Volání vlka

Volání vlka https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/455550/bmid_volani-vlka-sLr-455550.jpg 4 367 58

Čepel krkavce série

1. díl >

Vélin Al Sorna je žijící legendou, jeho jméno zná celé království. Právě pod jeho vedením byly dobyty celé říše, právě jeho meč vítězil v urputných bitvách — a jen díky jeho oběti bylo poraženo zlo strašlivější než cokoli, co tento svět dosud spatřil. Zvítězil v nespočtu bitev, avšak zaslouženou slávu vyměnil za poklidný život v Severních provinciích Sjednoceného království. Nyní se však ze zámoří proslýchají zvěsti o armádě zvané Ocelová horda, kterou vede muž považující se za boha. Vélin po další válce netouží, ale když se dozví, že žena, kterou kdysi ztratil, upadla do zajetí Hordy, rozhodne se s touto novou, mocnou hrozbou utkat tváří v tvář. Vélin proto putuje do říší Králů obchodníků, země, kde všemu vládne čest a intriky. Právě tam, za zvuku bubnů, jež svolávají znesvářené země do války, si Vélin uvědomí strašlivou pravdu: existují bitvy, ve kterých zvítězit nedokáže možná ani on.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: ekniha , Host
Originální název:

The Wolf's Call , 2019


více info...

Přidat komentář

Iva095
31.03.2024 5 z 5

Zpátky ve světě Vélina Al Sorny tentokrát si myslím, že se jedná už jen o duologii.
Já jsem si příběh užila Píseň krve nasadila laťku hodně vysoko. Troufám si říct, že Volání vlka se prvnímu dílu předchozí série vyrovnalo.
Po dočtení Královny ohně se mi už moc pokračovat nechtělo, ale jsem ráda, že jsem se do knihy nakonec pustila, protože v porovnání s třetím dílem předchozí série byl tento díl skvělý.
Už mám před s sebou akorád Černou píseň tak snad to bude stát za to.

gambinka87
04.10.2023 4 z 5

Knihu jsem "četla" jako audioknihu bez znalosti předchozích autorových děl. To se ukázalo trochu jako výzva, nevěděla jsem, že dějově tomu dost knih předcházelo, a tak byl celkem problém se na začátku ve světě Vélina a spoustě jmen zorientovat. Navíc - proč se postavy někdy jmenují tak podobně, je to fakt matoucí, Elessa, Eresa, samé-in na konci, no... Když se ale děj rozjel, pěkně jsem se začetla a celkem mne zajímá nejen pokračování, ale i co mu předcházelo. Audioknize by se ještě dalo vyčíst "načtení" částí Luralin, Milena Steinmasslová mne u toho neskutečně nudila.


SUC185
21.08.2023 4 z 5

Návrat k osudu Velína Al Sorny po válce za Osvobození. Vydává se za na cestu, aby našel a zachránil lásku svého mládí a objeví se nový (starý nepřítel).

Knížka se mi dobře četla a nevadilo mi opět Rayanovské natahování děje. Konečně má fakt i zajímavého záporného hrdinu, kterému jsem občas i fandil. Příběhy mezi jednotlivými částmi jsou taktéž příjemný a dobře čtivým zpestřením děje, tudíž se knížka přečte rychle a bez větších problémů.
Co mi vadilo je, že se v knížce nezmiňují osudy některých dalších postav, které byly v minulosti důležité (některé tam jsou, ale jiné mi dost chybí).

EricCLeese
06.08.2023 2 z 5

(SPOILER) Bohužel velké ne. Doufal jsem, že se na prvních třech knihách naučil psát, ale ne. K tomu bez rozpaků vykrádá sám sebe tak moc, že by se měl zažalovat. Opět je tu nějaký temný tvor v pozadí, co opět ovládá nějakou zemi a vede jí do války.
Akorát teď se děj odehrává v Číně. A protože autor nechápe pojem konzistence, děj ani nedává smysl. Příklad:
Kupecká říše kam Velin cestuje je strašně civilizovaná a informovaná. Ale přitom tam všichni dělají komentáře na barbarství lidí z Království. Mají je za neandrtálce. Ale že ti omezenci právě nakopali nejmocnější, super staré impérium ( VOLARY ) které se právě chystalo dobýt svět tu nikoho nezajímá. I jejich samotný vrchní vladař dělá poznámky jak je Království divný kraj plný malicherných válek a trapných náboženstvích. ALE ONI PRÁVĚ ANIHILOVALI VOLARSKÉ IMPÉRIUM !! Haló !! Copak neví co jsou Volaři zač ? Správně by měla Kupecká říše být naprosto vystrašená ze schopností Království. Jejich armáda je k smíchu. Vždyť dokonce přišli žebrat do Království o obléhací stroje. Nemá Královna Ohně taky v podstatě alianci s nejlepším námořnictvem na světě ?( Meldenejci ). Co Sordajové jako nejlepší pěchota na světě. Co Koňáci. Co aliance s Lonaky ? Ohnivé super lodě. Antipěchotní rotačáky ? Nejlepší lučištníci na světě ? Ale né. Jsou to barbaři co smrdí. Prostě jakoby se první tři knihy ani nestaly.
K tomu jak je u Ryana zvykem: Opět mají všichni plot armor. Všichni jsou zase přesílení až hrůza. 2 proti 10 ? V pohodě. Autor nikdy nebyl ani na rytířských slavnostech nebo něco. ( Takový Sapkáč měl super mutanta a i ten dostával pravidelně po hubě )
Postavy okolo Velina jsou zase stafáž bez vývinu a svého příběhu.
K tomu všemu se autor blýsknul krásným orientalismem jako ve filmu Poslední Samuraj

