Tudy na hrad

Tudy na hrad https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495133/mid_tudy-na-hrad-2iP-495133.png 4 32 13

Lomliš. Zapomenutá vesnička na rozhraní dvou okresů, skrytá v lesích jen pár kilometrů od světa, který díky kulturním památkám prosperuje. Kdo by tam chtěl žít? Nikdo. Zvlášť když je pověst vesnice po staletí opředená nelichotivými pověrami a občas se dá narazit na ducha. Přesto se tam pár lidí, jejichž poměry jim nedovolí změnit bydliště, nachází. Když jeden z nich přijde s nápadem, jak prosperovat také, ostatní na něj přistoupí (i když s pochybami). Jak můžou dopadnout osudy celých rodin, které v noci vyrazí na okolní zříceniny, aby si z trosek postavily tu svou? Možná špatně… ale možná taky ne.... celý text

Přidat komentář

lady.k
23.08.2023 5 z 5

Děj rychle plynul, dost jsem se zasmála :D

Tamten
20.03.2023 2 z 5

Kniha mi tak trochu připomínala české filmové komedie - vtipy se zakládají hlavně na tom, jak jsou postavy hloupé a trapné. Kdo má tento styl rád, bude se mu knížka líbit. Pro ostatní nic moc.


katulkav
30.12.2022 2 z 5

Oddechové čtení,které nepobouří,ovšem v mém případě ani extra nenadchne. Občas jsem se pousmála a za to 2

Gibis
16.11.2022 5 z 5

Jako v některých komentářích pode mnou i já ze začátku nevěděla, co si o této knize myslet, kam to povede a o čem to vlastně je. Trochu hůř se mi prokousávalo začátkem, ale to trvalo jen pár stránek. Jakmile začaly výpravy jednotlivých účastníků na zříceniny v okolí, už jsem se jen bavila. Vtipný pohled na mezilidské vztahy, skvělé hlášky, odpočinkové super čtení na začínající dlouhé zimní večery :)

Maraiser
12.11.2022 5 z 5

To bylo tak blbý, až to bylo úžasný. Prezentované rodinné a sousedské vztahy byly v určitých případech bohužel až moc reálné.

pip11
05.11.2022 4 z 5

Bylo to hodně vtipné a taky naprosto praštěné. Kniha se rozjede, když se do akce vrhnou současní obyvatelé vesnice Lomliš. Pokud si chcete dobře protáhnout bránici, tak s chutí do toho…

Roxxi
18.10.2022 5 z 5

(SPOILER) Od knihy necekejte žádné hluboké myšlenky, je to komedie ve stylu "slunce,seno,jahody", nic se nedeje,ale presto se triskate smichy. Je to takovy nahled na mezilidske vztahy, skodolibost, nepochopeni i zavist, a vse je to peprne okomentovano. Vypravecsky styl a hromada ironickych prirovnani byla presne podle meho gusta.... "jak tak pocital, tak si spocital, ze jeho zena neumi pocitat". Vyborna oddechovka okořenena "jakýmsicosi".

Dámaskloboukem
03.10.2022 2 z 5

Po knížce jsem sáhla na základě nadšených komentářů pode mnou a hlavně proto, ze jedna z ústředních postav se jmenuje stejně jako já.
Dnes jsem náhodou narazila v novych komentářích na názor, ze autorka má zvláštní vypracecsky styl, který nesedí každému. ( komentář se týkal jiné knihy P. Stehlíkové a autorovi komentáře dlužím palec)
S tímto názorem se naprosto ztotožňuji a knížku odkládám nedočtenou.
Líbí se mi obálka, některá přirovnání jsou neotřele vtipná. Dej mi přijde podaný trosku chaoticky a opakování myšlenek zbytečné.

alnahu
23.09.2022 5 z 5

Tak tahle kniha mi zpravila náladu,moc jsem se u ní pobavila.A jak píše Janina 66-výprava manželů Maškových na Andělskou horu -to bylo opravdu skvělé .Doporučuji k přečtení všem ,kdo má rád český humor.

teeyinka
12.09.2022 4 z 5

Vtipné, české, bizarní! Paní autorka neumí jen fantasy, ale taky originální prkotiny :-) Stylem mi to připomínalo Aristokratku a dost jsem se bavila, děkuju za prodloužení života!

janina66
04.09.2022 4 z 5

Vůbec jsem nevěděla do čeho jdu! Čekala jsem něco duchařsky napínavého, ale kniha mě mile překvapila. Zpočátku jsem se nemohla začíst, ale pak jsem se už bavila.
Líbilo se mi slovo "jakésicosi".
A naprosto dokonalá byla výprava manželů Maškových na Andělskou horu. To jsem se třískala smíchy, jak Mašková místo, dřív rovných vlasů, jí trčely do všech stran a další vylomeniny.
Nenechte se odradit pozvolným začátkem knihy, pak to stojí za to!

May
06.07.2022 5 z 5

Prvních pár stran jsem byla trošku v rozpačitá o co jako jde... Četla jsem vše co paní Stehlíková vydala a tudíž jsem pod vlivem Sněhurky, Naslouchače a dalších měla jistá očekávání... Nechci prozradil nic z děje, tak za mě jen ... UMÍ! Skvělý a děkuji za naprosto úžasný zážitek:)

Makropulos
29.06.2022 4 z 5

První komentář ? Tak to musím něco napsat. Dobře jsem se u knížky bavila, některé postavy mi mnohé připomněly, prošla jsem se po mých zamilovaných zříceninách a 1 hvězdičku jsem srazila na drobné nepřesnosti.