Bezčasí

Bezčasí https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/398810/bmid_liga-spravedlnosti-3-bezcasi-O1Q-398810.jpg 4 24 4

Jak porazit nepřítele, jenž má moc zabránit tomu, abyste se vůbec narodili? Na Zemi zaútočila armáda vetřelců známých jako Bezčasí, která šíří vlnu destrukce napříč časem. Pouze první linie obrany Země, Liga spravedlnosti, je dost mocná, aby ji mohla zastavit. Jenže Liga byla rozdělena, roztroušena v čase do klíčových bodů moci... a pokud se Bezčasým podaří tyto okamžiky zničit, superhrdinové nebudou nikdy existovat. Počínaje Wonder Woman, která se ocitla u zrození olympských bohů, až po Cyborga ve vzdálené budoucnosti 31. století musí všichni členové Ligy spravedlnosti bojovat osaměle proti ohromující přesile. Všichni kromě Batmana a Supermana, kteří společně odcestovali na konec časové vlny, aby čelili jejímu zdroji. Když je v ohrožení samotná existence Supermanovy manželky a syna, dokážou největší hrdinové světa zachránit pozemské dějiny? Nebo Lize spravedlnosti konečně vyprší čas?... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Justice League, Vol. 3: Timeless , 2017


více info...

Přidat komentář

Kate18
07.08.2022 4 z 5

Bezčasí napadli Zemi a mají moc rozmetat Ligu spravedlnosti na kousky. Liga to nevzdává a cestují časem, každý do jiné epochy dějin, aby Bezčasím zabránili vymazat jejich existenci.

lassse
02.10.2021 3 z 5

Nějak mě ty vzletné fráze už neba, už jsem holt jiná cílová skupina a jediné co mě baví u těhle zachraňovaček světa před těmi, co to s námi myslí dobře, je kresba. A některé stránky stojí fakt za to.


fvalek
26.03.2020 4 z 5

Začnu asi bohužel tím, že jsem vždycky hrozně zmatený, ale stává se mi to jen u Ligy... Přečet jsem první dva díly, pak dva crossoversy s Oddílem a najednou tohle a přijde mi to jako Simpsonovi. Znáte to, díl začne nějakou super zápletkou, která se ale velmi rychle změní na úplně jinou zápletku. A tak si čtu a tam je nějaká velká těžařská loď a najednou ticho a bum, den po odrazení těžařů a jsme v novém příběhu - matoucí! Je to trošku ostuda, ale tím, jak vychází díly postupně, si absolutně nevzpomínám, co se stalo předem, ale nějak to zvládám. A pak přichází to, co celou dobu čekám - hlavní zápletka.

Co se týče právě hlavní zápletky, ta podle mě byla suprová, a to nenávidím cestování časem. Nicméně z českých Rebirthů se dovídáme o celém Universu velmi málo, takže každá historie je velmi naučná a skvělá. Atlantida, Antické Řecko, stvoření Flashe, 26. i 31. století, to pro mě bylo naprosto okouzlující a úžasné. Přirozeně mám rád tohle zkoumání pozadí hrdinů a universa, takže to mě možná bavilo víc než celý příběh Ligy. Minimálně komiks o zrození bohů bych si koupil a četl ho s nadšením! No a zbytek už byla taková klasika Ligová, strčte tam padoucha, pokud není dost zlý, tak tam strčte ještě jednoho. Bacha přichází něco ještě horšího, ale všechno dobře dopadne, protože We Are Family. Moje nejoblíbenější postava Supermana nějak nic extra tentokrát.

Co se týče zbytku postav, je toho spousta na zpracování. Liga klasika, ale co ti v té lodi s kameny, Luthorova dcera? Budu si muset v tomhle rebirthu udělat větší pořádek. Tempus se mi líbil, škoda že ho tak odfláki, Molly se mi zase nelíbila vůbec. Někdy si prostě říkáte "Zabij tu mrchu!" a nemusíte se proto cítit špatně.

Kresba byla úžasná, prostě klasické rebirthy a obzvláště Tempus jako nějaký míšenec miminka, Brainiaca a zelené hnusoty se mi líbil. Ale přesně jak píše Lenka Vílka, ta dvojstránková kresba, která měla být uměleckým dílem působí hrozně psycho, a tak zase lamentuji, je opravdu takový problém přidat vnitřní okraj, aby kresba nelezla do vazby?

Lenka.Vílka
31.05.2019 4 z 5

Úvod je doják jako vod Rozamundy! V jiném světě to dali Batmanovi pořádně sežrat, ale tady jsou vlastně v pohodě, ohledně jeho složek na členy ligy. Kvůli Supermanovi. Kterého už přijmou mezi sebe. Dojemné, ale zase prr. Šmejdí útočí. Tak co ten čaj o páté s pokecen přesunout na zítra, holky?

Ale potom se to zhorší. Někdo přepisuje minulost, aby lidé jako liga nikdy nevznikli. Jenže záchrana možná je. Což ovšem znamená rozdělení členů ligy. A tady jsem se trochu nudila. Mám raději, když někam vlítnou spolu, jako liga, jako tým, nebo když alespoň někdo s někým. Za mě nemastné, neslané, děj celkově takový...no, z trenek mě to vyskočilo. Až na poslední sešit, kde to konečně chytne grády a epický masakr. Až na Supermana, ten byl super (je to přece Superman, tak jaký jiný má být?!). Protože on není od nás, takže je všechno s jeho minulostí jinak. Jo, zachránil celý komiks. Čekám, že se série příště vytáhne. Dnes jsem úchvácena nebyla. Ale soudě podle konce, jsou sázky vysoko.

A nejkrásnější kresba přes dvě stranky vypadá jako kdyby útočili zmutovaní krabi!