Vánoční kalendář

Vánoční kalendář https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/526668/bmid_vanocni-kalendar-6559e8feb840d.png 4 32 11

I vášniví čtenáři si zaslouží svůj adventní kalendář. Tato sbírka povídek vás zavede do různých světů po celý prosinec i o chlup víc. Od těch klasických zápletek, které vás zahřejí u srdíčka, pohladí i rozveselí, přes nějaké to hororové napětí až po fantastické příběhy plné magie. Každý příběh v sobě však nese kousek vánočního kouzla. Bez ohledu na to, zda máte rádi romantiku, humor, napětí nebo dobrodružství. Ponořte se do těchto úžasných příběhů a nechte se unést sváteční atmosférou. Vánoční kalendář nabízí něco pro každého. S láskou i vášní jej připravili: Harold Gaius, Emilly Ross, Alena Bures, Mon CouCou, Jenny Naomi, Triss Moradream, Olivie Fire, Lucie Svobodová, M.V. Jírová, Zuzana Fořtová, Markéta Bezděková, Lucie Beatrice J., Lenka Sadílková, Anna-Marie Bílková, Marie Majka Benešová, Valentina Vávrová, Ája Hrabáková, LuckaLucí El, Martina Šeborová, Michaela Budková, Blanka Luxová, Sára Hamplová. Nedílnou součástí je i Bonus pro děti, kde najdou soubor pohádek pro děti od Aleny Bures.... celý text

Přidat komentář

marie0412
08.02.2024 5 z 5

Krásně zpříjemnění adventního času. Každá povídka měla své kouzlo a chytla za srdce. Celém týmu autorů patří veliký dík za tak skvělé dílo

mapet85
12.01.2024 4 z 5

Máte radi advent a Vianoce ? Mne práve tento čas spríjemnila krásna poviedková zbierka od kolektívu autorov.

Rozmanité poviedky z rôzneho pohľadu, ktoré spájajú práve Vianoce, či už s riadnou dávkou romantiky, nad ktorou sa romantické duše rozplynú, duchárčiny, hororu, alebo aj nejakou tou kvapkou krvi, pri ktorých zamrazí, ale aj fantasy alebo opradené legendami, či postapokalyptické a dystopické, pri ktorých sa človek zamyslí. Poviedky, ktoré sa neodohrávajú len v Česku, ale prenesú nás aj do iných miest sveta, či už do ďalekého Japonska, Anglicka, či Francúzka a jedna dokonca do ďalekého vesmíru na inú planétu. A ich dej sa neodohráva len v súčasnosti, ale takisto aj v minulosti a rôzne vzdialenej budúcnosti.

Každá z poviedok mala niečo do seba. Osobne mám názor, že vyčariť na pár stranách plnohodnotný príbeh je dosť veľká práca a všetky poviedky boli viac-menej vydarené. Antológia ponúka zamyslenie sa nad hodnotami počas Vianoc, prehodnotenie svojho života a svojich skutkov, zastavenie sa, zblíženie sa z blízkymi, ale aj radosť z nájdenej spriaznenej duše, či na druhú stranu spomienky na tých, ktorí s nami za štedrovečerný stôl už nezasadnú. Poviedky o plnení najtajnejších prianí, o stretnutiach, ktoré možno nie sú také náhodné.

Myslím, že každý si tu nájde svoje a je to minimálne možnosť, ako spoznať aj tvorbu iných autorov, ktorých bežne nečítame.


ladyel
07.01.2024 5 z 5

V poslednom čase ma čoraz viac berú poviedky. A ešte keď sú vianočné? Dokonalosť.

Vánoční kalendář bol mojím spoločníkom po celý december, každý deň jedna poviedka. Veľmi sa mi páčila rôznorodosť tém a autorov.
Bolo krásne cítiť, či ide o autora začínajúceho, alebo už vypísaného. Alebo žeby ani nie?

Favorita nemám, boli poviedky, ktoré sa mi páčili viac, ale aj tie, ktoré ma neoslovili. Myslím si ale, že každý autor by mal dostať za svoje dielo pochvalu a tak ja chválim všetkých a ďakujem

kata3529
02.01.2024 4 z 5

Jedná se o soubor 32 povídek, které jsou spojeny vánoční a prosincovou tématikou, ale zároveň a odlišeny svou speciální myšlenkou, kterou nesou, a kterou bychom si z nich my, jako čtenáři, měli vzít. Kniha je tedy nadčasová, přičemž je jistě možné ji číst i opakovaně, neboť vždy v paměti uvízne něco, co může být rozdílné oproti minulému čtecímu zážitku.

Povídky jsou zaměřeny na různorodé lidské a zvířecí osudy, zejména však na:
- mezilidské vztahy, tj. milostné, rodinné, přátelské, ale také mezi kolegy v práci,
- podstatu vnímá lidského chováni, nikoli vzhledu, neboť ten může klamat,
- vliv ostatních lidí na vztahy, tedy konkrétně jejich záměrné ovlivňování,
- vznik kamarádských vztahů tam, kde by to snad ani nikdo nečekal,
- pohnuté lidské osudy, kdy má také poměrně velký význam rodina,
- zvířecí osudy, kdy je však třeba věřit v určitou naději,
- víru v naději, božská znamení a podstatnost naděje,
- rozdílnost vnímání světa mezi dospělými a dětmi,
- legendy, mýty, náhody, osud, kouzla a magii,
- vliv minulosti na budoucí život,
- vlivu života na sny a naopak.

