Brusinkové dobrodružství Rudolfa Valentýna

Povídka od: Marie Majka Benešová
Z knihy: Vánoční kalendář


Povídka první zavede čtenáře k neoblíbené části vánočních svátků. Prodavač Rudolf si užije své nejen s protivnou zákaznicí.

Rok vydání originálu: 2023

Komentáře (8)

Přidat komentář

Martinka.jelda
02.12.2023 5 z 5

Přečetla jsem jedním dechem a naladila se díky povídce má vánoční náladu. I když se zdál být Rudolf mrzout, ukázal že má i velké srdce.

lucie.svobodova
01.12.2023 5 z 5

1. povídku kalendáře jsem si nadmíru užila, humor, ale i realita všedních dnů okolo Vánoc (a nejen kolem nich :D) Rudolf si mě získal :). Za mě moc povedená povídka!


Vruznychsvetech
01.12.2023 5 z 5

Tahle povídka byla naprosto skvělá! Autorce se podařilo do pár slov nacpat celý shon okolo Vánoc. Celá povídka je protkaná humorem a očekávání od začátku do konce se stupňují! Ve finále to vygraduje v naprosto milé pohlazení po srdci připomínající horké kakao.

markettH
01.12.2023 5 z 5

Milá, fajnová povídka. Rudolf mi připomínal Sheldona Coopera a trochu bručouna Oveho od Backmana. Nelituji, že jsem se do kalendáře pustila.

MamaKnihomolka
01.12.2023 5 z 5

Skvělá povídka bez hluchých míst s morousem Rudolfem. Vím, že v obchoďácích v době svátků a zvlášť těch vánočních je MASAKR! Všem, kteří v nich pracují nezávidím a klaním se. Znám to jen z brigády, ale jsou to nervy s těmi lidmi, kteří vám dokáží vážně zkazit den. Tady to bylo opačně, ale Rufolf svým způsobem byl fajn chlap a vše se dá napravit a vždy se dá začít znovu od začátku. Opravdu moc povedená povídka.

Sysel
01.12.2023 5 z 5

První povídka z kalendáře ukázala Vánoce trošku z jiného úhlu. Pobavila mě, občas jsem pocítila lítost. Rudolf, ač z prvu mírně nesympatický, si mé srdce získal. Krásná povídka

Mon.CouCou
01.12.2023 5 z 5

Slibuju, že budu na všechny prodavače hodná, nejen o Vánocích :-))
Povídka super, jen sama pro sebe jsem přejmenovala králíka na "Nasrat!" ale to je jen taková vsuvka :-)))

JennyNaomi
01.12.2023 5 z 5

První povídka z kalendáře se mi hrozně líbila! *,*
jako milovnice teorie velkého třesku mi Rudolf sem tam připomínal Sheldona. Úplně jsem ho v některých situacích viděla. Hlavně s tím čajem... XD
Jako bývalá pokladní z Alberta jsem se do něj vžila všemi deseti. Tedy, až na to, že já za pokladnou jela jako fretka a spíše se na všechny usmívala, ale on k tomu taky časem dospěje, já mu věřím xD
Králík je ale stejně z celé povídky the best xD *,* <3