V troskách tornáda

V troskách tornáda https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/431858/bmid_v-troskach-tornada-jne-431858.jpg 5 395 115

Na městečko Panters Mill v Ohiu, kde žije početná komunita amišů, udeří ničivé tornádo. Při odklízení následků je v pytli nalezena lidská kostra. Bez končetin. Něco je okousalo. Kate Burkholderová se pouští do vyšetřování třicet let starého zločinu či zamaskované nehody. A pátrání ji znovu přivádí mezi amiše, kteří bedlivě střeží své soukromí. Odhalení totožnosti oběti spouští další lavinu událostí, na Kate má navíc spadeno neznámý vetřelec. A aby toho nebylo málo, Kate zjišťuje, že je těhotná. Na to ani ona, ani John nebyli připraveni…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

After the Storm , 2015


více info...

Přidat komentář

Toňula
17.03.2024 4 z 5

Opět zajímavý případ mé oblíbené Kate Burholderové, opět se prolínají linie případu a její osobního života, opět čtivý příběh nepostrádající napětí a spád.

morava
20.11.2023 5 z 5

Teda musim rict, ze knihy teto autorky ctu moc rada, a musim take podotknout, ze je nectu tak, jak jdou za sebou, ale proste ktery me zaujme, ten rozectu. No, tento dil jsem doslova zhltla.Zdalo se mi, ze se porad neco delo, jak ve vysetrovani pripadu, tak v osobnim zivote Kate, a strasne me to bavilo. Dokonce az tak, ze mam nutkani hned rozecist dalsi , coz normalne teda nedelam .


zelda7
12.11.2023 5 z 5

Detektivní série z prostředí amišů mne dostala, za mne první přečtený díl z této série a určitě ne poslední.

Arwen777
18.09.2023 5 z 5

Skvělý díl, moc mě bavil. Zdál se mi nabitý akcí na různých rovinách. Kulisa tornáda je sama o sobě zajímavá a samozřejmě se postará a napětí. Do toho odhalené ostatky a vyšetřování dávného zločinu mezi Amiši. Dále spor mezi Kate a rodiči miminka, které zachraňovala po tornádu, a ještě i docela dost vyhrocená osobní linka. No, za mě slušná jízda. Naštěstí nečtu tuto sérii hned za sebou, tak mi šablonovitost nevadí, ale nedaří se mi bohužel díly shánět tak, jak jdou po sobě.
Tak zase někdy se těším!

katka.oo
25.08.2023 5 z 5

Sympatická a svá Kate opět v akci, napínavé, velmi čtivé, skvělé, těším se na další díl.

m_martina
22.08.2023 5 z 5

Tuto řadu mám moc ráda, je to taková moje sázka na jistotu. Kate Burkholderová je sympatická a já jsem si zase hezky početla.

bigben
20.08.2023 4 z 5

Jako vždy výborný příběh, jen osobní život hlavní hrdinky je trochu kolísavější a problematický...

danica6371
31.07.2023 3 z 5

Kate a John jsou horší, jak malé děcka... Máme se rádi - nemáme se rádi? Chceme být spolu - nechceme být spolu? .... dál nebudu spoilerovat... Vůbec mi Tomasseti přijde, oproti těm prvním dílům, jako totální mimoň. Jinak krimi zápletka dobrá, poutavá a zajímavá už od začátku.

Čmeláček
17.07.2023 5 z 5

Kate Burkholderová je fakt zajímavá a sympatická ženská, která se s ničím nemaže :))). A tenhle případ byl zase skvělý, o tom žádná :-). Víc psát už snad ani nebudu, dávám za pět a doporučuji.

Evule *
22.06.2023 5 z 5

Další velmi povedený díl z výborné série. Napínavé, čtivé ... asi bych se divila, kdyby to takto nakonec nedopadlo. Těším se na další amišský příběh.

Janík61
14.06.2023 4 z 5

Kniha se dobře četla, i když bylo jasné, kdo vše způsobil a kdo se chce pomstít, bavilo mě to.

