The Incredible Hulk: Hulkova planeta. Část 2

The Incredible Hulk: Hulkova planeta. Část 2 https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/274884/mid_hulkova-planeta-cast-2-Ovo-274884.jpg 4 61 10

Osvobozování Sakaaru pokračuje! Závěrečná bitva se blíží. Hulk a jeho Válečné pouto musí spojit síly proti armádě Rudého krále. Ale i kdyby se jim podařilo svrhnout krutý režim, dokáže Hulk opravdu přinést tomuto zničenému světu mír?

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Hachette
Originální název:

The Incredible Hulk: Planet Hulk. Part 2 , 2013


více info...

Přidat komentář

ludek.n
15.01.2024 5 z 5

Sté číslo Incredible Hulka zastihlo Zelenou jizvu na planetě Sakaar, kde vede vzpouru proti despotickému Rudému králi. Na svou stranu získává další a další spojence a je jen otázkou času, než si s nelítostným vládcem tohoto světa stanou tváří v tvář. Greg Pak pokračuje ve své oslnivé jízdě, která není o nic méně úchvatná než v předchozích kapitolách. Vždy, když už se mi zdálo, že mě nemá čím překvapit, vytáhl z klobouku další monstrum a poslal mi ho přímo mezi oči. Jen na malou chvíli jsem propadl pocitu, že vyprávění zklidňuje a zvolňuje tempo, aby mi v tom Greg hned v dalším sešitě pořádně vymáchal hubu. Jestliže jsem si myslel, že dám Hulkovu planetu bez držení, šeredně jsem se mýlil. Tady snad nepomůže ani tříbodový poutací systém na to, kolik energie se na člověka z těch panelů řítí. A přestože jsem si nikdy nemyslel, že to ve spojení s Hulkem řeknu, tak i různorodých emocí. Už to není jen oči drásající vztek a zuřivost, je tu v akci i spousta dalších projevů a záchvěvů. Výtvarníci Carlo Pagulayan a Aaron Lopresti podávají snad ještě lepší výkon než na začátku, jako by rostli s každou další stránkou, kterou nakreslí. A není to jen o Hulkovi, ale i o všech ostatních postavách tohoto mimořádného příběhu. Mimochodem, z těch zelených očí Caiery Pramocné by se člověk dokázal zbláznit na to tata. Mně se to koneckonců stalo s celou touhle (Hulkovou) planetou, takže jí bez váhání uděluji absolutní hodnocení.

Atlantis
30.09.2022 4 z 5

Tažení Hulka Sakaarem pokračuje (a vlastně i končí). A já bych asi mohl zopakovat svoje hodnocení z minula. Skvělé postavy, povedený příběh, pár odboček za mě zbytečných. Některé scény mi úplně nesedly, jako třeba Hulkovo přetahování litosférických desek. Zase jako odsud podsud, ano?


ArkAngel
14.07.2022 3 z 5

Hulkův epos pokračuje a on vysvobozuje Sakaar z područí tyranského krále. Následně se stává spasitelem světa, obnovitelem míru a všechno se pomalinku dává do pořádku. Antika ale byla známá svými tragédiemi a ta zde také přichází. Hulka zrazují jeho spojenci a vše je zničeno. Hulk se proto vrací domů, aby se pomstil těm, kteří ho do vesmíru vyslali. Druhá část je méně záživná než ta první, ale pořád je to čitelné dílko. Miek je vcelku promyšlená postava, kterou hraná filmová adaptace bohužel proměnila v hloupý vtip, stejně jako celý komiksový příběh.

mirec88
22.12.2020 5 z 5

Inteligentný Hulk? To som videl iba vo filme Avengers Endgame, ale vidím, že nápad bol už dávno v komikse. A bol veru tento komiks veľmi zaujímavý. Skvelý príbeh, úžasná kresba a vynikajúce vyvrcholenie o tom ako sa chceli zbaviť naši superhrdinovia Hulka, ale ten sa stal "spasiteľom" na neznámej planéte. A všetko sa skončí úplne inak ako by ste čakali.

Keďže som čítal oba diely na jeden záťah komentár a hodnotenie sú totožné.

trudoš
23.11.2020 4 z 5

Vyprávění ještě výrazněji připomíná Conanova dobrodružství, přičemž v první půlce trochu zbytečně vyčnívá nesmyslné intrikování mezi Hulkovými spolubojovníky, které působí dojmem účelovosti. V druhé části naštěstí zápletka sympaticky eskaluje a (barbar) Hulk se z vrcholu propadá až na samotné dno. Dějově je to sice očekávatelné, přesto musím tvůrcům přiznat, že to provedli znamenitým způsobem. Závěr přitom nechává čtenáře v natěšeném očekávání zeleňákovy pomsty planetě Zemi, což dle míry jeho vzteku znamená jediné - totální destrukci! Jsem jen rád, že pokračování je zahrnuto v dalších dílech edice (konkrétně svazek 54), protože bez toho by celý ten epos ztratil notně na síle. Osobně se těším jak malé děcko, jakýmže způsobem autoři z nastalé situace vybruslí.
Závěrečné dva bonusové minipříběhy pak představují velmi sympatickou postavu a nastolují docela zajímavou otázku, jestli náhodou není Reed Richards větší monstrum než Hulk, když jej nechal vystřelit do vesmíru bez možnosti návratu.

