Pusinka

Pusinka https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/264327/bmid_pusinka-kRG-264327.jpg 3 527 180

Simon Waterhouse a Charlie Zailerová série

1. díl

Spilling CID série

1. díl

Jen na pár hodin si Alice Fancourtová odskočila od svého dvoutýdenního miminka. Starost o malou Florence svěřila svému manželovi. Jakmile však po návratu vstoupí do dětského pokoje, jako by se propadla do zlého snu. Trvá na tom, že dítě, které leží v postýlce, není její dcera. Její manžel David tvrdí, že Alice buď lže, nebo se zbláznila. Jenže Alice ví, že musí policii přesvědčit, než bude příliš pozdě… První román, ve kterém se čtenářům představují policisté Charlie Zailerová a Simon Waterhouse.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Thrillery

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Little Face , 2006


více info...

Brou
Brou
28.12.2023 3 z 5

Má první kniha od autorky. Byla jsem na ni hodně zvědavá a očekávání se bohužel nenaplnilo. Příběh čtenář sleduje ze dvou pohledů 1. ichforma hrdinky a 2. pohled vypravěče. Závěr mě zklamal díky právě těmto dvoum pohledům, vnímala jsem to jako podraz na čtenáře. Času nelituju, knížka se mi četla dobře a s napětím jsem očekávala rozuzlení příběhu.

Luigi1
Luigi1
29.10.2023 3 z 5

Tato kniha nebyla špatná ale je z těch které mi v paměti nezůstanou


Andynka
Andynka
24.09.2023 2 z 5

Pusinka. Ten název mě nalákal ke knize. Ale čtení bohužel tak lákavé nebylo. Celý ten příběh mi přišel nedotazeny. Malo se věnoval postavám. Tedy vám byli cizí. A já se rozhodně nedokázala vžít ani do jedné. Tedy jsem se nevzila ani do celé složité situace, ktera mi přišla ujetá. Hlavní hrdinka mi byla značně nesympaticka. A jak jsem psala o ostatních postavách jste se toho moc nedozvedeli, tedy je nemate ani jak moc posuzovat. Při tom je to skoda. Věřím , že kdyby si autor dal více práce, tak by se vám příběh dokázal dostat pod kůži.

koki.veru
koki.veru
19.09.2023 4 z 5

Spíš takový průměrný thriller. Nenadchl ani neurazil.

Emma27
Emma27
08.08.2023 2 z 5

Při čtení mě to připominalo pořád něco jiného jinou knihu ,kterou jsem už četla.Kniha mě neoslovila

Sati
Sati
14.04.2023 2 z 5

(SPOILER) V této knize je charakter každé postavy naprosto příšerný, asexuální detektiv co je zamilovaný jen do osob, které nemůže mít. Seržantka(nebo co vlastně byla) zamilovaná do svého podřízeného, který ji ovšem nechce, takže se chová jako patnáctiletá puberťačka, a o třech hlavních postavách, Vivien, David a Alice, o těch ani mluvit nemusím. Ve finále úplný magor je největší chudáček, který za nic nemůže, protože byl ve stresu. Všechny postavy kazí jinak celkem ucházející příběh a místo napětí a zvědavosti během čtení, přicházelo neustálé protáčení očí a klepání si na čelo

Lubošovo
Lubošovo
19.12.2022 4 z 5

Překvapuje mě, že tahle kniha není hodnocena příliš dobře. Já jsem byl velmi spokojený. Ze začátku jsem měl obavy, že jako nerodič se budu u příběhu nudit, ale Sophie Hannah si umí skvěle pohrát s psychologií postav. Ve chvíli, kdy se v ději objevila postava tchyně, mě děj lapil a nemohl jsem knihu odložit.

jprst
jprst
10.12.2022 1 z 5

Tak jsem zase jednou nakoukl, co si nosí z místní knihovny ženská část naší rodiny. Přiznávám se, že tuto knihu jsem si sice podle anotace vybral, ale byla to hrubá chyba, dočíst tohle "dílo" bylo hodně namáhavé. Táhne se to jak žvýkačka, dokonce jsem měl chvílemi pocit, že se dokonce příběh někam vytratil, no prostě bída. A zařazení do edice Světový bestseller považuji za vyloženou provokaci ze strany vydavatele.

