The Incredible Hulk: Hulkova planeta. Část 1

The Incredible Hulk: Hulkova planeta. Část 1 https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/271798/mid_hulkova-planeta-cast-1-L8n-271798.jpg 4 64 10

Hulk, zrazen svými přáteli, se ocitne na planetě Sakaar, kde upadne do otroctví nelítostného Rudého krále. Nejdříve je přinucen bojovat jako gladiátor ve Velké aréně, aby se následně stal nedobrovolným symbolem odporu utlačovaného lidu. Rozhodne se tomuto světu pomoct, nebo jej zničí?

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Hachette
Originální název:

The Incredible Hulk: Planet Hulk. Part 1 , 2012


více info...

Přidat komentář

ludek.n
15.01.2024 5 z 5

„Tohle je příběh o Zelené jizvě, o Oku hněvu, ničiteli světa o Harkanonovi, Haargovi, Holkovi o Hulkovi.“ O tom jak byl zrazen přáteli a našel nový svět, ve kterém mohl být tím, kým nemohl být na Zemi - sám sebou. Myslím si, že jsem ještě nikdy neviděl Hulka v tak skvělé formě jako právě na planetě Sakaar. Exceluje, září, dme se vztekem, vládne silou, mlátí a zabíjí, ale také přemýšlí, přikládá polínka do společného ohně a dokonce se přátelí i s okolím. Greg Pak ho vybavil na cestu za čtenáři skutečně velkolepým a monumentálně klenutým příběhem, který prostě baví. Energie se z něho valí jako z protržené přehrady a nevypadá to, že by tuto smršť dokázalo něco zastavit. Když si pak tento vyprávěčský ohňostroj vezmou do parády Carlo Pagulayan a Aaron Lopresti a dají mu takovou výtvarnou podobu, jakou mu dali, nezbývá než se zabořit do křesla, vypnout všechny elektronické hračky a otáčet jednu stránku za druhou. Některé scény jsem si dal i několikrát. Ne že bych je nepochopil, ale protože jsem se jich prostě nedokázal nabažit. To vyprávění je jako opium, leze do hlavy, a čím dále s ním strávíte, tím jste na jeho omamném působení závislejší. Tahle kniha jde na čestné místo na mé čtenářské poličce.

Atlantis
30.09.2022 4 z 5

Tak jo, můžu říct, že i po opakovaném čtení je tohle sakra povedená záležitost. Hulk je přesně takový, jak ho mám rád, tak akorát chytrý, tak akorát vzteklý. Nové postavy mne obecně taky baví. Některé vedlejší mini linky bych oželel, ale jinak paráda.


ArkAngel
14.07.2022 3 z 5

Hulkova planeta je eposem antických rozměrů, kdy je hrdina vyvržen z domovského světa, v cizí zemi uvězněn, uvržen do arény, odkud s partou nových přátel uniká, aby se postavil tyranskému králi. V rámci Marvelu jde rozhodně o něco svěžího, kdy je Hulk umístěn do prostoru, který pro něj není úplně typický. Rozhodně to patří k těm velmi dobrým věcem, které Marvel vyprodukoval, ale ona je to vlastně jinak jenom velká vesmírná rubačka s antickým nádechem, která čtenáři kromě velkolepých bitev a mimozemských ras nic extra nepřináší.

Ivan Kučera
04.03.2021 4 z 5

Toto je jeden z tých prípadov, kedy si poviete „no to teda bude ale blbosť, Hulk ako gladiátor???“... ale nakoniec to funguje. Ja sám som k tomu pristupoval rozporuplne, v jednej chvíli som sa tešil a vravel som si, že to bude pecka a o minútu už sa mi do toho nechcelo práve kvôli za vlasy pritiahnutej zápletke. Scenár nie je až taký primitívny a jednoduchý, ako by sa mohlo zdať. Je v ňom zastúpených veľa postáv, viacero pravidiel a celé sa to odohráva na skvelej planéte Sakaar. Okrem toho je to nádherne, fantasticky, veľkolepo nakreslené a v neposlednom rade scenárista Greg Pak (Herkules, Hulk proti světu) Hulka prerobil tak, aby stále bol „tým“ obľúbeným Zelenobijcom, ale zároveň mal niečo, čo vyzerá ako IQ. Netvrdím, že je to práve Shakespeare, je to Hulk, ale je to dobrý Hulk. A iný, než by ste čakali. Čo je osviežujúce ako vánok uprostred sparného dňa. Tentokrát oceňujem aj na UKK pomerne masívne záverečné bonusy – profil nielen scenáristu, ale prekvapivo aj jednotlivých postáv + zaujímavosti o samotnom Sakaare. Bizarnosťou je, že keď bol v roku 2017 natočený parádny film Thor: Ragnarok, nejednalo sa ani tak o adaptáciu rovnomenného komiksu (ktorý u nás vyšiel v rámci UKK v čísle 97), ale skôr paradoxne práve Hulkovej planéty.

mirec88
22.12.2020 5 z 5

Inteligentný Hulk? To som videl iba vo filme Avengers Endgame, ale vidím, že nápad bol už dávno v komikse. A bol veru tento komiks veľmi zaujímavý. Skvelý príbeh, úžasná kresba a vynikajúce vyvrcholenie o tom ako sa chceli zbaviť naši superhrdinovia Hulka, ale ten sa stal "spasiteľom" na neznámej planéte. A všetko sa skončí úplne inak ako by ste čakali.

