Až na dno

Až na dno https://www.databazeknih.cz/img/books/84_/84392/az-na-dno-84392.jpg 4 92 18

Zrcadlo (Amanda Quick) série

1. díl >

Společnost arkány série

10. díl

Poté, co Fallon Jones převzal rodinný podnik, přestěhoval vedení Jones & Jones do Scargill Cove, odlehlého pobřežního městečka severní Kalifornie. Pro samotáře a vyšetřovatele paranormálních jevů ideální sídlo. Nicméně Cove je problematickým místem ležícím v průsečíku neobvykle silných energetických toků a přitahuje různé ztracené existence a ztroskotance jako lampa noční můry. Isabella Valdez je zvyklá měnit byt, práci a dokonce i jméno a číslo sociálního pojištění jako klobouky, ale teď zašla příliš daleko. Našli ji velice nebezpeční protivníci, kteří patrně mají prsty ve zmizení její babičky, a posílají na ní své zabijáky. Nebýt její neobvykle silné intuice, která ji přiměla k útěku, už by asi nebyla mezi živými. Isabella uprchne do Kalifornie, kde najde zaměstnání u Fallona Jonese. Pracuje u něj pouze pár dnů, ale Fallon si nedovede představit chod firmy bez své nové asistentky, která zcela přeorganizovala chaotickou kancelář. Navíc je spřízněnou duší, k níž se může uchýlit před světem, který považuje jeho talent za formu šílenství. Znamená to, že se do ní zamiloval? Vždyť ji ani nezná. Pak ale při práci na běžném případu narazí Fallon s Isabellou na tajemství Scargill Cove, což ovšem není bez nebezpečí. Namísto první schůzky spolu bojují o život v zapomenuté podzemní laboratoři a odhalují spiknutí související jak s Fallonovou agenturou tak s Isabellinimi předky...... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

In Too Deep , 2011


více info...

Přidat komentář

kolacky
07.01.2024 5 z 5

Zase dobré oddechové počtení.

Luigi1
27.06.2023 4 z 5

Dobře a čtivě napsané


Kudík
16.05.2023 4 z 5

(SPOILER) Konečně přes různá časová období a ostatní z rodu Jonesů došlo i na "osla" Fallona Jonese s talentem na teorii chaosu (tak jej nazvala v 2. díle Clare Lancasterová, živý detektor lži). :) Musím říct, že mi díl od dílu přišel lidštější s celkem obstojným smyslem pro humor, avšak na Isabellu Valdezovou, která má talent na nalézání i ztracení věcí či lidí, neměl. Její přirovnání Fallona k Sherlockovi a narážky na neozbrojeného Watsona neměly chybu. :) Krátce se zde mihnou i Zack a Raine Jonesovi.

biki
30.01.2020 4 z 5

Když jsem si před vánocemi připomněla jeden ze starších paranormálních příběhů od A.Q., nedalo mi to a prostě jsem si musela zopakovat i příběh Fallona. Krátce bych ho shrnula jako "polidštění Fallona Jonese prostřednictvím slečny Isabelly Valdézové", a to vše ve víru pokročilých konspiračních teorií v komunitě těch správných pošuků.

moudivlacek
30.03.2019 4 z 5

Kniha je hezkým úvodem do série, která volně navazuje na Společnost arkány. Tu doporučuji číst první, ale nic se nestane, když to neuděláte, velmi rychle si rozdělíte hrdiny na dobré a zloduchy. Fallon mi hodně připomíná právě Caleba ze série Společnost arkány. Je to skvělý detektiv, ale občas trošku "natvrdlý" v jednání s lidmi - viz jeho rozhovory osobní či po telefonu. Ty nemají prostě chybu. A je tu jeho opak Isabella, která sice není tak rozvážná, ale velice rychle si získá lidi na svou stranu.
Moc hezké a těším se na další díl.

zuzana4291
09.05.2018 3 z 5

Děj je dobrý, kniha se dobře čte, ale přeci jen tomu něco chybí. Jsou částku, kdy jsem se nemohla odtrhnout, ale bohužel je tam dost částí, které jsou nudné a nezáživné. Prakticky dlouho jsem netušila, kde se "zrcadlo" vyskytuje a o co se jedná.

Jája92
27.01.2018 3 z 5

Kniha výborně napsaná.

