Vraždy na Ledňáčkově vrchu

Vraždy na Ledňáčkově vrchu https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/462660/bmid_vrazdy-na-lednackove-vrchu-7EF-462660.jpeg 4 90 28

Nejslavnější detektiv na světě čelí novému zapeklitému případu. Hercule Poirot vyslyší žádost jistého Richarda Devonporta, aby vyšetřil vraždu jeho bratra, k níž se dobrovolně doznala Richardova snoubenka. Nasedá proto do autobusu směřujícího z Londýna na Ledňáčkův vrch, luxusní útočiště bohatých a urozených, kde sídlí i Davenportovi. Během jízdy dojde ke znepokojivému výstupu: jedna z cestujících odmítne sedět na svém místě. Je totiž přesvědčená, že právě na něm bude zavražděna. Poirot si s ní proto vymění sedadlo… Souvisí nějak tato podivná příhoda se zdánlivě vyřešeným zločinem na Ledňáčkově vrchu?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: ekniha , Kalibr
Originální název:

The Killings at Kingfisher Hill , 2020


více info...

Přidat komentář

Luigi1
30.10.2023 4 z 5

No nebyla to špatná detektivka dala se číst

Mirek240
08.02.2023 4 z 5

Knizka se mi libila, cetla se prijemne, mela spad, zapletka zajimava. Bylo tam pro me par zvlastnich veci a nektere uvahy zustaly neobjasnene. Kazdopdne mam pocit, ze tento dil byl zatim ze vsech 4 nejlepsi. A celkem se i tesim na dalsi dil, ktery ma vyjit na konci roku.


tessera
17.08.2022 2 z 5

Agatha Christie to samozřejmě není, ale myslím, že se Sophie Hannah každým dalším Poirotem trochu zlepšuje. Knížce rozhodně prospělo, že byla výrazně kratší než ty předchozí, děj byl zajímavý a napínavý, zasazený do klasického poirotovského prostředí, jen postrádám logiku v chování jednotlivých postav a uchopitelnost jejich motivace, což celkem zkazilo závěr knihy. Je trochu škoda, že se autorka snaží být "agathovštější" než Agatha a některé pasáže s Poirotem jsou až trošku křečovité.

Lexie321
07.06.2022 5 z 5

Mne osobne sa kniha páčila. Som fanúšik aj fanfiction a príbehov, čo nie sú canon takže to že to písal niekto iný mi vôbec nevadilo. Poirot a zápletka boli zaujmave a určite si prečítam aj ďalšie príbehy.

pavel0839
12.03.2022 3 z 5

Uff. Poirot je vykreslen velmi pekne. Pribeh se hezky rozjíždí, ale posledni tretinu knihy jsem vyslovene protrpel. Zlaty Charles Osborne.

alabra
24.01.2022 3 z 5

Agathu miluji, její zápletku vykreslení postav, jejich charakteru, noblesu a trochu ješitnost Poirota, to vše mi zde chybělo, detektivka nebyla špatná, i když děj místy vázl a jednání postav bylo přehnaně odmítavé, hysterické či jinak nepravděpodobné. AGATHA TO NENÍ.

kolacky
15.01.2022 2 z 5

Tenhle Poirot byl tak užvaněný, že by zasloužil po palici. Příběh zamotaný k neuvěření, lidí nesympatičtí a jejich motivy neuchopitelné. Chudák paní Agatha.

strakoliber
21.12.2021 5 z 5

Chvíli jsem si musela zvykat na trochu jiný styl psaní, ale jinak jsem byla s knihou spokojená.

jiri9568
10.11.2021 5 z 5

Opet skvele napsane, jako kdyby to bylo od Agathy

sf1
18.09.2021 odpad!

(SPOILER) Kupa nesnesitelných, ulhaných lidí a celá kniha se nese v milionkrát ohraném stylu ten nemá rád toho, ta miluje toho, ale veme si jiného, ten okradl toho, ten je gauner a tahle vychcaná zlatokopka. Autorka navíc předpokládá, že čtenář je hňup a nevšimne si očividných nesmyslů. Poirot naklusá do banky a tam dostane informace o majetku třetí osoby? A pak zajde za doktorem a ten mu jen tak prozradí zdravotní stav cizího člověka? Tuctová, nezáživná, odpudivě hloupá záležitost.

irskádívka
10.09.2021 3 z 5

Je to dobré, není to dobré? Je to Agatha, není to Agatha? Je to náš milovaný Poirot nebo není?

Je to dobrá detektivka, je to zajímavý příběh, s pokorou převzatý belgický nejslavnější detektiv, ale chybí tu ono citlivé pochopení lidských motivů a gradující závěr, na který jsme my, čtenáři paní Christie zvyklí. Závěr zejména je pak podivně rozbředlý.
Rozhodněte se podle svého, zda číst nebo ne.

Aghatte
16.08.2021 4 z 5

Autorka mě dokázala zmást, že jsem na tom byla skutečně jako inspektor, úplně mimo, vůbec jsem nedokázala najít souvislosti. Jednu, dvě věci, jsem si myslela správně, ale jako celek to bylo velmi nevyzpytatelné. A to mám ráda. Nebaví mě, když otevřu knihu a už vidím, aha, to je nejspíš vrah a s tou bude mít tajný poměr...
Nevadí mi, že si půjčila Poirota, ale stejně dobře to mohl být Sherlock, či jiný bystrý "amatér".
Vztahy mě bavily, postavy záludné, prostředí zajímavé, vraždy záhadné a vyšetřování poutavé, takže dávám 4 hvězdy. Nadprůměrná klasická detektivka.

yonda
12.07.2021 4 z 5

Od S.Hannah už jsem četla dvě další knihy a pokud vyjde další, tak si ji určitě koupím. Za mě spokojenost.

knihomolka27
19.06.2021 3 z 5

(SPOILER) Je zajímavé, že ještě před nějakou dobou by mě nenapadlo si takovou knihu přečíst. Byla jsem totiž zatvrzelá fanynka literárních klasik jako jsou právě detektivky od Agáty a další díla. A pro takové fanoušky je těžké nebo skoro až nemožné zkousnout, že jejich oblíbená díla dokončují jiní spisovatelé. Kteří mají dokonce takovou drzost, že od nich převezmou i ty stejné postavy...a rozhodnou se tedy pokračovat v odkazu dávno zesnulého spisovatele.