85098211
05.06.2023 5 z 5

(SPOILER) Autorka zase nezklamala, ostatně jako obvykle ;-).
Už začátek této již sedmé knihy se sympatickou Kate Burkholderovou je velmi napínavý. Ve zpětném pohledu do roku 1985 uvidí devítiletá Sally Fermanová u svých sousedů něco strašného, na co celý život nezapomene. Stala se snad svědkem vraždy? Čtenář je tak okamžitě vtažený do děje a chce se co nejdřív dozvědět, co se zde skutečně stalo.
V dějové lince ze současnosti Kate Burkholderová právě unikla tornádu, pokusila se zachránit malé miminko, ale ocitá se opětovně v nebezpečí. Bude totiž muset vyšetřit případ, kdy právě tato ničivá přírodní síla odhalila ostatky neznámého mrtvého muže, který před dlouhými lety zemřel pravděpodobně násilnou smrtí. Kate se tedy bude muset vydat za Amiši, kteří nemají ani trochu rádi, když se jim někdo plete do života, natož když se snaží dokonce proniknout do jejich starých rodinných tajemství...
Musím přiznat, že tentokrát jsem docela dobře odhadla, jakým směrem se bude případ ubírat, proto mne ani nijak zvlášť nepřekvapilo, co Kate spolu s Johnem Tomasettim odhalili ;-). Další případ této výborné autorky si tedy definitivně zaslouží plný počet a samozřejmě velké doporučení (nejen) fanouškům této skvělé série! ;-)

Petronelka123
03.05.2023 5 z 5

Opět paráda. Tahle série se čte úplně sama, styl Lindy Castillo mi naprosto sedí. Trochu jsem se bála, jestli mě to po pár dílech nepřestane bavit, ale je to pořád skvělé a napínavé.

Terka1975
10.04.2023 5 z 5

Tentokrát se ke zločinu přidá přírodní katastrofa a Kate má o zábavu postaráno. Ale taky má velkou starost. Líbí se mi, jak se její osobní linka vyvíjí, i když mám pocit, že v tomto díle utíká velmi často hrobníkovi z lopaty. Není ona kočka, co má devět životů?

Pet13
20.03.2023 4 z 5

Kniha se mi moc líbila a těším se na další díly této série.

Laf
10.03.2023 4 z 5

Po knize jsem sáhla úplnou náhodou a byla jsem mile překvapená, jak mě bavila od začátku do konce. Je to hodně čtivé a zvratů jsem se také dočkala. Jediné, co mi trochu vadilo, že celá situace a důsledky kolem tornáda, bylo docela rychle sfouknuté, a pak to vyznívalo, jako kdyby po pár dnech bylo zase vše ve starých kolejích, jako kdyby se tornádo nekonalo. Ale asi záměr autorky, aby nastínila situaci, a pak se mohla více zaměřit na případ samotný. Jinak by ta kniha měla o dost stránek více :). Za přečtení to rozhodně stojí.

Nelly
13.02.2023 4 z 5

Jeden z lepších dílů - pro mne. Abych se přiznala, čtu tuto sérii hlavně kvůli amišskému prostředí (neokoukané) a hlavním protagonistům - v tomto díle to bylo v obou směrech zajímavé. Jen mne překvapilo, že tornádo z názvu knihy bylo jen takovým mihnutím ze za začátku knihy - u nás se to asi prožívá více než v zemi, kde je to běžnější jev.

minirock
14.01.2023 2 z 5

Asi zatím největší šlápnutí vedle .... Neříkám že to bylo úplně špatné ale vlastně jsem celou knihu čekal na svědectví holčičky z prologu kterým se vše vysvětlí, což se nakonec taky stalo. Není zde vlastně nic co by mě vtáhlo do děje tak že bych napjatě očekával další události. Kate stále někam jezdí, sem tam po ní někdo vystřelí, přijede Tomasetti, pofouká bolístky, odveze domů. Co dělá zbytek týmu je mi celkem záhadou. A Kateino těhotenství? Naprostá katastrofa. Filozofování ohledně dítěte mezi Kate a Tomasettim, to jsem vážně nechápal, jako by ho nechtěl ani jeden. Jsem zvědavý jak to mezi nimi bude dál protože se mi zdá že to tentokrát hodně zaskřípalo. Ale musím si dát pauzu, už je těch amišů nějak moc ...

