Vnitřní svoboda - síla víry, naděje a lásky

Vnitřní svoboda - síla víry, naděje a lásky https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/34275/vnitrni-svoboda-sila-viry-nadeje-a-lasky-34275.jpg 5 12 6

Tvrzení, z něhož autor, francouzský kněz Jacques Philippe, vychází, je prosté, ale má velký dosah: člověk si získává vnitřní svobodu přesně v té míře, jak v něm sílí víra, naděje a láska. Otec Jacques osvětluje, že působení „božských ctností“ je středem duchovního života, a ukazuje klíčovou roli ctnosti naděje pro náš vnitřní růst. Kniha je psána prostě a konkrétně. Je určena všem, kteří se hodlají „otevřít nádherné vnitřní obnově, kterou chce Duch svatý uskutečnit v lidských srdcích, a tak dosáhnout svobody a slávy Božích dětí!“... celý text

Žánr:
Duchovní literatura , Náboženství

Vydáno: , Karmelitánské nakladatelství
Originální název:

Liberté intérieure, la force de la foi, de l’espérance et de l’amour , 2002


více info...

Letitia
Letitia
21.05.2022 5 z 5

Táto rozmerom útla knižka vôbec nie je útla obsahom. Je priam nahustená myšlienkami, ktoré nás vedú od závislosti na okolnostiach a našich túžbach - k radosti a slobode Božích detí. Začína prosto od našich ľudských potrieb a túžob, hľadania slobody, hľadania samého seba, vzťahov s druhými ľuďmi (aj nepríjemnými) a s našimi bolesťami a dokonca utrpením. Cez pochopenie lásky ktorú máme dávať, aj Lásky ktorá sa dáva nám. Cez život v plnosti, v prítomnosti, v dávaní sa, v žití božských čností. (Kapitola o pôsobení viery, nádeje a lásky ma veľmi oslovila a mnohé som vďaka nej pochopila.) Až sa ku koncu knihy dostávame k dosť hlbokej mystike, hĺbke ľudskej duše a očisťovaniu od všetkého vonkajšieho. Ale aj tieto myšlienky - o stavoch, ktoré (ešte) osobne nezakúšam sa mi videli opísané zrozumiteľne, takže mám predstavu o čom píše a zase som sa mnohé poučila - a hlavne - vďaka tejto knihe som zase o kúsok zmenila svoj život, svoje myslenie, konanie a svoju modlitbu.

Priznávam, že to nie je ľahké čítanie na dobrú noc. Často som sa musela vracať, alebo si niektoré vety prečítať viackrát, kým som si uvedomila, čo vlastne chce autor povedať. Ak by som ju čítala unavená alebo nesústredená, asi by som z nej veľa nemala. Ale keď som sa už dostala k jadru myšlienok, všetky mi pripadali veľmi hodnotné a vzácne.

Jarka_rybář
Jarka_rybář
02.10.2020 5 z 5

Milá, pravdivá, praktická knížka. Doporučuji všem, kdo se chtějí něco dozvědět o svém vnitřním životě.


gab72
gab72
05.01.2018 5 z 5

Kniha je opravdu chlebem :). Velice milá, pravdivá a i když člověk má za sebou již několik podobných knih přečtených, stejně ještě něco dalšího nabídne. Dost mě příjemně překvapila. Doporučuji všem, jako Moc přítomného okamžiku - kde je vlastně návod jak kráčet. :). Děkuji za ní.

Shindo
Shindo
25.12.2017 4 z 5

Síce nie som kresťan, no túto knihu mám naozaj rád a nedám na ňu dopustiť (aj napriek mojej kritike cirkvi a náboženstva ako takého). Dá človeku nádej, pomôže a poteší.

Misericordia
Misericordia
23.03.2015 5 z 5

Človek túži po slobode. Autor píše o tej vnútornej. Človek sa v tomto zmysle nestáva slobodnejším vtedy, ak nepozná žiadne hranice, vonkajšia nezávislosť je ilúzia. Človeka nerobí slobodnejším ani širšia možnosť výberu. "Skutočná sloboda" je podľa neho sloboda vnútorná. Nad takýmto človekom nevládnu vonkajšie okolnosti a udalosti, vlastná nálada, či sklamania. Poznal seba samého, je otvorený k druhým a vie, že sloboda je darom, ktorý nemá od seba.

nickym
nickym
13.11.2013 5 z 5

Kniha mi velmi moc dala. Ukázala mi jak je důležité žít přítomným okamžikem. Když je člověk ponořen v minulosti nebo v budoucnosti, zapomíná žít přítomně. Doporučuji k přečtení. Povinná četba!

Štítky knihy

víra duchovní život biblické citáty křesťanský život Bible svobodná vůle ctnosti sebepřijímání

Autorovy další knížky

Jacques Philippe
francouzská, 1947
2004  100%Vnitřní svoboda - síla víry, naděje a lásky
2017  89%Hledej Pokoj a zůstávej v něm
2010  90%Najít si čas pro Boha
2014  97%Cesta důvěry a lásky
2013  80%Volání k životu

Kniha Vnitřní svoboda - síla víry, naděje a lásky je v

Právě čtených1x
Přečtených16x
Doporučených4x
Knihotéce10x
Chystám se číst8x
Chci si koupit1x