Laf
06.08.2017 4 z 5

Výborně napsané. Četlo se to úplně samo. Skvělý děj a zápletky. Můžu jen doporučit :)

Majdule
10.03.2017 2 z 5

Autorka samozřejmě skvěle umí řemeslo, příběh se výborně čte, postavy jsou sympatické, nikde to nedrhne, ale ten příjemný pocit z dobré oddechovky zkazí chatrné, vratce postavené, bídně zdůvodněné rozuzlení.

klarka61
15.08.2016 2 z 5

Asi jsem zvolila špatné pořadí čtení celé série a nezačala 1. dílem, protože jsem z postav byla hodně zmatená. Možná mi jen nesedla autorka a její styl psaní. Ale pro mne to byla kniha u které jsem byla ráda, že jsem ji dočetla, neupoutala mně téměř ničím. Za mne 3*

kacaaba
24.06.2016 5 z 5

Další úžasná kniha od této autorky. Já ty Jonese prostě zbožňuji.

Katera
22.11.2015 4 z 5

Chvilku mi trvalo, než jsem se do knihy začetla. Ale pak mě příběh chytil a nemohla jsem se odtrhnout dokud jsem knihu nepřečetla. Fallon i Isabella mi byli sympatičtí, ale z těch paranormálních schopností a jevů jsem byla občas trochu zmatená.

Merlinit
09.10.2015 3 z 5

Na můj vkus trochu moc holčičí, četla se však dobře.

angelbooks
16.08.2015 4 z 5

Konečně jsem se doporacovala k příběhu o Fallonovi. Hodně jsem se těšila a kniha nezklamala.
Nejvíc se mi líbila záhada z jeho minulosti a vlastně celý jeho životní příběh, i příběh Isabelly.
Bohužel na 5 hvězd to nestačilo, ale nejradši bych dala 4,5 hvězd. Bohužel to nejde :D.

tanja
05.08.2015 5 z 5

Tak Fallon Jones má konečně ženskou. Musela jsem se prokousat celou hromadou romanticko-paranormálno-detektivních románů než k tomu došlo :-) Popravdě i tak si myslím že Až na dno ze série Zrcadlo volně navazuje na Sílu vášně ze série Paprsky snů. Je tam poprvé zmíňka o Isabelle V. Je jasné že serie jsou mezi sebou propojeny. Říkám si, zda má A.Q. na zdi namalovaný rodinný strom, aby nezapoměla kam který Jones patří. Knížka se líbila. A připouštím že ikdyž to paranormálno moc nemusím, čtení jsem si užila.

NikinkaFantasy
24.09.2013 5 z 5

No teda... po tom, co jsem četla, samé upíří a vlkodlačí romány, tak tohle byla velmi příjemná změna. Konečně něco nového. Velmi se mi líbil vztah dvou hlavních postav. Na veřejnosti profesionální, jinak intimní. Bylo to i celkem humorné. Co mi připadalo divné bylo jen, že u Fallona jsem vždy četla, když byl vždy jen ve své kanceláři, copak nemá žádnej byt? I tak jsem se ale rozhodla, že knihu doporučuji.

kika 13
22.02.2013 3 z 5

Četla jsem to v poklidu žádné velké dramata.

Nikol18
02.06.2012 5 z 5

První díl z nové série od Amandy Quick, pod záštitou cyklu Společnost arkány, popisuje postavu, která se objevila v prvním díle trilogie Paprsky snů Fallona Jonese, který řídí agenturu Jones a spol.
Tak jako v každé knize ze Společnosti arkány, přijde do cesty Fallonovi žena, ke které cítí jisté sympatie. Nehledě na to, že jeho talent Chaosu tu ženu přitahuje, protože i ona je posedlá kospiračními teoriemi.
Isabella Valdézová obdařená silnou intuitivní schopností se ve Scargill Cove skrývá a jak jinak, připojí se k Fallonovi. Společně začnou řešit zdánlivě obyčejný případ a jak to většině zápletkek bývá, rozvine se to ve velké spiknutí, jež sahá až do společnosti.
Kniha mě nadchla, tak jako každá, kterou jsem od autorky četla, prvních pár kapitol mi trvá než se začtu, protože každý příběh je o jiné dvojici, ale čím více čtu, tím více se mi dvojice zamlouvá. Většinou hlavními postavami jsou emancipované ženy, které jsou nerada závislé na mužích, což je dobrý nápad a je pak zajímavé sledovat, jak podlehnou muži, který se snaží o ně starat a po jejich boku se stanou ještě silnějšími.
Opravdu příjmné klidné čtení, kterým si můžete vyplnit volné chvilky. Vřele doporučuji.

Štítky knihy

Kalifornie pro ženy thrillery

Autorovy další knížky

Amanda Quick (p)
americká, 1948
2004  83%Galantní pomsta
2008  87%Zkrocený netvor
2007  83%Nebezpečná láska
2011  80%Až na dno
2004  80%Placená společnice

Kniha Až na dno je v

Právě čtených2x
Přečtených153x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených10x
Knihotéce109x
Chystám se číst39x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x