Kořeny zla

Kořeny zla https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/199898/koreny-zla-199898.jpg 4 68 9

Ulldart - Doba temnoty série

< 6. díl

Lodrikova násilná smrt vyvolala v poddaných smutek a vztek. Aby pomstili milovaného panovníka, sahají ke zbraním. Zatím nikdo netuší, že se uctívaný vládce stal obětí svých dětí, posedlých vidinou moci. Zdá se, že velikášství mladého Govana nezná mezí a že ho nic nedokáže zastavit. Zároveň se pátrání po poslední aldoreelské čepelí mění v závod s časem. Neboť její magická síla může způsobit Govanův pád a zapečetit prameny zla. Potom se však vynoří pověsti, že je Lodrik naživu. Rovněž mladý Lorin vyráží do světa, aby se spolu se záhadnými spojenci postavil hordám zla. Govan však dělá všechno pro to, aby nad Ulldartem definitivně zavládla Doba temnoty.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: ekniha , Fantom Print
Originální název:

Die Quellen des Bösen , 2005


více info...

Přidat komentář

Eridani
25.02.2024 4 z 5

(SPOILER) Posledný diel nesklamal, tak ako predchádzajúce sa veľmi dobre čítal. Záver až príliš šťastný, ale oceňujem náznak, že príbeh môže ešte pokračovať.
Čo sa týka série ako takej, tak je to príjemná oddychovka, kde pri čítaní sa viackrát pristihnete, že niečo podobné ste už niekde čítali. Našťastie, je príbeh písaný tak pútavým štýlom, že vám isté kopírovanie iných príbehov ani nevadí. Záverečná bitka bola zaujímavá, ale trochu rýchla, pripomenulo mi to, tak trochu odfláknutý koniec série Draconis Memoria. Podobne ak otam mi vadilo, že niektoré veci boli nevysvetlené, resp. sa zrazu stali. CHápem, že má ísť o istý moment prekvapenia, ale pokojne by sa mohlo predtým aspoň viac toho naznačiť. Už si ani nepamätám, kedy som naposledy čítala poriadnu bitku. A ten šťastný koniec, tiež nemusel byť, až tak šťastný....osobne si myslím, že hlavne jedna postava, ktorá zomrela, mala byť mŕtva aj na konci príbehu. Pozitívom boli niektoré postavy, pralinkového kráľa nejde nemať rado, podobne ako odvážneho korzára.

Alvari
16.06.2021 4 z 5

Oceňuji, že konec nebyl vyloženě nějak odfláknutý a hrozně uspěchaný. Jen na můj vkus to skončilo až příliš velkým happy endem. Všechna ta temnota a zasazení v předešlých dílech přišlo vniveč. Jako celek se ale Ulldart četl moc hezky a bylo to příjemné čtení.


CharlesWard
29.01.2021 2 z 5

Tak Vám nevím. Velkolepá bitva byla taková nemastná, neslaná a bohužel se toho v této sáze zase tolik velkolepého nestalo.

Luigi1
15.09.2020 5 z 5

Výborně zpracovaná série,která se četla sama.Záhadná smrt Lodrika všechny překvapila a chystá se tvrdá odplata,jenomže kdo to udělal a proč se spekuluje.

Kikulka97
14.05.2020 5 z 5

Bezkonkurečně nejlepší knížka série. Ano, bitva byl taková vlažná, nepřekvapivá a trochu bez nápadu, ale první dvě třetiny knihy, luxus a překvapení. A to tam prosím ani nebyla Hulálie.

olle3
28.11.2014 4 z 5

Dobře to dopadlo. Škoda, že takový spád neměly i ty díly předtím.

Daecius
22.07.2014 4 z 5

Druhá polovina posledního dílu série Ulldart - Doba temnoty je asi to nejlepší, co M. Heitz od doby Trpaslíků napsal. Jinak mi celá série přišla zbytečně utahaná a občas mě čtení nebavilo, protože se na mnoha stránkách opravdu nic nedělo a tento druh beletrie prostě potřebuje dynamiku. Možná to celé mohl autor zkrátit tak do třech dílů, aby měl děj větší spád a knihy tak byly poutavější. Každopádně se mi svět Ulldartu líbí a hrdiny jsem si oblíbil. Dobře že si M. Heitz nechal na konci malou berličku pro případné pokračování.

Bombas
16.04.2014 4 z 5

souhlasím s lanusinkou. Všichni se našli, nikdo neumřel, dokonce se na závěr oživují i mrtví... Přesto se vyplatilo si počkat a celou sérii dočíst. Rozhodně stála za to a myslím, že Heitz patří ke špičce tohoto žánru.

lanusinka
10.04.2014 4 z 5

Musím říct, že závěr mě malinko zklamal. Jak mám obecně radši šťastné konce, tady si myslím, že nebyl úplně na místě. Celé to příjemně pochmurné vyznění, kdy se ne zcela jeho vinou řítí hlavní hrdina do propasti a strhává s sebou celý Ulldart, nakonec tak nějak vyšumělo. Prostě říliš mnoho přeživších na straně hrdinů, mohlo být zaplacenou těžší mincí...

Autorovy další knížky

Markus Heitz
německá, 1971
2005  88%Trpaslíci
2008  83%Ritus
2016  89%Triumf trpaslíků
2009  87%Osud trpaslíků
2010  88%Spravedlivý hněv

Kniha Kořeny zla je v

Právě čtených1x
Přečtených107x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených4x
Knihotéce107x
Chystám se číst25x
Chci si koupit16x
dalších seznamech1x