Čokoláda
Čokoláda
19.09.2022 3 z 5

Zajímavý námět : Kdo z rodiny je opravdu šílený a kdo šílenství jen předstírá, aby dle svého názoru ochránil sebe a své dítě ? Ale jinak trochu těžkopádný styl psaní.

Chesterton
Chesterton
25.08.2022

Zkusila jsem audio, ale hbitě vyškubla z uší. Přišlo mi to povrchně divně zamotané a vůbec mě nevzala chuť se ve všem orientovat. Třeba časem dostanu chuť na podobný styl. Autorka by mě asi i zajímala. Pokud dám repete napíšu komentář i s ⭐, ale zatím je moje hodnocení NEOSLOVILO ;o)

Kira747
Kira747
11.07.2022 3 z 5

(SPOILER) Tak ze zacatku me Alice neskutecne stvala. Vadila mi jeji hysterie, hlavne kdyz to Pusinka vypadala uplne jako Florence. Po vzteku ale prisla litost, protoze David je neskutecny idiot, bylo mi uzko a zle z toho, jak hnusne ji ponizoval. No a zaver jsem tak trosicku tusila...precteno za 5 hodin, nemohla jsem se odtrhnout. (Pasaze vysetrovatelu me taky bavily ale uprimne mi Simon lezl krkem)

janina66
janina66
23.06.2022 3 z 5

Překombinované. Chápala jsem Alici, co udělala-osvětleno na konci. Ale kniha je taková nijaká. Dávám jí 50-60%. Jediný sympaťák v celé knihy byl Simon.

Faila
Faila
23.04.2022 3 z 5

Námět mi přišel hodně zajímavý a byla jsem velmi zvědavá na rozuzlení. Promíchané kapitoly mě občas trochu mátly a některou omáčku bych si dokázala odpustit. Nijak příběh neposouvala, nestačila na to, abych se blíže seznámila s postavami a jen oddalovala konec a prodlužovala čtení. Konec mě osobně docela zklamal. Ale určitou zajímavost téhle knize úplně upřít nemůžu.

Alienn
Alienn
15.04.2022 3 z 5

Autorka psát umí, ale příběh jako takový mě nijak výrazně nezaujal, nebyly mi sympatické postavy a dočítala jsem trochu z povinnosti, abych se dozvěděla to, co jsem už tušila. Určitě dám ale autorce šanci u nějaké její další knihy.

jpatr
jpatr
16.03.2022 2 z 5

Knize by stačilo posledních sto stránek, pak to teprve začalo za něco stát, jinak do té doby zbytečně zdlouhavé.

micha-ella
micha-ella
26.02.2022 2 z 5

Dobrý námět, ale to je tak všechno. Pro mne naprosto zbytečně promíchané kapitoly a ještě zbytečněji přidané příběhy vyšetřovatelů, ty byly leda pro zdržování a pro zlost. Závěr celou tu knížku postavil na hlavu! Zkuste se po dočtení vrátit k některým výlevům hlavní postavy a zjistíte, že nelže ona, ale autorka. Nelíbilo se mi to.

Yuki_Kuchiki
Yuki_Kuchiki
01.02.2022 2 z 5

Knihy mám ráda. Ráda čtu.
Jenže tato kniha... to bylo utrpení.
Prvních 150 stran jsem se do čtení vyloženě nutila, snad dokonce trhaně půl roku... pak jsem se konečně začetla, protože se začalo něco dít.
Znovu už bych si ji nekoupila... ani nečetla.

šipek
šipek
22.12.2021 3 z 5

Tak za mě tři hvězdičky. Ne že by to bylo špatné, ale za chvilku na knihu zapomenu.

Kskaja
Kskaja
13.12.2021 3 z 5

Když se dostanete přes cca prvních 80 stran, tak už budete chtít vědět, jak to dopadne. Čtivé a napínavé. Zároveň ohrane charaktery postav. A ten kriminální tým.. co to bylo? Závěr se mi nelíbil.

KateřinaW.
KateřinaW.
14.09.2021 2 z 5

Dle námětu jsem čekala od knihy asi víc. Bylo to takové ufňukané, nedotažené, zdlouhavé.
Dočteno po zdlouhavém přemlouvání sebe sama.