V jejím srdci svět se tříští

V jejím srdci svět se tříští https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/527004/bmid_v-jejim-srdci-svet-se-tristi-655e3bf17d101.jpg 4 132 35

Jack Thatch je chlapec z Pittsburghu, jehož od smrti obou rodičů vychovává tetička Jo. O tom smutném výročí chodí navštěvovat jejich hrob. A právě na hřbitově se Jack osmého srpna 1984 ve svých osmi letech setká se zvláštní osmiletou Stellou Nettletonovou. Když ji uvidí sedět na lavičce s Dickensovými Nadějnými vyhlídkami, ještě netuší, jak zásadní význam toto seznámení bude mít. Z nepochopitelného důvodu začne být dívkou posedlý a chodí ji vyhlížet na hřbitov, nicméně znovu ji potká až po roce, opět osmého, na stejné lavičce. Dívku obestírají záhady a Jack se o ní marně snaží něco dozvědět. Potom se v jedenácti letech, po dalším setkání, probere v zastrčené uličce vedle strašlivě spáleného muže v nedotčeném oblečení. Případ vyšetřuje policejní detektiv Faustino Brier, jehož to nepřekvapí, protože oběti v tomto stavu nachází každoročně osmého srpna už po mnoho let. Daleko odsud mezitím vyrůstá ve výzkumné laboratoři další chlapec ve stejném věku, který vládne schopností tak děsivou, že ho drží v naprosté izolaci.... celý text

Literatura světová Horory Thrillery
Vydáno: ekniha , Fobos
Originální název:

She Has a Broken Thing Where Her Heart Should Be , 2020


více info...

Přidat komentář

Katania
08.04.2024 5 z 5

Kniha roku! Napínavé, kingovské a čtivé.

Ila117
04.04.2024 3 z 5

Má první kniha tohoto autora, ještě si od něj nějakou přečtu. Příběh se mi líbil, ačkoliv bych vypustila spoustu pasáží, např veškerou detektivní práci. Ta mě nudila, až uspávala. Raději bych četla jen v ich formě celou knihu, než takto, na střídačku, často mě to rušilo. Ale chápu, každý máme jiné chutě. Příběh Jacka, Stelly a Davida pro mě byl zajímavým, obzvlášť celkově nápad se schopnostmi. Autor detailně popisuje charaktery každé osoby.


Lukáš987
02.04.2024 5 z 5

Člověk si občas myslí, že ví, co přijde dál. Jde o stránky, jež se zdají předvídatelné, stejné. Chvíle, kdy jsou další stránky stejně jasné jako ty poslední a vy čtěte s jistotou, že před sebou nemáte nic nečekaného. Čtěte bez obav dál ... Jenže... J.D. udělá wau. A těchto 638 stránek do sebe zapadá jako puzzle.
Znáte ten pocit když si roztřídíte jednotlivé kousky, jimiž jsou tady kapitoly. Pak je pomalu dáváte dohromady. Pak si roztřídíte tvary to jsou naši hrdinové a celé to do sebe zapadne.
Tento příběh na pomezí hororu a thrilleru vás nenechá chladnými, obzvláště druhá polovina, která vám přitluče oči ke knize. J.D. umí upoutat čtenářovu zvědavost a pozornost. A tohle byla opět pecka.
A navíc ještě...(to už si přečtěte sami)

Pavlushka458
28.03.2024 5 z 5

Úžasná kniha, která mě bavila od začátku až do konce. Přiměřené množství, lehce zapamatovatelných postav, skvěle doplňuje zajímavý příběh. Hlavní hrdina rozhodně není vzorem ctnosti, ale to je jen další kousek do sebe báječně zapadající skládačky.