Thalin
06.05.2023 2 z 5

Měla jsem docela problém se začíst a místy mi děj přišel lehce chaotický. Neustále popisy bitev a taktik mě nudily, byly zdlouhavé. A hlavně mě iritovala ta spousta hlavních postav, které tam byly opravdu spíš jen do počtu. Vélin mě bavil, ale ta omáčka kolem mi přišla taková prostá a místy skoro o ničem. Autor píše čtivě, ale stejně jsem se občas přistihla, že čtu slova, ale ten děj mě vůbec netáhne a není schopný mě udržet. Takže takový průměr 2,5 který mě nijak neohromil a další díl si asi nepřečtu, protože mě vlastně nezajímá.

MilanKop
31.03.2023 5 z 5

Za mne rozhodně nejlepší kniha od Anthonyho co jsem zatím četl. Jen doporučuji číst s co nejmenším odstupem po první sérii ;)

petrulka
07.03.2023 4 z 5

Knihu doporučuji číst s nepříliš dlouhým odstupem od Stínu krkavce. Královnu ohně jsem četla před sedmi lety a u Volání vlka jsem měla min. prvních sto stran problém se zorientovat. Převážně postavy mi z velké části nic neříkaly a dějově jsem se taky ztrácela. Nicméně jsem se touto pasáží se ctí poprala a počínaje novou akcí, tedy Vélinovou výpravou za dobrodružstvím si už jen užívala svůj oblíbený žánr. Až na občasný pocit, že se tak trochu jedná o vykrádačku Brettovy Démonské série (Temní rytíři/Osvoboditelé), mě příběh velmi bavil a má výborně našlápnuto na další díl.

Profesorskey
16.02.2023 2 z 5

Ke kladům. Kniha se opravdu dobře čte, děj příjemně plyne, kapitoly jsou tak akorát dlouhé a části popisů, akce a tajemna na sebe navazují tak dobře, že vás upoutají do křesla. A hlavní bijec je docela sympaťák. Ale...

opravdu nedokážu pochopit zdejší kladné komentáře. Myšlenka celé knihy a děj je tak plochý, že by klidně mohl nosit novou kolekci od nějakého světoznámého návrháře místo těch anorektických holčin. Hlavní postava je fajn bijec s propracovanou minulostí, ale vedlejší postavy jsou tu tak vedlejší, že by zde ve většině případů ani nemusely být. Navíc, je tu jen jedna dějová a osobnostní linka, takže to vypadá spíše jako "vyprávění" ze střední školy, které je docela bez nápadu (mimochodem, když jsme hráli Dračí doupě na škole, tak náš vypravěč dokázal v šestnácti vytvořit lepší zápletku, než autor v tomto díle). Navíc mi lezla na nervy nesmyslnost některých pasáží - a to je právě to, co nějak autorovi nedokážu odpustit.

Příklady: Válečníci ze stepí jsou opravdu velmi zdatní bojovníci, ale naše hlavní postava s jedním vojákem ujedou své jednotce, aby se s družinou čtyřiceti těchto zdatných válečníků při prvním střetnutí poprali sami. A nejen, že to je hloupé rozhodnutí kvůli zmíněnému tvrzení, ale dokonce z toho naši dva nad-borci vyváznou bez škrábnutí. A takovýchto věcí se v knize objeví tak desítka.

Osobně, nedoporučuji.

jjanca
08.02.2023 5 z 5

Tešila som sa na návrat do tohto sveta a som rada, že sa moje očakávania naplinili. Príbeh ma bavil a nové prostredie bolo osviežujúce. Plusom bolo, že oproti ostatným dielom nebolo v knihe príliš veľa postáv a ľahko som sa zorientovala. Som rada, že sa v príbehu stretávame s Nortahom, ktorý patril k mojim najobľúbenejším postavám z predchádzajúcej série.

denniys
21.01.2023 5 z 5

Pan Ryan je spisovatel, od kterého vlastním nejvíce tištěných knih - ano, je jeden z mých nejoblíbenějších.. Čtu v průměru 15 e-knih na 1 papírovou, kterou si pak vychutnávám s určitou o to větší vášní.. Návrat do světa Vélina al Sorny proběhl velmi důstojně vzhledem k tomu, jak moc jsem se bála, že už tento hrdina vše podstatné řekl v první sérii.. Kniha má říz - s ničím se nepáře, vrhne do děje, využije pár známých hrdinů a buduje "božskou" zápletku.. Další příběh Pána Věže funguje skvostně.. vlk a tygr - paráda!
....... čas králů je u konce.. ( Šo Caj )

Veromika
20.01.2023 5 z 5

Z knihy jsem byla nadšená a musím říct, že se mi líbila stejně jako první díl: Píseň krve. Zakončení knihy mě nechalo v očekávání a nedočkavosti jak tohle všechno skončí.

