Zmizení perníkové princezny

Zmizení perníkové princezny https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/440295/mid_zmizeni-pernikove-princezny-Fcp-440295.jpeg 4 62 19

Klára a Gábina série

1. díl >

Na malém městě ví skoro každý, kde se co šustne, ale dvojčata Klára a Gábina to vědí doslova do puntíku. A strašně rády do všeho strkají nos. To nelibě nese soukromé očko David Holzman, bývalý policejní vyšetřovatel, který si v nedalekém okresním městě založil výnosnou detektivní kancelář. Když zmizí mladá pernikářka, výhradní dodavatelka skvostných a zákazníky žádaných sladkostí do Gábininy kavárny, je oběma sestrám jasné, že je něco špatně...... celý text

Přidat komentář

jana-cisarova
26.01.2024 4 z 5

(SPOILER) První kniha ze série o sestrách dvojčatech Kláře a Gábině z městečka Vlčice. Jsou v městečku známé tím, že žádná aféra, která se v městečku vyskytne, jim neunikne. Zajímají se o každého a o všechno, strkají svůj nos i do věcí, po kterých jim nic není. Klára je majitelkou květinářství, Gábina vede oblíbenou restauraci ve městě. Ze svých pracovních míst vidí všechno, co se na náměstí šustne.
Jednoho dne, nedlouho před Vánocemi, zjistí, že se ztratila jejich mladá dodavatelka výtečných perníčků. Klára je požádána, aby zajela do vesnice, kde Blanka bydlí. Už týdny Gábině nebrala telefon a ozývalo se hlášení, že byl odpojen. Na své pátrací misi se potká s mladým mužem, kterým je Radek, Blančin snoubenec. Ani on neví, kam mohla Blanka zmizet. Je to věc velice podivná, proto se sestry rozhodnou vzít pátrání po ní do vlastních rukou. Kromě nich po ní už pátrá soukromé očko, detektiv David Holzman, kterému se Klára líbí.
V knize se objevuje velká řada aktérů, kterými jsou většinou obyvatelé Vlčic, jednotlivci nebo manželské páry, s různými soukromými nebo veřejnými problémy. Zpočátku mi dalo velké úsilí si tolik různých ženských i mužských jmen a příjmení zapamatovat. Zápletky byly různého charakteru, od manželských nevěr, podvodných činností, obohacování se, až po kriminální činnost.
Až na nějaké nedostatky v psaném textu se mi kniha líbila, byla zajímavá a čtivá, a hned se pouštím do dalšího dílu, opatřila jsem si je všechny.

Ív688
11.02.2023 4 z 5

A já se při čtení bavila, atraktivní podnikavé ženy nadané jakousi intuicí k řešení všech problémů i detektivních , drby, maloměsto...no proč ne, oddechová kniha přečtená za jeden den, už jsem si v knihovně zamluvila další pokračování, kdo chcete přečtěte si, ostatně už jsem četla i horší a daleko víc propagované příběhy, jak říkám, pobavila jsem se...


Rose-Mary
21.12.2022 3 z 5

Tato knížka je první ze série volného vyprávění o dvou sestrách dvojčatech, Kláře a Gábině. Obě žijí samy bez partnera v malém městě, kde se všechno, co se stane, hned vyplave na povrch. Kniha má trochu detektivní nádech, neboť vypráví o záhadném zmizení mladé dívky, pekařky a cukrářky, která dodávala výtečné perníčky do Gábininy kavárny.
Sestrám je její zmizení podezřelé a dozví se, že po Blance pátrá i detektivní očko, David Holzman. Nicméně, sestry se rozhodnou vzít pátraní po své kamarádce do svých rukou. To se detektivovi vůbec nelíbí. Při prohlídce jejího opuštěného domu narazí na mladého muže, který ji také hledá. Dozví se, že Radek je její přítel a rovněž má o ni strach.
Při jejich pátrání se dozvídají další věci. Vyplave na povrch, že Blančin otec, se kterým léta neudržovala vztah, ani spojení, byl mnoho let zavřený, a nyní mu dochází lhůta, kdy má být z vězení propuštěn. Že by Blančin útěk do neznáma souvisel s jeho možným návratem? Možná něco o něm věděla a cítila se ohrožená.
Nakonec všechno dobře dopadne, jak jinak, tak vždy končí knížky Aleny Jakoubkové.

Aknel26
04.11.2021 1 z 5

Anžto jsem přečetla už dost knížek paní Jakoubkové (a leckdy ve mně zanechaly docela negativní dojem), chtěla jsem zkusit také její detektivku. A neměla jsem to dělat. Dvě sestry-vyšetřovatelky jsou neskutečně nesympatické, vesnice je plná drbů a padne tu tolik jmen, že se v nich čtenář úplně ztratí. Jsem od této autorky zvyklá na ledacos, ale tuto knihu jsem nedočetla a na další díly se nechystám.

Adelen
28.04.2021 2 z 5

Kniha se četla rychle, nic náročného.. Ale celé to bylo tak nějak neslané nemastné. Moc jmen, ve kterých jsem se ztrácela. Těžko uvěřitelné události, plytký děj a navíc nesympatické hlavní postavy. Čekala jsem víc.

Mysourek
01.03.2021 5 z 5

Pěkné a čtivé.

Dixinka
31.01.2021 4 z 5

Občas příliš překombinované, ale od autorky jsem četla i horší.