Astonius
24.03.2024 3 z 5

(SPOILER) Asi do poloviny mě bavilo moc, to byl takový tajemný mystický příběh, ale pak to přešlo do "akčního filmu" s neprůstřelnými hrdiny a čím víc jsem se blížila závěru, tím víc už jsem to chtěla mít přečtené. Sice bylo vše vysvětleno, ale příběh obsahoval plno malých chyb a nelogičností, které prostě pro mě tu hlavní konstrukci podkopávají. Inspirace Kingem je zjevná, ale jen námětem, u něj jde vždycky o něco víc - jeho knihy jsou také tlusté, ale je to proto, že detailně buduje příběh a dopodrobna seznamuje čtenáře se svými postavami, jejich myšlenkami, vzpomínkami a pocity, takže čím víc se člověk blíží konci, tím víc je do knihy vtažen. U něj by tenhle příběh byl velmi dojemný a hluboce lidský. Tahle kniha na mne působila opačně - zezačátku nadšení a čím blíž konci, tak pocit "kolik mi ještě proboha zbývá?" Stella byla pro mě nedostatečně vykreslená postava, chtělo by to víc záběrů do jejího myšlení, abych s ní víc soucítila a oblíbila si ji, takhle mi byla dost protivná a trochu jsem si i přála, aby to s ní nedopadlo dobře :-) Myslim, že bych takový konec ocenila víc, než happy end, který obsahoval všechny myslitelné životní výhry, které mohly hlavní hrdiny postihnout.... A velké zklamání bylo setkání s otcem, to úplně vyšumělo, přitom to mohl být jeden z vrcholných okamžiků. Celkově šlo určitě o nadprůměrnou knihu, ale po celou dobu čtení jsem si plně uvědomovala, že je to taková pohádka a že přistupuju na autorovu hru, což je hlavní rozdíl v porovnání s Kingem :-) u něj na to velmi často zapomínám a díky jeho podání věřím, že jím popisované sebevětší výmysly skutečně existují...

katerina5619
22.03.2024 5 z 5

Jsem nadšená. To bylo tak jiné, tak temné, tak krásné a silné. Před čtením jsem se lekla té nálože stran, ale už po prvních odstavcích jsem byla lapena. Doporučuji.

Karoley
20.03.2024 5 z 5

Záhadné datum 8. srpna. Jedině tento den v roce potkává Jack na hřbitově tajemnou Stellou. Ve stejný den policie každoročně nachází brutálně zavražděnou oběť.

Pittsburgh, hřbitov. Stella a Pip. Nadějné vyhlídky. Bílé kabáty. Série vražd.

Moje šestá kniha od J.D. Barkera (trilogie Sam Porter, Volající, Zvuk) a opět skvělé čtení! Kniha mě zaujala už svým názvem, líbilo se mi řazení kapitol podle věku hlavního hrdiny, tajemná atmosféra, napětí, nečekané dějové zvraty a přímo epické finále!

"Definicí šílenství je, když opakukeme stejnou věc a očekáváme různé výsledky."

"David Pickford je krásný muž."

Ophelie
06.03.2024 4 z 5

Kniha, s níž jsem strávila několik večerů, až je mi líto, že je dočtená. Postavy Jacka a Stelly si čtenář velice rychle zamiluje, ač i oni, stejně jako my lidé, dělají všelijaká rozhodnutí, i přesto jsem jim celou dobu fandila. Knize nic nechybí - najdete zde romantickou linku, napětí, detektivní zápletku, nádech horroru. Autor umí bravurně a podrobně vykreslit charaktery všech postav příběhu, umí udržovat a stupňovat napětí, takže prostě musíte číst dál a dál, protože chcete vědět, jak to celé skončí? Závěr se mi moc líbil a doslov autora ještě víc. Rozhodně doporučuji, nudit se u této knihy nebudete.

Katania
28.02.2024 5 z 5

Kingovské a sakra dobré! Doporučuji!!!

Viviana-Mori
14.02.2024 5 z 5

Od knihy jsem měla velká očekávání a jsem ráda, že byla splněna.
Mám ráda záhady, výzkumné laboratoře a zvláštní schopnosti. Toho si čtenář užije v knize dostatečně, kniha má zdařilou kontinuitu, s hlavním hrdinou začínáme v jeho dětství a putujeme s ním celou trnitou cestu, přes mnoho mrtvol až do dospělosti. Příběh úspěšně graduje s každou další stranou.
Ta osudová láska je stěžejní, ale mě připadala... nepravděpodobná. Proč by měl Jack milovat nějakou přemoudřelou, arogantní fiflenu, kterou jednou potkal na hřbitově a navíc se s ní vidí jen velmi sporadicky? Ze začátku se nechovala k němu vůbec hezky, vím, nemohla za to, ale nemám ráda, když hlavní hrdina ze sebe dobrovolně nechá dělat vola jen pro hezký oči. Ale jasně, bez toho by ten příběh asi nevznikl. Pak to Stella vylepšila a druhá půlka knihy ji poněkud více zlidštila.
Ke konci možná byl již na mě příběh příliš zdlouhavý, ale celkový dojem mám víc než dobrý. Mám ráda tajemno a akci a v této knize je toho požehnaně.
I mnoho postav, záporných více než kladných, z toho Pickforda jsem měla osipky, vše je tak strašně propletené, zamotané, ale napsané tak, že se v tom člověk neztratí.
Konec byl poněkud zvláštní, nevím, jestli se mi úplně líbil. Nicméně dávám pět hvězd, i přes výhrady, neboť mě kniha opravdu bavila, měla spád a bylo to zase něco trochu jiného, než jsem v poslední době zvyklá číst.
Nicméně si prostě neodpustím vtíravou myšlenku, že ta láska ke Stelle byla hodně nezdravá a dost přehnaná, ale to bývá bohužel nešvar valné většiny knih.

