. měla bych z knížky mnohem lepší pocit. Takto má furt člověk tendenci si říkat "proč je teda nehezká? má srostlý oboči? šilhá?"... přitom pointa nebyla, že je nehezká, ale že Elliot je zvyklý na ženy krásné. Takže popis obyčejná by zde úplně stačil... Každopádně kniha nebyla špatná, ale pro mě to byl "jen úvod", ve kterém se mi líbil vývoj Elliota, představení sester a Stephana a samozřejmě jsem se už zde začala těšit na knihu o Constantinovi.... :)

Etule
06.01.2018 3 z 5

U téhle knihy jsem měla neustálý pocit deja vu, abych zjistila, že jsem ji opravdu četla. :) Lehce mě dráždilo, jak se stále zdůrazňovalo, že hlavní hrdinka není krásná. Trošku to příběhu ubralo, ačkoliv ona sama to brala s nadhledem a humorem.
Nicméně se mi to i přesto líbilo.

alzbeta4340
29.08.2017 5 z 5

Chtěla jsem si přečíst něco vysloveně odpočinkového a narazila jsem na tuto historickou romanci, u které se mi krásně odpočívalo. Čtivý příběh o začátcích dohodnutého manželství, které se přes mnohá nedorozumění nakonec stalo šťastným a láskyplným.
Knihu jsem si vychutnala jako příjemný čtenářský večerníček a určitě přečtu i další díly.

TaLu
20.04.2017 5 z 5

Četla jsem již před časem a první díl považuji za nejlepší ze série. Zajímavá zápletka, vtipné dialogy, sourozenci, kteří svým původem natolik spoléhají jeden na druhého a pak jsou konfrontováni s velikou změnou života, kterou se snaží projít co nejlépe. Zachovat si svou vlastní hodnotu tváří tvář takové situaci, díky které by mohlo snadno dojít ke změně povahových vlastností, to není snadné. A tak při čtení fandíme všem, aby se jim podařilo zvládnout vše, co je třeba. A že na té cestě potkávají své životní lásky? Nu to už je ta romantická část příběhu, kterou autorka umí popsat opravdu dobře. Doporučuji.

moudivlacek
14.08.2016 3 z 5

Velmi pomalý rozjezd děje, který mě téměř odradil od dalšího čtení, ale jakmile se setkají všichni hrdinové, je o čem číst. Opět příběh manželství uzavřené bez lásky, přesto se v něm láska narodí.

Marlis555
29.12.2015 5 z 5

Veľmi pútavý príbeh.

rosemari
08.02.2015 5 z 5

Prvá kniha od Baloghovej čo som čítala a kedže som čítala samé chvály na jej knihy akonáhle som tento titul našla v knižnici som ju brala.Začiatok sa"rozjel" pomaly,ale potom to už išlo samo.Mám akurát rozčítanu 2 časť ,ale som strašne zvedáva na príbeh Margaret dúfam, že bude tak dobrá ako predchádzajúce.

zp87
22.12.2014 4 z 5

Velmi příjemné počtení. Moc mě to bavilo. Tak, že jsem včera byla dokonce "donucena" číst až do brzkého rána (ještěže jsem dnes nemusela brzy vstávat).
Jednu hvězdičku strhávám za trochu pomalejší rozjezd, prvních 50 - 70 stran byl spíš průměr, tak na 3 hvězdičky.
Ale jakmile se dali hlavní hrdinové dohromady, nemohla jsem knížku odložit.
Možná jsem trochu přísná, protože jde o začátek série a autorka musela vše popsat, připravit čtenáře na příběh rodiny Huxtableových (ale jsou i romány, od kterých se čtenář nemůže odtrhnout od samého začátku...)
Elliott je hrdina k pomilování, dokonalý gentleman. A Vanessa je velmi sympatická hrdinka, moc příjemná. Jen mi vadilo, jak se v knize neustále opakuje, že není hezká, není atraktivní ... bla bla bla. Stačilo by to párkrát, ne co tři stránky.
Škoda, že poslední dvě strany byly tak rychlé. Myslím, že odhalení Vanessina "tajemství" které už Elliott stejně znal, mohly být víc natáhlé. Působilo to, jakoby se to už autorce nechtělo víc rozebírat, škoda.
Těším se na postavu Cona - nevěřím, že je vše, jak se zdá. Prolog ho nastiňuje jako jiného člověka. Jsem moc zvědavá na další díly.

po.13ny
18.02.2014 5 z 5

Moc hezký a čtivy příběh rozhodně nesklame.

Štítky knihy

milostné romány romance historické romance

Autorovy další knížky

Mary Balogh
britská, 1944
2010  79%Nečekaná svatba
2011  87%Utajený poměr
2005  88%Čary lásky
2010  83%Vášnivé námluvy
2010  85%Vše končí láskou

Kniha Nečekaná svatba je v

Právě čtených1x
Přečtených147x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených4x
Knihotéce109x
Chystám se číst26x
Chci si koupit4x
dalších seznamech3x