Vánoční cesty domů -- 10 povídek a příběhů českých spisovatelů

Vánoční cesty domů -- 10 povídek a příběhů českých spisovatelů https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/149825/mid_vanocni-cesty-domu-10-povidek-a-pri-Rt6-149825.png 4 21 5

Deset příběhů klasiků 19. století s vánoční tematikou. Výbor je spojený námětem zimního svátku a atmosférou zasněženého venkova. Jde jak o samostatné povídky, tak i úseky z románových děl K. V. Raise, J. Š. Baara, K. Klostermanna, J. Nerudy, K. Světlé, A. V. Šmilovského a Fr. B. Vaňka. Vybral a upravil Jiří Škuba.

Přidat komentář

JointlieKat94
13.01.2024 4 z 5

To bylo tak moc hezké, jen škoda, že jsem si knihu nevytáhla už před Vánoci. :)

Sbírka povídek od našich známějších spisovatelů z 19. století mě moc mile potěšila. Spoustu jejich knih u sebe v knihovně mám, ale jen málo z nich jsem zatím přečetla, a tady se mi ukázalo, že to musím co nejdříve napravit.

Bylo to takové milé, ne vždy dobře končící, ale milé. Ty staré časy byly v něčem opravdu hezké. Třeba semknutí rodiny.

K této knize se budu velmi ráda vracet a doufám, že si přečtu i více od autorů.

Hanina61
28.12.2022 4 z 5

Mám takových knížek s vánočními povídkami starých spisovatelů několik, převážně vydaných třebíčským nakladatelstvím Akcent, ale tahle, vydaná Chvojkovým nakladatelstvím, je moje nejmilejší a přečtu si ji každé Vánoce. A snad nejraději mám úplně první povídku, "Na cestě k domovu" od Karla Klostermanna, čte se dobře, když je člověk doma v teple, ale na té cestě bych zrovna být nechtěla... :-)


rozvera
01.01.2019 4 z 5

Půvabné povídky, navodily spolu s vůní jehličí trochu nostalgickou a přece milou atmosféru předvánočního času.

alnahu
27.12.2017 3 z 5

V této knize si přečteme deset povídek od známých spisovatelů českého venkova 19. století, ti ve svých povídkách zachycují kouzlo adventu.Každý ze spisovatelů dal do své povídky nejlepší zážitky a vzpomínky i své spisovatelské umění aby nám připomněli že Vánoce jsou rodinné svátky,kdy by měla být rodina spolu.

DádazPrahy
29.03.2016 5 z 5

Nádherné - dojemné i k zamyšlení. Příběhy z doby, kdy Vánoce měli své duchovní kouzlo, lidi byli chudí, ale měli k sobě blizko.
Ráda se ke knížce každým rokem v předvánočním čase vracím.