Keďže som čítal oba diely na jeden záťah komentár a hodnotenie sú totožné.

trudoš
20.04.2020 4 z 5

Není to úplně Hulk, kterého bych čekal, protože scénář by mnohem víc slušel někomu jako je barbar Conan, přesto nemůžu tvrdit, že bych se cítil podveden. Zápletka je pravda primitivní, přičemž hodně spoléhá na chlapácké emoce, v nichž naštvaný hrdina bojuje proti všem. Akorát to jeho věčné rozhodování, zdali se postavit do čela revoluce nebo ne, je hrozně otravné, vzhledem k tomu, že je každému jasné, jak to celé dopadne. Každopádně těch dvě stě stran uteče jako voda. Gradaci přitom umocňují jednoduché dějové skoky, které jsou svým způsobem tím jediným, co ozvláštňuje jinak očekávatelný vývoj.
Gerg Pak staví vyprávění na klasickém motivu gladiátorské rebelie. Osobně mu ovšem zazlívám určitou absenci originálních nápadů - rozmanitosti Sakaaru jsou fajn, stejně jako nespoutanost masakru, který zelený obr rozpoutává, šlo z toho ale podle mě vytřískat určitě víc. Kresba pánů Aarona Loprestiho a Carla Pagulayana pak příběh výborně doplňuje, jen v některých momentech bývá krapet nepřehledná.

KillHurt
26.10.2018 4 z 5

Nikdo jiný se nehodí na mimozemskou planetu tak jako Hulk. Kresba je nádherná a je nedílnou součástí příběhu. Hulkova planeta je pokračovatelem klasických sci-fi (nejde v tom nevidět inspiraci Johnem Carterem). Všechny hlavní postavy postupně rozkreslují svůj příběh a postupně se díky Hulkovi stávají silnější.

Gustik5
10.11.2017 4 z 5

Obě části skýtají velmi zajímavě zpracovaný mimozemský svět a hlavně odlišné pojetí samotného charakteru Hulka. Ten zde nejen dostává vlastní píseček, na němž si může hrát, ale není tu vykreslen jen jako tupá mlátička, nýbrž jako myslící tvor, který se stane vůdcem rebelie. I přes značnou inspiraci Spartakem a starověkým Římem celkově se jedná o velmi originální komiks. A tu Hulkovu partu si prostě nemůžete nezamilovat.

VikyKleinik
17.11.2016 2 z 5

Průměrnej příběh Hulka, který mě ničím neoslovil. Akce a dialogy jsou v poměru 9:1, což by nemuselo být tak hrozné, jenže kresba je přeplácaná. Častokrát jsem kroužil očima nad mainstreamovostí Marvelu.

martinstefko
08.12.2015 4 z 5

Kresba je něco, co v tomhle případě rozhodně hraje ve prospěch komiksu a široké záběry z arény nebo bitvy jsou naprosto skvělé. Dýchá z nich ta správná zaprášená atmosféra. Jako kdybyste se skutečně ocitli v Římě - anebo alespoň na Tatooine. Kreslíři si skvěle pohrávají s akčními scénami a je vidět, že jim sedí a že je baví víc než scény klidnější. Greg Pak jim ale dává prostor a vymýšlí pro ně stále nové a nové zápletky, scény, postavy, prostředí, takže se opravdu nebudete nudit. Kdybych si měl vybrat výpravný komiks, tak proč ne zrovna tenhle. To, že je místy silně schématický a Hulk se stává zvláštní postavou, to je věc druhá. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/11/360-ultimatni-komiksovy-komplet-49.html

Autorovy další knížky

Greg Pak
americká, 1968
2014  83%Hulk proti světu
2017  75%Herkules
2013  88%The Incredible Hulk: Hulkova planeta. Část 1
2014  88%The Incredible Hulk: Hulkova planeta. Část 2
2018  68%War Machine

Kniha The Incredible Hulk: Hulkova planeta. Část 1 je v

Přečtených77x
Doporučených7x
Knihotéce50x
Chystám se číst5x
Chci si koupit9x
dalších seznamech2x