Vesmírná zásilkovna

Vesmírná zásilkovna https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/515963/bmid_vesmirna-zasilkovna-645380ea38f16.jpg 5 8 4

O Expresní vesmírné zásilkovně se šušká, že kličkuje na hranici galaktických pravidel pro přepravu balíků. Občas si totiž její majitel, svérázný Gryfon pomůže drobnou kličkou a obelstí zákony, zkrátí si cestu nebo se dokonce vydá proti proudu času. A právě na palubu Gryfonovy jediné rozvážkové lodi se omylem dostane nezkušený pozemšťan Nori i s chlupatým praslíkem, kterého zajímá jen čokoláda. Jak se tahle nesourodá trojice vypořádá s ne zcela běžnými zakázkami? Opravdu doručí zásilku bezcitným robotům, nespolkne je černá díra a vypátrají v nákladním prostoru čerstvě vylíhnutého vetřílka? Objednavatelé neúprosně ženou kosmickou loď vpřed, Nori přesto věří, že ho vesmír nepohltí a on opět najde cestu zpět domů na planetu Zemi.... celý text

Přidat komentář

jasminecka
17.11.2023 4 z 5

(SPOILER) Docela by me zajimalo, jak pribeh vznikal. Noriho pobyt na planete, odrizle od civilizivanejsich oblasti vesmiru, oskus nema mnoho zpuaobu uniku, mi pripomnela dobu lockdownovou. Muz zase spatruje odkazy na Stoparova pruvodce, at uz nahodnym ocitnutim se na cizi lodi, nebo treba praslikem jako aluzi na genialni mysi predstirajici zabednenost, aby dokazaly ovladnout... vlastne uz ani nevim co.
Kazdopadne obrazky, rozsah kapitol, ukoly... to vse se mi libi. Ocenuju i exkurz do historie (lety do vesmiru), fyziky (newtonovy zakony), literatury... A co me jeste bavilo - jmena :).

Ven_D
05.11.2023 5 z 5

Čeká na nás 112 stran a na nich 12 kapitol, které jsou rozdělené do kratších podčástí. V nich se spolu s hlavním hrdinou Norim vydáme na nečekanou misi, která bude plná překvapení, ponaučení, poselství i humoru. To by nebyla Klára Smolíková (web), aby do vesmírného dobrodružství pro dítka od sedmi let nepřidala něco navíc. Odkaz na kompletní hodnocení najdete v záložce "Recenze" - Vendi ZJihu


JankaV80
04.11.2023 5 z 5

Naprosto souhlasím s hodnocením uživatele "jan8470". Kniha je vhodná pro menší děti jako pohádka na dobrou noc -ma kratší podkapitoly - nebo pro začínající čtenáře, protože je doplněna o úkoly a hlavně moc pěkné ilustrace.

jan8470
30.06.2023 4 z 5

Vesmírná zásilkovna je příjemná dobrodružná knížka, která osloví spíš mladší čtenáře, tomu také odpovídá rozsah sto stran, větší font, krátké kapitoly a ilustrace Martina Hanschilda. Stejně jako v předchozích autorčiných knihách, zde děti najdou několik jednoduchých testíků, rodiče zase ocení pár pop kulturních odkazů. Některé termíny (například efekt motýlích křídel, červí díra, či absolutní čas) budou muset rodiče dětem dovysvětlit. Ty zase na oplátku mohou tatínky a maminky seznámit s chlupatým praslíkem, který miluje čokoládu.