Svetlo v tmách

Svetlo v tmách https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/154327/svetlo-v-tmach-154327.jpg 4 90 14

Whispering Springs série

1. díl >

Zoe Luceová a jej priateľka Arcadia sa usadia v malom mestečku v Arizone. Spája ich spoločné tajomstvo z minulosti, no veria, že s novou identitou začnú aj nový život. Zoe, úspešná bytová architektka, vytuší, že v dome jedného klienta došlo ku tragédii. Sama len o vlások unikne smrteľnému nebezpečenstvu, a keď vo vlastnom byte nájde list vydierača, zmocní sa jej zúfalstvo. Zdá sa, že pred minulosťou niet úniku. Vyhľadá súkromného detektíva Ethana Truaxa, ktorý ju nezvyčajne priťahuje. Vstúpi konečne do jej života nádej a pokoj?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Light in Shadow , 2003


více info...

Přidat komentář

mariva
01.02.2023 4 z 5

Už jsem některé autorčiny knihy četla a u většiny se dobře bavila. Tahle není výjimkou. Napínavý děj plný neočekávaných zvratů, láska, trochu tajemna a nadpřirozených schopností dávají skvělý celek.

pip11
21.09.2021 4 z 5

Návrhářka interiérů Zoe začíná spolu s kamarádkou Arcadií nový život v malém pouštním městě. Obě mají velmi špatnou zkušenost z minulosti, kdy musely uprchnout a která se odkrývá s postupujícím příběhem. Je to zajímavý a poutavý příběh, kde neschází trochu napětí.


PeM
24.12.2020 4 z 5

Kniha mě bavila, jdu do další...

petraj30
11.09.2020 5 z 5

Kniha mě moc překvapila. Sice mi chvilku trvalo než jsem přelouskala začátek, ale potom jsem se nemohla odtrhnout. Pořád se něco dělo.
Oba hrdinové se mi moc líbili, i když Ethan byl občas velký bručoun. Moc se mi líbila vedlejší dějová linka dalších postav a hlavně Bonnie a jejích chlapců. Díky těm dvěma dětem se příběh trochu odlehčil. Měli moc pěkné připomínky:-)
Nevím, co přesně se bude řešit v dalším díle, ale docela ráda bych si dala konfrontaci s lékaři. Nepřišlo mi to úplně uzavřené a stejně nedostali to, co si zasloužili.
Jinak se mi to moc líbilo. Zajímavý scénář. Těším se na další díl.

Kudík
15.07.2020 4 z 5

Zajímavá kniha s jistou paraschopností hlavní hrdinky. Začátek knihy mi dal trošku zabrat, než jsem se začetla, ale pak jsem se naopak chtěla rychle dobrat konce a zjistit, kdo za tím vězí. Ústřední dvojice tak rozdílná, ale přesto naprosto ladící. Čím to je, že to všichni okolo (vč. čtenářů) vědí, jen Zoe a Ethan, svůj "vztah" řeší. :)

dr.romca
03.08.2019 4 z 5

Odpočinková kniha, pohádka pro dospělé. Lehká detektivka s trochou romantiky

saez
16.08.2017 5 z 5

Miluju letní dovolené a nenáročná čtení k tomu. Přesně tohle kniha splňuje.

Baraliska
23.05.2016 5 z 5

Úžasná kniha. Úžasný příběh. Úžasný/á/é...

smejkalova.m
19.12.2015 5 z 5

Kniha mi dlouho ležela v knihovně. Ani jsem pořádně netušila o čem to je, spisovatelku jsem neznala. Docela mě překvapila, že byla takhle čtivá. Rozhodně si přečtu i druhý díl. :-)

renefer
12.08.2014 4 z 5

Hezká pohádka pro dospělé. U knížek této autorky vždy dobro zvítězí nad zlem, padouši jsou po zásluze potrestáni a všichni se milují a žijí spolu šťastně až do smrti. Detektivní zápletka je ale trochu slabší, snad neprozradím moc, když řeknu, že skutečný pachatel se v knize pouze mihne a když došlo k "nečekanému" odhalení, musela jsem listovat zpátky, kdo že to vlastně je.

Laf
06.05.2014 5 z 5

Opravdu pěkné čtení. Četla jsem to jedním dechem a odtrhnout se bylo velmi těžké. Všem doporučuji :)

Majafa
27.11.2013 5 z 5

Detektivní, romantické, akční..... prostě skvělé čtení.

kika 13
24.02.2013 3 z 5

Krásné čtení na odpočinkové odpoledne.

Nikol18
03.02.2013 4 z 5

Kniha byla dobrá, ale dlouho mi trvalo, než jsem se do ní začetla, možná to bylo tím, že jsem předtím četla Společnost Arkány, kde byly parapsychologické schopnosti víc zjevné. Tenhle příběh byl více detektivní, dokonce v něm nebyla přeslazené romantika, kterou autorka používá, což mi líbilo, děj celkově byl dobře vymyšlený, dokonce i zápletka, přesto se mi nezdály některé obraty ohledně identit a celkového jednání a docela mě mrzí, že autorčiny knihy končí všechny ve stejném principu, padesát stran před koncem se vyřeší nějaký vedlejší zločin, který se vyšetřuje průběžně, až to vypadá na konec knihy, chvilku je klid a pak přijde zdrcující konec. Určitě jednou by to bylo originální, ale jelikož tak končí každé její kniha, trochu to už kazí celkový dojem. Proto jen čtyři hvězdy.