Dlouho pro mě byla taková díla doslova trnem v oku a vyhýbala jsem se jim jak čert kříži....právě proto jsem si nikdy nepřečetla pokračování Pýchy a Předsudku .....Dcery pana Darcyho atd. Stejně tak kriticky jsem se stavěla i k předělávkám známých děl, které jsou ted tak populární, nebo k alternativním příběhům známých klasik.

Ted už to, ale tak kriticky neberu a sama se tomu divím. Asi se to zlomilo třeba knihou Na lovu, nebo když jsem si přečetla Sanditon od J.A. a až když jsem dočetla, tak jsem zjistila, že kniha byla od půlky dokončena někým jiným..........a já to ani nepoznala. Zkrátka a dobře jsem pochopila, že i přesto, že dílo už sice nikdy nebude stejné jako od pravého autora, ale že pokud se pokračování chytí, někdo s úctou ke klasice a velmi dobrý spisovatel.......tak to vlastně nemusí být vůbec na škodu. A v případě této knihy to naštěstí platí.

Sophie Hannah je velmi dobrou spisovatelkou detektivek. Má cit pro detail, vystavění příběhu a stejně jako Agáta pro úspěšné mlžení, které člověka nutí číst dál a zároven se nenudí. Taky velmi ocenuji jak vystihla Poirota...už je to sice docela dlouho co jsem se naposledy s tímto Belgičanem v knihách Agáty setkala, ale i přesto vím, že si je Poirot velmi podobný. Jen si pamatuji, že v jedné scéně, kdy autorka popisuje jak se Poirot baví se společností lidí, jsem si říkala - ,, Vážně? copak Poirot je známý tím, že by bavil společnost vtipy? Zná vůbec někdo jako Poirot nějaké vtipy? " Ale třeba ho zná Sophie Hannah líp než já a v nějaké Agátině knize je Poirot opravdu velmi dobrým bavičem společnosti.

Co se týká příběhu........Kniha mě opravdu velmi bavila, apon ze začátku. Dvě vraždy, které působily naprosto odlišně byly nakonec spolu velmi provázané. Postavy byly zajímavé, obzvlášt rodina Devenportových, ze kterých šel opravdu strach. Franka mi bylo líto, jelikož podle vyprávění..byl z celé rodiny nejsympatičtější. Příběh je samozřejmě velmi vhodný na zfilmování......u konce bohužel aspon pro mě, ale ztrácí děj dech a začíná trochu nudit. Konec je úspěšně překvapivý, navíc v tomto příběhu nejsou vrazi jen 100 procentně zlé bytosti, takže s nimi dokážete soucitit a litovat jejich brzkého konce. Konec tedy provází tak trochu smíšené pocity......ale jak říká Poirot spravedlnost musí být za každou cenu.

Bubo19
13.06.2021 4 z 5

Tentokrát jsem s hodnocením hodně na vážkách. Jako milovník Hercula Poirota jsem samozřejmě ráda, že si můžu přečíst nové detektivky s tímto excelentním detektivem a myslím, že autorka vystihla jeho charakter velmi dobře. Také zápletku se snaží vymyslet, aby byla Hercula hodna. Kniha se mi četla dobře a byla jsem zvědavá, jak se vše vyvine, ale nesedl mi ten přehnaný začátek a závěr byl podle mě úplně nevěrohodný. A co se týče inspektora Catchpoola, tak ten mi přišel tak natvrdlý, že když se zmiňuje o svém chápavém šéfovi, který mu umožní vyšetřovat s Poirotem, nemohla jsem se zbavit pocitu, že u Scotland Yardu jsou rádi, že ho tam chvíli nemají.
Dávám 3 a půl hvězdičky.

NannyOgg24
06.06.2021 4 z 5

V celku podařená detektivka, ale Agatha to není.

kubyrd
17.05.2021 2 z 5

Celé mi to připadalo takové nereálné, nelogické - přitažené za vlasy. Především postava Daisy a její činy byly neuvěřitelné. Tak jsem čekal alespoň nějaké strhující rozuzlení a ne. Motivy byly nezajímavé.

konicekbily
14.05.2021 4 z 5

Nová Agatha s oživlým Herculem se snaží a myslím si, že zápletku udělala velice dobrou, to objasnění není úplně dokonalé, ale jako detektivka starého anglického ražení to je moc pěkné a Hannah budu číst i nadále.

Jenny46
04.05.2021 3 z 5

Moje první kniha od autorky - Agatha to není je jasné a brát to s respektem i postavu Poirota ....
Není to špatná detektivka má svoje neduhy, ale jako oddychová kniha je fajn. Určitě vyzkouším další díl...

AnetaKor
03.05.2021 1 z 5

Ne, prostě ne. Ani tak nejde o to, že to je jiný Poirot, ale prostě to není ono. To nemá vůbec atmosféru, ducha, hloubku... za mě fakt ne