Ultimates 2: Kniha druhá: Jak ukrást Ameriku

Ultimates 2: Kniha druhá: Jak ukrást Ameriku https://www.databazeknih.cz/img/books/61_/61627/bmid_ultimates-2-kniha-druha-jak-ukrast--E2j-61627.jpg 5 48 11

Ultimates série

< 4. díl

Američané mají superhrdiny. To si Rusko, Čína a Blízký Východ nemůžou nechat líbit. A tak se objevuje konkurence týmu Ultimates, která má jediný cíl. Pokořit Ameriku. Pokořit své protivníky. A jelikož je Hulk mrtvý, Iron Man se žení, Thor je na cestě do blázince, Captain America obviněný ze zrady, většina ostatních superhrdinů za mřížemi nebo mrtvá, tak se zdá, že je se světem konec. Finále druhé sezóny Ultimates je monumentální tak, že vedle něj vypadají filmy Rolanda Emmericha jako komorní ibsenovská dramata.... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , BB art , Crew
Originální název:

Ultimates 2: Grand Theft America , 2007


více info...

Přidat komentář

FuriosoR
25.04.2019 5 z 5

Pro mě o poznání lepší než předchozí díl, krutá týmovka od začátku do konce..

jarynek
20.11.2018 5 z 5

Trochu slabší než předchozí díl, ale přesto stále výborné. Při epické bitvě mezi Amerikou (Ultimates) a záporáky, kteří možná až takoví záporáci nejsou, jsou čtenáři odhalovány mnohé odpovědi, na otázky z předchozích dílů. Sice by se tam nějaké výtky našly, ale celkově to pasuje. Opět výborná kresba a především bezkonkurenční osmistránkový rozložitelný obrázek. Za všechny čtyři knihy Ultimates mohu shrnout, že v žánru superhrdinských týmovek jsem se takto dobře snad ještě nepobavil.


Wojta777
13.10.2018 5 z 5

Lepší Marvel komiks jsem v poslední době nečetl. Spoustu akce, samé plottwisty, krev, intriky, monumentální bitvy a výborná kresba a boží příběh. Toto zakončení 2. série Ultimates je zároveň i poslední komiks s Ultimates v češtině. Tato série mě natolik chytla, že bych si někdy koupil 3. sérii v angličtině. Bože, jak já miluji Marvel. Vřele doporučuji 1. i 2. sérii a dávám 5 ultimátních hvězdiček.

dexterman
08.06.2018 5 z 5

Tak tu máme konec . No bylo to úžasný . Škoda že se 3 ultimates už nepovedli a tím pádem tady ani nebudou zde . Nicméně serii hodnotím serii jako ultra mega povedený . Víc takových věcí .

Atlantis
28.02.2018 4 z 5

Nemám rád svět Ultimates a komiksy, které vyšly v UKK byly otřesné, a proto jsem k této knize přistupoval velice skepticky. Jsem rád, že se moje obavy nevyplnily a Ultimates 2 jsou zábavnou jízdou, která nestíhá nudit. Vypíchnout musím naprosto unikátní osmistránkový (!!) panel.
Jediným negativem byl jaksi uspěchaný konec, kdy jednotlivé boje byly mnohdy hotové na půl straně a značná část postav tak nedostala možnost se výrazněji projevit.

3DD!3
31.08.2017 5 z 5

Ultimátní finále s neskutečnou vizuální rubanicí v druhé polovině knihy. Politické motivace "záporných hrdinů" dávají smysl stejně jako zabijácký postoj (kapitána) Ameriky k nepříteli. Porozumění jde stranou, nastává bitva ideologií. Millar posunuje hranici klasického mainstreamu.

Lenka.Vílka
26.11.2015 5 z 5

Neměla jsem v plánu sednout a všechny čtyři díly přečíst na zátah, ale neměla jsem na výběr. Ale co. Když musíš, tak musíš...

Mako123123
12.12.2014 4 z 5

Kresba ako vždy veľmi dobrá. Dej celkom slušný hoc trochu mi vadilo že Spidey, F4 a mutanti tam boli len veľmi okrajovo (práve preto sa to volá ,,len,, Ultimates takže si nebudem moc sťažovať) Ale inak good. Thor vždy bol a je moja najobľúbenejšia postava... takže aj pre túto súvislost som spokojný.

RaptoR
23.10.2014 4 z 5

Parádní konec, kdy si Millar nebere servítky, odhazuje všechny zábrany a valí to na čtenáře plnou silou...
Celkově je série Ultimates asi tou nejlepší mainstreamovou týmovkou, která u nás vyšla. Hledat chyby by bylo už jen hnidopišstvím, takže tento komentář raději ukončím :)

Black bro, yo
06.04.2013 5 z 5

Jedním slovem: epické. Více slovy: konečně jsem to Millarovi sežral i s navijákem, sice se v první části trochu opakuje schéma první série Ultimates, tak i tak mi celkový příběh přišel ucelenější (SPOILER: především v 1. sérii problém s Hulkem a pak mimozemšťané, v této sérii zas s Thorem, ale tentokrát ten konflikt souvisí s hlavními záporáky KONEC SPOILERU) , ani to napasování Bushe a kritika Ameriky mi tady nepřišla tak násilně vtlačená do příběhu, jak v první sérii, a hlavně posledních asi 200 stran je naprostá orgastická a destruktivní řež, kde se mezi sebou mele tolik postav na tolika velkých bojištích a přesto jsem se v tom neztrácel a slupl jedním dechem. Byl jsem opravdu rád, že druhej book už neřeší moc vztahy, ale vrhne tým Ultimates do akce, která mě na týmovkách se superhrdiny příjde vždy nejzajímavější, a kde Millar tlačí na pilu co stránka, to víc a víc.

Thunair
06.01.2012 5 z 5

Bombastické vyvrcholení Millarových Ultimates s úžasnou čtyř stranou.

Štítky knihy

komiksy superhrdinové Marvel

Autoři knihy

Bryan Hitch
anglická, 1970
Mark Millar
skotská, 1969

Kniha Ultimates 2: Kniha druhá: Jak ukrást Ameriku je v

Přečtených63x
Doporučených4x
Knihotéce33x
Chystám se číst10x
Chci si koupit6x