Případ ukradené soli

Případ ukradené soli https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495515/bmid_pripad-ukradene-soli-6540a2176cbff.jpg 4 19 7

Zločiny na Velké Moravě série

< 15. díl

Píše se rok 902 a Moravské království má arcibiskupa a tři biskupy. Odrazilo útok Maďarů a obchodní vztahy s Východofranskou říší budou uspořádány podle Celního tarifu z Raffelstettenu. Zdá se, že před Mojmírem II. a jeho zemí je světlá budoucnost. Ne každý si však přeje, aby se tomu tak stalo. Kdosi začal vraždit bavorské kupce přivážející do země sůl a krást jejich náklad. Tyto zločiny hrozí zničit křehký mír panující mezi Východofranskou říší a Moravským královstvím. Král Mojmír tak žádá opět o pomoc knížete Slavomíra a Erika…... celý text

Přidat komentář

čef
28.09.2023 5 z 5

Velký obdiv autorovi za celou sérii i za tento trochu nadprůměrný díl. Řeč postav včetně poslední služky sice slavnostní, jako by byly stále u audience u krále, ale nešť. Líbilo se mi, jak zapracoval do této historické fikce moderní vyšetřovací metody, asi je na Velké Moravě znali již na počátku 10. století. Doslov byl opět na úrovni a možná zajímavější než v tomto pátrání po teroristech. Snad se na tuto sérii chytnou další zájemci o historii našich zemí.

Turlogh
11.04.2023 4 z 5

Ano, poslední díl a trošku lehce nad průměrem celé série. Konec Velké Moravy i případů této dvojice? Byla by možnost návratu zpět, do mladších časů Slavomíra a Erika...Howgh.


Pavelpi
23.02.2023 5 z 5

Tak poslední příběh ze Zločinů na Velké Moravě je už dopsán a je to pro mne celkem škoda. Sice byly příběhy celkem jednoduché , ale také logické. Rozhodně to není nějaké historické veledílo, ale spíš klasická detektivka, která má spád. Škoda, že už to skončilo, závěr byl také velmi hezký. Určitě se k těmto knihám ještě vrátím.

Vojslava
20.02.2023 4 z 5

Čtyři hvězdy na rozloučenou, autor všechno přehledně uzavřel... a tak ani nevadilo, že případ byl opět prosté a jednoduché vyprávění. Všechno do sebe tak nějak zapadlo, jediná výtka: občas si měl redaktor všimnout, kdo s kým vede rozhovor, sem tam jsou připsány repliky špatným osobám... ale srozumitelnosti to neubírá. Tak jo, díky za pár příjemných dní na Velké Moravě!

ivoiro
09.11.2022 5 z 5

Poslední díl této sérié je přečten. Rád bych autorovi poděkoval. Za mně to bylo nádherné se vrátit do minulosti a prožívat všechna dobrodružství se Slavomírem a Erikem.

kolacky
09.11.2022 4 z 5

Docela slušný závěr série. Člověk se dozvěděl něco víc o Velké Moravě, opět zavrtěl hlavou nad školáckou češtinou pana Češky - no a detektivní zápletka nebyla marná. Vcelku spokojenost.

domiii97
08.10.2022 4 z 5

(SPOILER) Patnáctý a poslední díl Zločinů na Velké Moravě. Vůbec poprvé jsem se setkala s knížetem Slavomírem a jeho věrným přítelem vikingem Erikem. Kniha mi přišla jako super oddychovka právě na takové podzimní dny, jaké nastanou. Děj je svižný díky krátkým kapitolám, což velmi oceňuji. Najdou se zde i vtipné hlášky, které především probíhají mezi hlavními hrdiny. Na konci knihy autor seznamuje čtenáře s historickými fakty a tím, co si do příběhu přidal. Jediné, co mě mrzelo bylo to, že jsem se musela rozloučit se Slavomírem a Erikem při jejich odchodu na věčný odpočinek.
Až bude čas a konečně přečtu své knižní resty, rozhodně si ráda přečtu i ostatní díly Zločinů na Velké Moravě.