Hwaelos
07.09.2019 5 z 5

Kdo by to byl řekl, že knížka s Hulkem bude nakonec jedna z nejlepších věcí od Marvelu, co u nás vyšla... Pozoruhodné je hlavně to, jak se cíleně odvrací od klasického schématu "nechám se zatlačit do kouta a pak dám nepříteli na držku" ve prospěch moderního buildungsrománu. Hulkova planeta je oproti tomu hlavně o postavách, o jejich vztazích, o vývoji charakterů a o nečekaných zvratech. Pak prozkoumává do hloubky (no, alespoň do takové hloubky, aby to úplně nebořilo superhrdinské vyprávění) podstatu většiny konfliktů, ukazuje, že jsou z větší části založené na strachu, neschopnosti empatie a předsudcích. Vzato kolem a kolem, je to vlastně celé metafora rasismu a strachu z kulturní odlišnosti. V jeho příběhu nachází pochopení i pro parazitické organizmy, které mají úplně jinou hierarchii hodnot. Nikdo tu nevystupuje v jednoznačně kladné roli, všechno jsou to odstíny šedé - a nejvíc to samozřejmě platí o hlavním hrdinovi, který celý život bojuje s monstrem uvnitř sebe. Druhý díl je opravdová emoční nálož, kde je happy end jenom začátkem komplikovaného vypořádávání se s příčinami problémů, aby potom přišla nejhorší rána ze všech. Je to prostě pecka. Když odhlédnu od samotné story, stojí za zmínku i způsob vyprávění, ne nepodobným seriálům ze současné vlny quality TV, kdy vyprávění občas poskočí krátce v čase, ukáže výsledek nějaké situace, ale až v dalším sešitě se autor vrátí k převyprávění toho, co se ve vynechané lakuně odehrálo.

KillHurt
26.10.2018 4 z 5

Završení příběhu o tom jak se lidé bojí mocných postav. I když Hulk několikrát Zemi zachránil, tak není hoden klidného života mezi lidmi. Vše ho utvrzuje, že vlastně patří na svou novou planetu a pomalu přijímá svůj osud. Věšina postav má svůj příběh završený a po největších bojích by za Hulka položili život. Kresba stále super a příběh kvalitní. Svět je nádherně vykreslený a o fantastické výjevy není nouze. Jsem zvědav na naznačené pokračování.

Schredel
16.08.2018 5 z 5

9/10
Hodnotím zároveň s 1.dílem. Zajímavý příběh, skvělá kresba a dobré vyprávění.

VikyKleinik
17.11.2016 2 z 5

Další průměrné pokračování. Neustále se opakující dialogy o tom jak Hulk je osvoboditel planety...blablabla
Příběh je tak slabí a postavy tak nevýrazné, že vám bude ukradené, co se stane. Kdyby alespoň fungovala akce, jenže kresba je opět až moc předimenzovaná, tudíž se v ní špatně orientuje.
Panely kde se nic neděje jsou oku víc přitažlivé, než panely plné výbuchů a drcené země.

martinstefko
28.12.2015 4 z 5

Hulk se stal něčím, co sám nečekal. Poté, co byl svými "přáteli" vyslán pryč ze Země na novou planetu, kde měl najít mír, ale okolnostmi se dostal někam trochu jinam, stává se pro obyvatele Sakaaru spasitelem, tím, kdo by je mohl zachránit před Rudým císařem, který si celou planetu podrobuje. Jeho úkol není u konce, ještě má před sebou mnoho nepřátel a mnoho zajímavých zvratů. Když čtete "Hulkovu planetu", budete mít pocit, že to má něco ze "StarCraftu", že to má něco z "Johna Cartera", najdete v tom mnohem víc, ale stejně si pak uvědomíte, že tohle je prostě něco, co vás baví. A i když jste něco podobného asi už četli, stejně vás to bude pořád zajímat, stejně se můžete pro komiks nadchnout. Šablonovité možná, ale hlavně stále zábavné. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/02/494-ultimatni-komiksovy-komplet-50.html

Autorovy další knížky

Greg Pak
americká, 1968
2014  83%Hulk proti světu
2017  75%Herkules
2013  88%The Incredible Hulk: Hulkova planeta. Část 1
2014  88%The Incredible Hulk: Hulkova planeta. Část 2
2018  68%War Machine

Kniha The Incredible Hulk: Hulkova planeta. Část 2 je v

Přečtených73x
Doporučených7x
Knihotéce49x
Chystám se číst5x
Chci si koupit9x
dalších seznamech2x