Zloděj tváří

Zloděj tváří https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/519360/bmid_zlodej-tvari-Ifk-519360.jpg 4 25 8

Ne všechny cesty v lužním lese vedou do bezpečí. Na Slovensku vyplaví Dunaj mrtvolu muže. Někdo ho popravil kulkou do hlavy a pohřbil v zemi. Pak tělo znovu vykopal, pilkou odřízl obličej a ostatky vhodil do řeky. Jediná stopa vede do lužních lesů na soutoku Moravy a Dyje. Fascinující krajina plná vodních kanálů, tůní, bažin a močálů ukrývá temné tajemství. Pokouší se ho rozkrýt komisař Drexler s kolegy z české kriminálky. Vrah však své tempo stupňuje a nezvykle poznamenaných obětí rychle přibývá. Zároveň v oblasti stoupá výskyt okultních jevů. Souvisejí tyto události s dodnes dobře utajeným, a přesto historicky nepochybně prokázaným několikaměsíčním vymítáním démonů, které na Břeclavsku prováděli židovští rabíni koncem 17. století? K čemu mají sloužit krvavé trofeje? A co ze své minulosti tají Drexlerův parťák Hartman? Napínavý thriller předního českého záhadologa je okořeněn neznámými, a přitom tak přitažlivými rituály židovské magie.... celý text

Přidat komentář

Dandulka
27.02.2024 5 z 5

Skvěle zakomponování faktů do příběhu. Opět perfektně zpracované. Krásně se zde prolíná minulost se současností.

E.l.i.a
04.02.2024 3 z 5

Užžž jsem se bála, že ty křídla bude mít "ptáčník".... takže nakonec.....to tak nějak šlo..


Leona333
15.10.2023 3 z 5

Zloděj tváří, byl tak trochu zloděj mého času... Upřímně jsem od příběhu očekávala, tak nějak "něčeho...?!" Mystično, napětí, brutalita a mnoho dalšího kniha měla, to nepopírám, ale možná toho všeho, bylo na docela útlou knížku až moc.
Čeho si zde cením, jsou krátké kapitoly. Jinak mám od pana Vašíčka přečteny lepší knihy, tedy zda mohu za sebe soudit.
Knihu beru jako lepší průměr, tak za 3 s velkým plus.

bagel
01.10.2023 3 z 5

Tady bylo těch záhad až moc, méně by bylo více. Navíc jsem podobně racionální typ jako jeden z vyšetřovatelů, proto hodnotím průměrně.

Tina.orl
22.09.2023 3 z 5

Z knihy jsem měla rozporuplné pocity. Chvíli jsem byla vtažena do děje a najednou jsem byla zase naprosto ztracená a děj se hrozně vlekl.

Slovenští a čeští kriminalisté pátrají po vrahovi, který odřezává obětem tváře. Mrtvol přibývá, ale kriminalisté se točí v kruhu. Zároveň v oblasti pátrání přibývá lidí, kteří viděli duchy či jiné nevysvětlitelné bytosti.

V knize je mnoho postav a přechod mezi jednotlivými příběhy za mě nebyl šťastný, jelikož jsem měla často guláš v tom, kdo je kdo.
Kapitoly jsou krátké, ale místy se ztrácí napětí. V knize jsou však velmi zajímavě zachyceny záhady a mystično.
Čtení jsem si ale příliš neužila.

Le Chat
06.09.2023 5 z 5

Opravdu velmi čtivé, nakonec jsem knihu přečetla za jediný den. Už jsem zvědavá na Perunův hněv.

soukroma
03.09.2023 3 z 5

Na mne až moc židovské ezoteriky, mysticismu, exorcismu, obětí, ptáka smrti, démonů, přízraků a temných sil, navíc v pěkném lužním lese na moravsko-slovenském pomezí, s vrcholícím dějem ve Valticko-Lednickém zámeckém parku. Autor do mystického příběhu zařadil mnohé ze záhad, které asi zkoumá a popisuje jinde samostatně. Mne zaujala drobná zmínka o habánském zlatě a Habánech vůbec.
Hromada ohavných zločinů, jen několik z toho hnaných vpravdě hnutími lidskými, zbytek k potřebě démonů...

tomik183
05.08.2023

Čtivé, zajímavé, spousta různých informací,mystika a příběh, mě se Vašíčkovi knihy líbí