Kanuska
13.02.2024 3 z 5

(SPOILER) Příběh o osudové lásce, přitažlivost a dospívání, který je zabalen v lehkém mysteriózním hávu. Čtenáři S.Kinga si vzpomenou na Žhářku, ale u té si o po letech vybavuji, že měla svižnější děj a postavy působily reálněji.
První polovina knihy mi přišla mnohem čtivější, druhá spíše roztahaná a chování postav - respektive vývoj jejich osobnosti přestal být uvěřitelný. A konec... z mého pohledu by příběhu slušel úplně jiný...temnější, fatálnější, místo toho předvídatelného.

KatarínaK.
05.02.2024 5 z 5

Tedy to byla jízda! Do příběhu jsem vplula bez větších očekávání, jelikož se jednalo o mé první setkání s panem Barkerem. A ihned mě strhl proud. Skvělý příběh, popisy mistrné, postavy úžasné. Někomu rozsah knihy možná přišel moc velký, zejména kvůli popisům. Já, právě díky nim, jsem se ocitla ještě hlouběji v příběhu Jacka-Pipa, Stelly,Davida a ostatních. Jakoby jsem tam byla s nimi. Bylo to napínavé, občas jsem se i bála. Bála se o ně. David Pickford byl hrůzný, přesto mi ho bylo i velice líto...
Styl psaní a způsob,jakým byl příběh vystaven mi připomínal trochu Stevena Kinga, tedy jeho starší díla.
Tak, teď mi nezbývá už nic dalšího než se těšit na další setkání s mistrem Barkerem.

Sančez
31.01.2024 5 z 5

Můj milovaný Barkere ty liško podšitá ty víš jak na mě. Tohle bylo to nejlepší epické dílo jaké jsem kdy četla. Bylo to skvělé hned od první stránky až do poslední. Po dočtení mi zůstaly jen slzy pro pláč, že jsem ztratila tolik milovaných přátel a je konec příběhu. Ale jedno vím jistě tuhle knihu jsem nečetla naposled. Naprosto ho miluji ty jeho skvostné, úžasné, napínavé, vzrušující, šílené příběhy.
J. D. Barker je prostě jen jeden. Snažit se tuhle knihu si dávkovat jsem neměla šanci. Dávám deset hvězd 100%. Viděla bych to na peckovní thriller s prvky sci-fi.

m2056
26.01.2024 4 z 5

Kniha je dobrá hodnocení je 90% tak 4,5 hvězd. Příběh člověka baví člověk co to čte so tam najdete Thriller trochu Horor ale hlavně Love příběh který vás baví v knize je všechno dobře vysvětleno tak příběh dobře pochopite. Co mě vadilo bylo hodně alkoholu a a závěrečná bojová scéna mě přišla taková hodně rychle provedená část knihy jako by to autor chtěl mít co nejdříve za sebou.

1_mako
25.01.2024 3 z 5

Ufff. Ma to akciALE! Zbytecne natahovani stran zbytecnymi popisy, ktere ale vubec nemaji s dejem nic spolecneho. Zbytecne a ubira to na cetbe. Hlavni hrdina jde do knihovny neco zjistit a vy se dozvite, jak dlouho tam ta knihovnice je a kdy se se svym manzelem do mesta prestehovala. Dulezita informace? Hlavni hrdina s tou knihovnici ani nemluvil, v cele knize uz o tom neni zminka. Proste zbytecna informace. Kdyby to bylo jen okrajove - ok, ale cela kniha je timto protkana. Bez tohodle by kniha mela o tretinu stranek mene a lepe by se cetla. Hodne jsem se premahala to cist (prave kvuli tomuto). To je jako byste chteli varit gulas a nasli si na nej recept, ale prvne byste si museli precist, kdo a kdy vymyslel sporak a jak funguje.

