Vášnivé námluvy

Vášnivé námluvy https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/42248/bmid_vasnive-namluvy-mmB-42248.jpg 4 85 17

Sestry Huxtableovy série

< 2. díl >

Sestry Huxtableovy: - Nečekaná svatba - Vášnivé námluvy - Vše končí láskou - Svedený anděl Katherine je nejmladší ze sester Huxtableových. Je uvedena do vyšší londýnské společnosti a stane se předmětem sázky- má ji svést lord Jasper Finley, baron Montford. Sázka se dostane na veřejnost a propukne skandál. Situace je ještě komplikovaná tím, že Montford vychovává svou nevlastní sestru. Musí tedy přesvědčit další poručníky, že je výchovy schopen a zároveň přesvědčit Katherine, že je dámou jeho srdce.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Then comes seduction , 2009


více info...

Přidat komentář

Ála1968
26.04.2023 3 z 5

Za mě tedy rozhodně lepší než první .I když tomu něco chybělo, rozhodně to nebylo špatné.Hlavně první půlka knihy byla super

pip11
16.05.2021 4 z 5

Celkově to bylo pěkné a oddechové, ale začátek příběhu se mi skoro vůbec nelíbil. Přibližně po třetině příběh příjemně změnil styl, čtivost stoupla a vydržela až do konce.


petraj30
07.10.2020 4 z 5

Kniha se mi líbila, ale řekla bych, že předchozí díl byl lepší.
Oba hlavní hrdinové se mi moc líbili a ani Jasper se mi nejevil jako příliš velký bručoun. Jen v první kapitole jsem měla malý problém. Pak jsem pochopila, že Jasper byl oslovován křestním, titulem a přezdívkou, pak už mi to dávalo smysl:-)
Con mě v prvním díle moc nepřesvědčil, i když si někdy hrál na hodnou chůvu, moc jsem mu nevěřila, až ten konec změnil můj úsudek a tady v tomto díle jsem si jej moc oblíbila.
Knížka byla pěkná, ale bylo tam několik hluchých míst, ale na druhou stranu to zachránil ten úžasný konec a hlavně ten humor. Ale nejvíc se těším na příběh s Meg.

účetní
30.07.2020 4 z 5

Celkově musím říct, že si mi kniha líbila, ale myslím, že byla zbytečně zdlouhavá, zbytečně moc stran, první půlka mně zase tak nebavila, ale konec byl pěkný a Jasper i Katherine se mi nakonec moc líbili.

Lembac
21.04.2020 4 z 5

Do manželství byli hlavní hrdinové uvrtáni na základě docela krkolomného skandálu, jehož důvodem byla pitomá Jasperova potřeba vsázet se o každou blbost. Po svatbě odjíždí na venskovské sídlo, kde se věnují zahradničení a dlouhým procházkám po svých latifundiích. A přitom se poznávají. Jestli se jedná o opožděné vášnivé námluvy, jak čtenářům sugeruje titul knihy, to je otázka. Námluvy snad ano, ale vášnivé? Především druhá polovina knihy trochu ztrácí dech. Novomanželé spolu hovoří, svěřují se, přemýšlejí o sobě a světu, což ale může po pár stránkách začít nudit. I tak se mi kniha líbila.

rena4166
17.03.2020 3 z 5

Ďalšie pokračovanie sestry Huxtableove má už zaujalo menej zaujímavé. Zo začiatku ten príbeh vyzeral byť dosť sľubný ale stred deja bol hrozný. Veľmi zložité na čítanie, keď sa pri čítaní dostanete do fáza nuda. Stále doookola som čítala o nejakej stávke, čo mi nedávalo žiaden zmysel. Ako by sa celý dej zastavil a na konci sa to všetko rýchlo zhrnulo a bol koniec. Katarina a Monty ako postavy neboli zlé ale predsa mi tam chýbala nejaká iskra tych postáv.

havrmoni
05.10.2019 3 z 5

Tato autorka asi nebude můj šálek. Popis šatů, míst i budov mi nevadí, ale sáhodlouhé myšlenky ve kterých jsem se ztrácela, ty ano. Hrdinka opět tak kladná až mě z ní trnuli zuby. A ke konci ta hysterická scéna s tím jak.... no nebudu prozrazovat. Nejraději bych přeskočila až na díl o Conovi, jsem však zvyklá přečíst serie postupně a dočítat. Takže jen doufám, že to bude jen lepší.