orinka3
04.01.2023 2 z 5

Nemám moc ráda knihy, kde je hned na začátku jasný zločin a dobře tuším, co a kdo za ním stojí. Přicházím tak o napětí. Po 30 letech se po řádění tornáda najdou lidské pozůstatky v místech, kde nemají co dělat. Kate se pouští do vyšetřování, souběžně s tím, že nese odpovědnost za možnou vinu při záchraně miminka ze zbořeného domu. Navíc řeší i soukromé problémy. Knížku jsem dočetla a velkého překvapení jsem se nedočkala. Amišská společnost tvrdě drží spolu, na Kate se střílí a ona statečně pátrá dál bez ohledu na vlastní bezpečnost. To se jí párkrát těžce nevyplatí a rozhodně se to nelíbí jejímu partnerovi. Konec přichází a s ním i očekávaní pachatelé. No.....a kdyby tam nebylo ono typické americké psychologizování a řečnění mezi Kate a Tomassetim, bylo by to rozhodně lepší. Méně je více. I za to jsem dala o hvězdičku méně. Čte se to ale dobře. Jinak ve všem souhlasím s příspěvkem Niu níže.

Niu
03.01.2023 1 z 5

(SPOILER) Tento díl ze série jsem četla až po díle V moci zla. Podívám-li se na své hodnocení hvězdičkami, je to sestupná tendence. Tady opět jedna *. Bohužel. Dovolte mi ne příliš pozitivní hodnocení (a asi bude pěkně dlouhé a se spoilery).

Autorka dovedla něco neskutečného - podkopat si vlastní knihy a hlavní postavu v nich.

Od názvu V troskách tornáda bych čekala víc přírodního živlu, ale hned na začátku mě udivilo, jak rychle bylo po všem - rozumějte - vše fungovalo, cesty přístupné, všichni zdraví. Až jsem žasla nad tím, že jen co Kate vběhla na služebnu, aby se ochránila před slejvákem a lítajícím sklem, hned někam jela. Ptám se, zda je to vůbec možné. Mno.
Poznámky jsem si začala dělat zhruba v půlce knihy. Nepochopitelné - u prohledávání stodoly detektorem je odvolán Glock a Kate zůstává sama i přesto, že jí někdo usiluje o život. Myslím, že nikde ve městečku se nic neděje, tak další kolegové by mohli vyřešit zcela napodstatnou záležitost (a Glock by zůstal s Kate). Dát prostor týmu, jak neustále těmto knihám vytýkám.
Co celou dobu dělá Tomassetti? Buď chodí kontrolovat Kate do práce, jestli je v pořádku (té je to zcela fuk) nebo čeká na Kate doma u sporáku.
Kateino těhotenství je kapitola sama pro sebe - to je jí taky fuk a ona zrovna má Tomasettimu co vyčítat. Jejich celý vztah mi nesedí. Jak se v prvním díle jemně sbližovali, tak postupem času se z toho v prvé řadě stalo vztahové drama rozumného chlapa a rozmazlené ženské. A to divadýlko před kolegy by si taky mohli odpustit - každý ví, že spolu spí a bydlí. On se v jednom kuse omlouvá a pochybuju, že sám ví, proč. Při jednom jejich rozhovoru říká Tomasettimu, že "Painters Mill je malé město, zločinnost je tu zanedbatelná, nemám nebezpečné povolání" (říká Kate na svoji obhajobu coby těhotná policajtka). V tom případě, jak jsme se dostali v knižní sérii na tolik dílů s vraždícími amiši? Následuje text, kde paradoxně autorka obrátí a vloží Kate slova do úst "takovou mám prostě práci!" Moje rozčarování narůstalo.
Vtipná byla stať s rostlinou líčidlem americkým - nejprve Kate odhalí čtenáři, že jako amiška ví co a jak. Následně zavolá svému dávnému známemu botanikovi, který jí řekne navlas to samé, co už ví (opravdu v textu ty samé odstavce). Jedna nadbytečná postava, puf a byla pryč. A já se ptala - co kámoš Google?
Zazděno slovy "stejně jsme nebyli připraveni přivést na svět dítě".

Konec byl na to, jak se to táhlo, velmi svižný a rychlý, možná až moc. Linie s Lucy naprosto zbytečná. Myslím, že tajemství odhalíte hned, jak se trochu začtete - žádný zvrat nebo tak nečekejte. Ne, detektivky čtu, protože chci napětí, logickou akci (ne tu nepromyšlenou Kateinu), brainstorming detektivního týmu, ne žádnou pubošskou vztahovou slátaninu. Takže milá Kate (a Lindo), tímto dílem se loučím s celou sérií.