Nejvíce se mi líbily povídky č. 1 (Brusinkové dobrodružství Rudolfa Valentýna), č. 3 (Milý Ježíšku), č. 4 (Louskáček), č. 5 (Zdravíčko), č. 7 (Duch Vánoc), č. 8 (O Vánocích se plní i ta nejtajnější přání), č. 9 (Vánoční msta), č. 10 (Losování), č. 13 (Vánoce na dně sklenky), č. 15 (Pod jmelím za jmelím), č. 16 (Vánoční přání), č. 18 (Dárek), č. 19 (První Vánoce), č. 20 (Štěstí v neštěstí), č. 23 (Něco končí, něco začíná), č. 24 (Vánoční zázrak), č. 25 (Znamení), č. 26 (Jsem princezna!), č. 29 (Dívka se sirkami) a č. 31 (Vánoce 2384).

P.S. Závěrečný test se velmi povedl!

MamaKnihomolka
31.12.2023 4 z 5

Povídková kniha od začínajícího nakladatelství Solis se skvělými lidmi v týmu. Sama jsem mohla svou povídkou přispět a jsem moc ráda za tu příležitost.
Jelikož je to kniha vánočních povídek s názvem Vánoční kalendář a těch povídek je tam 31 + jedna novoroční, přímo to vybízí číst každý den v prosinci jednu. Proto jsem uspořádala společné čtení, které jsem si vážně užívala a každý prosincový den si zpříjemnila jednou povídkou.

Tak jak to u povídek bývá, některá je skvělá, některá průměr a někdy to člověku prostě nesedne a spíš se trápí, než že si čtení užívá. To je risk povídkových knížek.
Líbila se mi ale ta rozmanitost a originální nápady. Od romanticky laděných povídek, přes fantasy, scifi až po historii, erotiku nebo horor. Nehledě na to, že povídky nebyly dlouhé. Proto jsem si většinou povídku četla ráno u snídaně a těšila se z ní celý den. Některé bych naopak delší chtěla, ale to je věc názoru. :)

Solis je začínající nakladatelství a Vánoční kalendář byl takový náhlý popud, takže chápu, že nebylo moc času, ale příště bych lépe seřadila povídky. Některé si přímo o to říkali. Škoda, že 5. prosince nebyla povídka Peklo, více by se to hodilo. I poslední - novoroční povídka není zrovna pozitivní. Čekala jsem nějakou nabíjecí, inspirativní povídku, která člověka nakopne do nového roku.
Nejvíce se mi líbily povídky: Duch Vánoc, Losování, Pro silné povahy, Vánoční msta, Život pod psa

cerna7151
20.12.2023 2 z 5

Mě to nějak nechytlo...

mahina6806
09.12.2023 4 z 5

Některé povídky se mi líbily více, jiné méně. Přesto jsem moc ráda, že jsem si titul mohla přečíst. U některých příběhů jsem se culila, u jiných koukala s pusou dokořán (dívám se hlavně na tebe Peklo od Mon Cou Cou ).
Je to skvělá oddechovka a jak se píše v anotaci, věřím, že si v této sbírce každý najde to své. Můžete si každý den přečíst jeden příběh a bude to jako adventní kalendář, kdy otevíráte okýnko po okýnku. Jsem mile překvapena, mám vánoční náladu a také chuť si pustit vánoční stálici Lásku nebeskou.

Mně se nejvíce líbily tyto povídky:
1. Brusinkové dobrodružství Rudolfa Valentýna - Marie Majka Benešová
3. Milý Ježíšku - Emilly Ross
6. Whitemanova Tichá noc - Anna - Marie Bílková
10. Losování - Emilly Ross
11. Vánoční naděje - Lucie Svobodová
15. Skořicové kupředu - Lucka LuciEl
19. První Vánoce - Harold Gaius
20. Štěstí v neštěstí - Emilly Ross
24. Vánoční zázrak - Lucie Beatrice J.
28. Spirituum Um Spacio Hominum -
Sára Hamplová
29. Život pod psa - Emilly Ross
novoroční - Pro silné povahy - Emilly Ross

MB008
07.12.2023 4 z 5

Můj první adventní kalendář, u kterého místo abych si poctivě brala jednu "čokoládku" za druhou, tak jsem se k pětadvacátému kousku dostala během prvního týdne. Návykové čtení plné rozličných povídek, které potěší, pobaví, šokuje a třeba i zhrozí. Každý kousek jedinečný a většina autorů prozatím neobjevená. Možná se to díky této sbírce změní.

Natsuki
03.12.2023 4 z 5

Krásná kniha plná vánočních povídek od nadějných autorů, většinu jsem zatím neznala

Jenny46
29.11.2023 5 z 5

Jak naladit vánoční atmosféru - pořidte si knihu Vánoční kalendář!!! Zabalte se do deky, zapalte svíčky a udělejte si lahodný svařák a nechte se unášet magickou sbírkou povídek...
Vyzkoušejte, spolehlivě dostanete vánoční náladu, doporučuji moc se kniha povídek povedla.

Nadda64
28.11.2023 5 z 5

Je to skvělá kniha povídek a je to úžasné že se spojilo několik autorů . Jsem rada že jsem si knihu mohla přečíst a velice doporučuji knihu přečíst a těším se na další knihy od toho to nakladatelství .