Placená společnice
kniha od: Amanda Quick (p)
KoupitKoupit eknihu
Elenora Lodgeová přijde po smrti svého nevlastního otce o veškerý majetek a ocitne se v zoufalé finanční situací, jež ji zavede do londýnské agentury, která nabízí chudím dívkám místa placených společnic. Právě tam se poprvé setkává s hrabětem ze St. Merrynu, který zajím neúspěšně hledá vhodnou ženu. St. Merrynovy úmysly jsou však čistě praktické – potřebuje rozumnou ženu s přiměřeným vystupováním, která by se během sezóny po několik týdnů vydávala ve společnosti za jeho snoubenku. Zatímco by falešná snoubenka na sebe poutala pozornost společenské smetánky a udržovala by vdavekchtivé dívky v bezpečné vzdálenosti, on by se mohl v klidu věnovat jisté obchodní záležitosti, kvůli které do Londýna přijel... když náhodnou potká v agentuře Elenoru, oheň v jejích zlatých očích ho zasáhne natolik, že jí udělá štědrou nabídku.. Nedostatek financí, ztráta předcházejícího zaměstnání a sny o nezávislém životě donutí Elenoru jeho nabídku přijmout. Ale ukáže se, že St. Merryn skrývá nějaké tajemství a Elenora brzo zjistí, že nové místo, které původně považovala za klidné a bezstarostné, bude mnohem nebezpečnějším dobrodružstvím, než by si kdy pomyslela. Hrabě ze St. Merrynu nakonec souhlasí s tím, aby se Elenora, o které předpokládal, že bude trpělivá a jemná společnice, stala partnerkou v pátrání po muži, který zavraždil jeho prastrýce. Navíc k jeho úžasu probudí v jeho praktickém srdci smyslnou vášeň, kterou v sobě tak dlouho potlačovat …...celý text
https://www.databazeknih.cz/img/books/94_/9498/placena-spolecnice-Qui-9498.jpg 4113Série | Historická tematika |
Žánr | Literatura světová, Romány, Pro ženy |
Vydáno | 2004, Baronet |
Orig. název | The Paid Companion, 2004 |
více informací... |
Komentáře (16)
Kniha Placená společnice

Autorka sice část svých historických románů jede jak přes kopírák, ale přiznám se, že mi to vůbec neva. Hrdinky jsou standardně inteligentní a i přes problémy, které je provází, jsou na svojí dobu nadmíru statečné, přesně jako Elenora. No a Arthur Lancaster, hrabě ze St. Merrynu, byl jako typický autorčin hrdina, a to muž se silným charisma a pevnou tělesnou konstitucí, jehož slovo platí. Líbil se mi skrytý humor při jejich rozhovorech, a také jak zde autorka naložila s "krasavci". :) Jen ten doslovný překlad názvu je trošku zavádějící.

Moje bujná fantazie čekala podle názvu trochu jiný žánr než čirou romantiku :-) To je tak, když se nečtou recenze...
Nakonec to byla milá odpočinková kniha s dějem zasazeným do dřívější doby, trochou napětí a spoustou romantiky. Už od začátku víte, jak to dopadne, ale vůbec vám to nevadí.
Ale obálka je fakt příšerná - jedno z témat Výzvy splněno.

Jsem spokojená, usměvavá, odreagovaná a naplněná krásnou romantikou příběhu. Když podivný hrabě hledá placenou společnici, vůbec nehledá erotiku, ale čas pro svůj úkol, který si dal. Eleanor a Arthur jsou rozdílné povahy, a přesto tak krásně podobné. Ona oheň a on voda, dva rozdílné živly, kteří když jsou spolu, rozum hraje prim a najednou i něco víc - něco nečekaného.
Prostě romantický příběh, jak má být. Určitě se k němu ještě někdy vrátím.

Vím, že knihy od A.Q. jsou teoreticky všechny stejné (i když mi to vůbec nevadí, alespoň se nemusím dívat jak to dopadne:-)), ale tahle kniha patří mezi ty lepší. Arthur byl na rozdíl od ostatních hrdinů přívětivější. Příjemně strávený čas

Hrabě Artur Lancaster ,kterému uprchla snoubenka s jiným mužem, se rozhodne najít za ní přes agenturu náhradnici (společnici),která by ji mohla nahradit Dozvěděl se ,že tyto placené společnice jsou mnohem rozumnější a pro život praktičtější. A to ještě netuší ,že právě tam najde ženu svého života. Za mě také průměrná kniha.

Mně se knížka docela líbila. St. Merryn byl vně tvrdý jako skála, ale hluboko v něm vřela horká touha. Takové milovníky mám ráda. :-) Ani Elenora nebyla žádná křehulka, prostě rozumné a inteligentní děvče, které si trochu toho romantického štěstí v náručí mírně morousovitého hraběte plně zaslouží. Detektivní zápletka mě kupodivu docela zaujala, fakt jsem dumala, kdo může být tím nebezpečným zločincem bažícím po pomstě.
V celé knížce mě jen trochu iritovalo nadužívání slovesa brblat. Když už si milý hrabě něco pod vousy zabrblal po desáte, měla jsem chuť doporučit autorce/překladatelce nějaký slovník synonym, aby si rozšířila slovní zásobu. Tak ubručený totiž Arthur být prostě nemohl. :-)

Příjemné pohodové čtení. Autorka má lepší knihy. Ale na zkrácení chvíle dobrá kniha.
Štítky
Autor a jeho další knihy
- Fotografie smrti 2021
- Galantní pomsta 2004