Už vám nic neschází? / Have You Got Everything You Want?

Už vám nic neschází? / Have You Got Everything You Want? https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14460/bmid_uz-vam-nic-neschazi-have-you-got-ev-4f3-14460.jpeg 4 29 4

Jednoho dne objeví mladá dáma několik záhadných slov obtisknutých na pijáku. Brzy nato jí ve vlaku kdosi ukradne kufřík se šperky. Naštěstí je po ruce Parker Pyne, brilantní psycholog a majitel „agentury štěstí“ v jedné osobě, aby změť zdánlivě nesouvislých událostí rozpletl (povídka Už vám nic neschází). Povídka Panna z krejčovské dílny je pro tvorbu Agáthy Christie poněkud netypická – nevystupuje v ní žádná postava detektiva a nese prvky hororu, zatímco v Dědictví Lemesuriérových, rodu, nad nímž visí od středověku kletba, se opět zaskví Hercule Poirot. Bilingvní česko-anglické vydání.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Povídky
Vydáno: , Garamond
Originální název:

Have you got everything you want?


více info...

Přidat komentář

xulij01
07.11.2023 3 z 5

Přiznám se, že vybrané příběhy mě příliš nenadchly (povídky, které jsem od Christie zatím četl, mi připadaly lepší). První dva se dají označit za detektivní, ale to vysvětlení aspoň z mého pohledu vcelku skřípalo. Třetí příběh je víceméně okultní, o nějaké vysvětlené záhadě nemůže být ani řeč. Každopádně na procvičení angličtiny to díky zrcadlovému textu není rozhodně špatné.

Aivinka
26.11.2017 4 z 5

Krásné příběhy bouhužel ten překlad je strašný.


dagmar5477
13.10.2017 3 z 5

Námět povídek super, hlavně ta poslední byla skvělá, ale styl překladu a to osekání povídek je fakt hrůza. Čím novější vydání, tím horší počtení.

zuzka894
18.09.2017 1 z 5

Děs běs. Neřekla bych že to napsala Agatha Christie. Nejspíš to bude tím zkrácením pro lepší čtení v angličtině. V první povídce "Už Vám nic neschází?" je muž, který není detektiv, ale i tak ví, že dáma měla ve svém kufříku napodobeniny pravých šperků. Tu ženu nikdy neviděl, neznal, jak mohl tohle tedy vědět? Záhada vysvětlena ani ne v 10 stránkách. Nejhorší příběh z téhle knihy. Co se mi líbilo byla povídka "Pana z krejčovské dílny", hororový příběh, žádný detektiv. No a v povídce "Dědictví Lemesuriérových" se konečně objevuje detektiv Hercule Poirot, ale opět nezáživný až nudný příběh.