Arnulka
28.01.2021

Místy téměř stupidní, občas to vypadá, že autorem je žák prvního stupně základní školy, faktické chyby, oddychovku si představuji jinak, další už si nepořídím

Ivuska.09
17.09.2020 3 z 5

Autorku mám ráda a rovněž její díla - když člověk potřebuje něco nenáročného na čtení, je to ideální. Tentokrát autorka zvolila kriminální podtext, naopak zde není tak výrazná romantická linka. Mně dějem trochu připomínala Babovřesky - takže pokud máte tento film rádi, mohla by se vám líbit i tato knížka. Vesnice, skandály a dvě ženy, které do všeho strkají nos. A postav je opravdu hodně, takže zase tak jednoduchý příběh to není, bude potřeba udržet pozornost, abyste věděli, kdo je kdo. Jen si nejsem jistá tím, zda je tohle skutečně první díl série s Klárou a Gábinou. Už za sebou totiž jedno pátrání mají a autorka na něj často naráží...

Januli
14.08.2020 2 z 5

Vlastně ani nevím , co jsem od knihy čekala. I když krimi a detektivka, tak vlastně vůbec. Těšila jsem se, že ztracená pernikarka bude nějaký fajn příběh, zajímavé rozuzlení, ale ne. Škoda.

dana8437
02.08.2020 odpad!

Neskutečný škvár, slátanina, jen drby, drby, drby a věcně “důležitý” a všudevlezlé sestry a hromady postav, které nešly všechny zapamatovat... přečetla jsem jen proto, že jsem si knihu koupila, ale bylo to utrpení! Být půjčená, tak nečtu.
Není to ani na tu jednu hvězdu.

FofrNožka
26.07.2020 1 z 5

Hodně postav, často jsem se ztrácela. Kdo s kým a proč. Na malém městě se často opakují nepravděpodobné scénáře. Čekala jsem více.

alnahu
19.07.2020 5 z 5

Oddechová kniha-jiného žánru,než jsm od této autorky zvyklá .Příběh se odehrává na malém městě, kde každý ví o každém vše a drby se šíří rychlostí blesku.Nejinak je to i v tomto příběhu největšímy místními drbnamy jsou dvojčata Klára a Gábina,které zde podnikají. Jedna květinářství druhá v kavárně a právě tam se přetřásají všechny drby a řeší se lidské osudy.Do toho se ztratí místní perníkářka a tak se dvojčata vloží do pátrání .U knihy jsem se pobavila četla se mi dobře.

nikklinka
06.07.2020 2 z 5

Zpočátku se mi knížka líbila, protože podle mého názoru vybočuje ze stylu psaní paní Jakoubkové. Zhruba od třetiny jsem se ztratila v množství postav a hlavně mi celý děj připadal stále více nepravděpodobnější. Přečíst se to dalo, ale asi už se k ní nevrátím.

L.Helena
09.06.2020 2 z 5

Zpočátku mě to poměrně bavilo, myslela jsem, že autorka opustila svůj zajetý stereotyp a zkusila příběh z trochu jiného prostředí i žánru. Nejprve mi obě setry byly docela sympatické, postupně se však můj postoj k nim úplně měnil. Dvě vesnické drbny, kterým se všichni svěřují se svými problémy, pro každého mají spoustu rad jak si zařídit život, jakoby široko daleko pouze ony měly patent na rozum, přitom samy mají máslo na hlavě. Čekala jsem, že se nějak zajímavě vyvine příběh kolem ztracené pekařky perníčků, ale bylo to strašně naivní. Drbny byly chytřejší než policie a advokáti, na nějaké GDPR se tady prostě nehrálo, z první ruky se k nim dostávaly informace, které pokud by neměly být utajeny ze strategických důvodů, tak by určitě měly podléhat utajení alespoň z důvodu úředních postupů. Ke konci mi byly obě hlavní hrdinky už vyloženě protivné a bylo mi úplně jedno, kdo s kým spí nebo kdo koho zbouchnul. Celý příběh byl šíleně povrchní a ve stylu brakového bulvárního časopisu. A že je kniha zařazena do žánru „Detektivky, krimi“, no to si snad děláte pr***

zuzana2599
03.06.2020 4 z 5

Na vesnici funguje šuškanda, každý zná každého a ví o něm skoro všechno. Gábina a Klára jsou dvojčata, které rády do všeho strkají nos. Jsou všetečné a zvědavé. Když zmizí Blanka, co peče vynikající perníčky, začne pátrání...
Knížka byla osvěžujícím čtením. Já se při ní bavila, líbilo se mi domácí prostředí, byla to příjemná oddechovka s prvky krimi. Ráda si od paní Jakoubkové přečtu další knížku !

xena2711
30.05.2020 3 z 5

Tak bohužel nemohu dát víc jak tři hvězdy. Taková vesnická drbárna, všichni vědí vše a dvě sestry jsou nejvíce informované a za každého řeší....Jmen opravdu spousta, ale orientovala jsem se. Trochu jiný styl než klasicky autorka píše.

kacaaba
07.05.2020 5 z 5

Kniha se mi hodně líbila, přečetla jsem jí za večer. Hodně jsem se nasmála. Je to trochu něco jiného než jsem u této autorky zvyklá, ale to je dobře, aspoň se neomrzí.

mysterygirl
21.04.2020 3 z 5

Trochu mi tenhle styl Jakoubkove neseděl-detektivka, docela dost jmen...