Únos

Únos https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/166199/bmid_unos-5aL-166199.jpg 4 61 8

Co může být v životě matky strašnějšího než smrt či únos dítěte? Marielle potká s jejími dětmi obojí. První tragédii zažije jako mladá a nezkušená žena, její stejně mladý manžel jí navíc přičítá vinu za smrt dítěte. Bolest a výčitky podlomí Mariellino zdraví, a tak je nucena strávit víc než dva roky na psychiatrické klinice. Po ukončení léčby se Marielle snaží začít nový život, na jiném místě a s jiným partnerem, avšak stále pronásledována pochybami, zda zavinila či nezavinila synovu smrt. Když už se zdá, že ji po boku staršího, laskavého a chápajícího manžela čeká spokojený život, unesou malého Teddyho, smysl její existence. Roztáčí se kolotoč vyšetřování, v jehož průběhu se objeví zdánlivě nevyvratitelné důkazy. Avšak Marielle nemůže uvěřit, že by to mohl udělat opravdu on - ten, který v jejím životě tolik znamenal… (vydavatel)... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Vanished , 1993


více info...

Přidat komentář

Databáze.knih
01.01.2024 4 z 5

"Co může být v životě matky strašnějšího než smrt či únos dítěte?" Osud přináší Mariell obojí. Obě tragédie, první: smrt syna (v návaznosti i nenarozené dcery), druhá: únos syna, jsou provázeny sebezničujícím pocitem viny, ale i přímým obviněním obou manželů. Osud se s šílenou krutostí opakuje. Rozbíhá se vyšetřování...

georginaa
18.10.2020 2 z 5

Příliš smutný román a na jednoho člověka to je přespříliš ztratit nejprve jedno dítě, pak se z toho zbláznit a po letech , když najde nový smysl života, ztratit dítě druhé. Je to psychické vyčerpání a bezmocnost. Sice dobře napsaný příběh, ale znovu bych do tohoto románu už nešla.


Verkavcelka
09.03.2020 5 z 5

Pro mě napínavé čtení a první kniha od této autorky.

zimolka
07.05.2019 5 z 5

Čteno jedním dechem,pěkný román.

Eunike93
22.05.2018 3 z 5

Z románů už jsem asi vyrostla. Líbí se mi, tento byl velmi čtivý, ale přesto až moc naivní. Téma bylo super, jsem fanda detektivek a únos je klasika. Škoda jen, že bylo tak zřejmé, jak vše dopadne.

koki.veru
29.05.2014 3 z 5

Pěkná kniha o únosu dítěte...na konci jsem měla co dělat, abych zadržela slzy. Jinak ale takový lepší průměr. Trochu mi připadalo, že ten soudní proces je moc rozepisován.

Rup
17.06.2013 2 z 5

Mnohem lepší, než "Žít ze dne na den". Musím přiznat autorce znalost tužeb a přání žen, ovšem se skutečným jednáním už je to poněkud horší, a v některých momentech zcela mimo realitu. Rozhodně romantické, ale stěží uvěřitelné. Dokáži si například představit slzy na tváři muže prošlého válkou (prostě proto, že má "nervy v kýblu"), ale stěží si dovedu představit hraný, avšak realistický pláč bezcitného obchodníka na který mu všichni skočí. A jak je u této autorky obvyklé, rozuzlení příběhu je zřejmé nejpozději po první třetině. A poslední výtka, tentokrát k překladu. Obávám se, že by překladatelka neprošla pátou třídou. Kupříkladu "zamrzlý jezero" (pro toho, kdo to neví, tak zamrzlé (stř. rod). Podobným výrazivem se to v knize jen hemží a nutno podotknout, že v dialozích hovoří v podstatě stejně služka z Bronxu jako vzdělanec z Oxfordu (to nemyslím zeměpisně).

Petronela
06.09.2011 5 z 5

Velmi nápínávý román s nečekáným koncem,četla sem ho s jednym dechem