Spoiler!!! A to jeho piti? Z hlavniho hrdiny udela autor ochlastu a pul knihy cteme, kde se snazi najit chlast. A to ze normalne ridi auto (porad na mol), de facto funguje a pak nakonec za to vlastne nemuze? Jde mi to proti srsti.

Od autora doporucuji jeho “Opice - ty jsou luxusni. Jde k veci, ma to smrnc, zadne zbytecne omacky.

Tohle u mne zklamani. Ale cist se to da.

denisa7430
24.01.2024 4 z 5

Od samého začátku mě kniha vtáhla do děje a s každou stránkou mě začala bavit setsakramentsky víc a víc. Vyhovovaly mi krátké kapitoly, které končily vždy nějakým stylem napětí, překvapivě či prostě tak, aby mě přinutily číst dál. 

Jack, tetička "Jo", Duncan - hlavní protagonisté, kteří se vám zapíši do srdce. Neříkám, že hned, ale postupem času určitě. A do toho vám celou dobu nedá spát ta záhadná dívka jménem Stella a snad ještě záhadnější David, uvězněné dítě pod neuvěřitelně přísným drobnohledem v podmínkách horších než mají laboratorní krysy. 

Kniha o skoro 700 stránkách, nicméně na konci vás bude mrzet, že se se všemi hrdiny musíte rozloučit. Miluju tento typ knih, který vás vystraší počtem stran, ale dá vám toho nesmírně moc, takže vás ani v nejmenším nemrzí, kolik hodin vám z drahocenného času kniha „ukradla“.

Jenny46
23.01.2024 5 z 5

Kdo autora již zná, tak ví, jakým stylem píše a co asi očekávat...
Naprosto úžasný čtenářský zážitek, trochu náročnější text, zdlouhavý než všechno zapadne a autor se snaží navodit čtenářskou atmosféru.
Mě bylo jasné, že knihu nepustím z ruky, dokud se nedostanu nakonec!!!

Záhadné datum a čekání na den každý rok 8. srpna, co autor sleduje a kam nás povede, tajemná Stella a další záhadné postavy...
Jako horor mi to nepřijde, spíš fantasy psychologický román s detektivní zápletkou...

Naposledy jsem měla takový zážitek od autora C. R. Zafón - Pohřebiště zapomenutých knih a atmosféra mi trochu připomněla, jak zbožňuji mysteriózní, psychologické prvky.
Vřele doporučuji kdo má rád zvláštní tajemné romány, originální kniha 5*

LuckaLO
19.01.2024 5 z 5

Tahle "cihlička" je pecka! Do příběhu jsem se ponořila hned na začátku a opravdu bylo těžké knihu položit a jít spát, je to naprosto dokonalý a originální dílo. Moje první setkání s Barkerem a rozhodně ne poslední.

JustWomen
15.01.2024 5 z 5

Tak toto se fakt povedlo! Úžasná, zajímavá, originální, řekla bych dokonalá kniha, a to nemám ráda fantasy. Už ten název je skvělý, postavy, styl psaní a popisy úžasné. Na konci vše nepochopitelné do sebe dokonale zapadne a konec, ten jsem si užila. Doporučuji!!!

David Pickford je krásný muž, David Pickford je krásný muž, David Pickford je krásný muž, David ....

Jidu
05.01.2024 5 z 5

Tohle je tak multižánrová kniha! Horor, thriller, detektivka, fantasy, to vše zde najdete.

Barker střídá krátké, úderné kapitoly s dlouhými a podrobnými popisy, takže nikdy není nuda. Když už cítíte, že další kapitola podrobností by byla moc, tak tam hodí právě nějakou krátkou bombu, která vás udrží perfektně ve střehu.
Zaručuji vám, že vůbec nebudete vědět, kdo za vším stojí. Při čtení jsem měla pocit, že s vývojem příběhu mám neustále větší a větší množství otázek. Už jsem si říkala, že přeci tohle nepůjde nijak rozuzlovat!

No, šlo! Autor má geniální mozek, to nejde říct jinak. Opravdu všem doporučuji k přečtení, i když je kniha obr. Jak rozsahem, tak formátem, ale nebojte se toho.

Postavy vám přirostou k srdci, budete mít pocit, že v příběhu jste, jak je vše úžasně popsáno a představeno...No já bych vám tady mohla vyprávět do aleluja, tak moc mě to bavilo.

Každopádně nebudu zdržovat a jen vám povím - tohle je must have kniha.