Hor89
05.01.2023 3 z 5

Volné pokračování Stínu krkavce - autor tentokrát zredukoval počet hlavních postav a děj přesunul do fantasy verze Asie (inspirace zejména v Číně, Mongolsku a Japonsku) - což příběhu hodně prospělo. Ale stejně jako u předchozích dílů mi děj přišel neoriginální a chvílemi dost natahovaný. Hlavní postavy jsou sice propracované ale příliš "superhrdinské".

kalache
22.12.2022 5 z 5

...vlky mám rád...

Ajinka126
25.11.2022 4 z 5

Jsem rozpolcená. Nejsem autorův fanoušek, je to moje první kniha od něj a neměla jsem žádnou představu o tom, co mě v knize čeká.

Magický systém se mi líbil. Úvod na mě velmi zapůsobil. Svět je zajímavý a autor umí psát poutavě. Ale. Ale..

Některé pasáže byly přehnaně dlouhé, popisné, neposouvaly děj. Až jsem si říkala proč to vlastně čtu. Není tu ta jiskra, která mě nutí číst dál.

Závěr knihy byl na mě zbytečně dlouhý a nějak se mi jeho poita vytratila.
Řezničina v knize. Nejsem citlivka, ale ani fanda násilí. Pokud ho autor použije, tak jsem s tím v pohodě, když má pro něj důvod a ten mi představí. U Rayana to na mě působilo jako by měl trochu fetiš, že může popisovat drastické scény, krev a střeva všude. Dávat svým charakterům násilné myšlení, kdy je tohle pro ně jediná cesta už mě ani nepřekvapilo. Ale zamrzelo to. Ta myšlenka "magické písně" je skvělá.

Moje hodnocení je něco mezi 3,5 a 4 hvězdami.

olle3
17.09.2022 4 z 5

U Ryana je vysoká kvalita zaručena. Je to profík už od první knihy, profi je také každý aspekt jeho psaní. Trošku mě mrzelo, když Vélin Al Sorna ztratil svou píseň a když se na chvíli zdálo, že se mu snad opravdu nevrátí – ale naštěstí se vrátila a navíc silnější, nezvladatelnější a temnější, jak to máme (mám) rádi. Pak už to byla zas pořádná jízda, jako když koně pádí přes pláně.

apq
08.08.2022 5 z 5

Dlouho očekávané skvělé pokračování série. Stejně povedené jako Píseň krve, rozhodně doporučuji.

annes
03.07.2022 4 z 5

Ke kvalitnímu Vélinovi jsem se chtěla vrátit, ovšem tenhle díl byl no řekněme lepší než 2 a 3 původní série ale prvnímu dílu nesahá ani po kotníky. Otevřel se sice nový světadíl (asie) s tradicemi, vynálezy a novými postavami, ale nebyla to žádná jízda. K druhé půlce tohohle příběhu se ale určitě vrátím, jen na to asi nebudu tolik spěchat...

CharlesWard
30.06.2022 3 z 5

Ryan pochopil, že bylo rozdělení na kapitoly vícero postav krokem zpět a vrátil se k příběhu Velina. Bohužel mi příjde, že příběh je zde pouze proto, aby byl, a hlavní linka je poněkud nešťastně pořešena v první třetině knihy. A potom to začne být divné, recyklace Písně na n-tou. Hvězdičku navíc za závěr. Uvidíme, co druhý (snad závěrečný) díl...

Babsie
10.05.2022 4 z 5

S tím, že se vracíme ke kvalitě prvního dílu nesouhlasím, přesto to bylo zábavné čtení. Příběh se mi líbil, jen mě mrzelo, že nevidíme osudy postav, které zůstaly v království, a že pozorujeme kvanta bitev místo intrik a tajemství. Super bylo zase číst jen z jednoho pohledu, to knize dodalo na napínavosti. Velmi zajímavý konec, který vyzývá k dalšímu dílu.

cziss
22.04.2022 5 z 5

Ryanovi se podařilo vrátit ke kořenům a to co jsme měli rádi na Písni krve dostaneme v hojné míře i v této knize. Ano, ústřední postavou je Vélin. Tentokrát putuje s malou skupinou do říše západu, což je relativně obdoba říše východu z našeho světa. Hlavním antagonistou je vůdce kočovných, nebezpečných, ale ne primitivních, kmenů. Ten námět se mi líbí i to, jak do děje Ryan zakomponoval svět / dimenzi Spojence. Myslím, že se v dalším díle můžeme těšit na nějaký pořádný závěr této ságy a snad i vysvětlení různých záhad z původní trilogie.