vcielka
17.08.2018 4 z 5

Hlavny hrdinovia sa mi velmi obaja pacili ale ak este raz budem pocut slovo stastna alebo uz ma milujes asi si zacnem buchat hlavu o stenu. To je tak silene a rovnako tieto veci mala autorka aj v predchadzajucej knihe serie a strasne mi to liezlo na nervy. Ale rozhodne to bola novela zaujimavejsia a lepsie napisana knizka nez jednotka. Akurat ze hlavny hrdina ma okolo seba az prilis vela sentimentu. A nejak mi neprisiel ani raz ako nejaky velky zhyralec.

karamelka57
03.08.2018 5 z 5

Tak toto už hej, oveľa lepšie ako prvý diel. Sestry Huxtablové sú síce slušňačky, ale tento diel mal oveľa viac šťavy a iskrenia. A hlavný hrdina, šarmantný beťárisko, samozrejme láskou napravený roztopášník... až teda znova to vykanie v slovenskom preklade, to mi teda ide pekne na nervy ....

moudivlacek
29.07.2018 5 z 5

Ohó - tomuto já říkám dobré čtení, je to klasický příběh ze staré Anglie s pořádnou dávkou humoru a jako protistrana je tu nevtíravě pořád nadhazována společenská morálka. Hlavní hrdinové se mi líbili hned od prvních řádků a opravdu si s nimi člověk užil. Velmi se mi líbil přístup hrdinů "po skandálu", který vlastně ani nebyl, ale mohl je zničit. Rozhodně o hodně lepší než první díl.

ketvin
26.03.2018 5 z 5

Monty a Katherine - druhý díl byl mnohem lepší, než ten první, oba hrdinové byli skvělí, do Jaspera se člověk zamiluje hned, jak ho lépe pozná a Kate se také skvěle "vyvine". Nejvíce se mi líbila část, kde už jsou manželé "doma" a pořádají oslavu, ale zpětně se mi kniha dost plete s dalším dílem o Sherrym... :D Oba jsou však super a čtení stálo za to. Každopádně v tomto díle je super, jak spolu hrdinové vedou vtipné dialogy a oba se učí více o vzájemné vztahu až v jeho průběhu, tím že to kazí a napravují stále dokola. Konečná sázka je zajímavá, ale Jasper se zde ukazuje trochu jako ignorant...i když pomilováníhodný ignorant :) Autorka v mnoha dílech ukazuje mužské slzy, což je oproti ostatním autorům unikátní a líbilo se mi to - ukazuje totiž, že i její dokonalí hrdinové jsou jen lidi :)

Rodina Huxtable je skvěle napsaná, člověk se s nimi nechce rozloučit.

LilianaFalcon
18.05.2017 3 z 5

Ja ty zapletky se sazkama nejak nemusim... a i kdyz to ze zacatku vypadalo, ze se toho rychle zbavime a bude vse ok, tak se to pak ke konci neskutecne vleklo... cele by se to dalo zredukovat na polovinu a zazitek by byl dvojnasobny...

TaLu
20.04.2017 4 z 5

Knihy série jsem četla již před časem. Nejvíce jsem si oblíbila první díl a nejstarší sestru, ale tato část je také velmi zdařilá. Romantické a radostné čtení i když samozřejmě hlavní postavy musejí projít i nějakou tou nelehkou zápletkou. Odpočinkové a příjemné. Autorka umí.

Marlis555
29.12.2015 5 z 5

Tak túto knihu som čítala aj v Slovenčine, aj v Češtine, ale super v oboch jazykoch.

Marlis555
29.12.2015 5 z 5

Super knižočka, palec hore :)

finfrle
16.03.2013 4 z 5

Povedena knizka,nekdy jsem se i pekne zasmala,velice nezne cteni.

ivule85
04.04.2012 5 z 5

Krásný příběh kdy se sázka zvrtla v lásku a ještě boj o vychovu nevlastní sestry (švagrové)

Štítky knihy

milostné romány romance historické romance

Autorovy další knížky

Mary Balogh
britská, 1944
2010  79%Nečekaná svatba
2011  87%Utajený poměr
2005  88%Čary lásky
2010  83%Vášnivé námluvy
2010  85%Vše končí láskou

Kniha Vášnivé námluvy je v

Právě čtených1x
Přečtených123x
Doporučených3x
Knihotéce115x
Chystám se číst14x
Chci si koupit2x
dalších seznamech3x