Tři jízdenky do dobrodružství

Tři jízdenky do dobrodružství https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/458667/bmid_tri-jizdenky-do-dobrodruzstvi-ujT-458667.jpg 4 80 10

Světoznámý přírodovědec a spisovatel Gerald Durrell se vypravil do jihoamerické džungle, aby pro britské zoologické zahrady nachytal vzácné exotické živočichy. Jenže tahle cesta rozhodně není žádná nudná vědecká výprava. Chytit mravenečníka, elektrického úhoře, miniaturní opičku nebo lenochoda totiž není jen tak. A co teprve, když narazíte na anakondu, která je zrovna bez nálady! Durrellovy knížky, které milují miliony čtenářů na celém světě, si získaly oblibu láskyplným popisem divoké přírody i humorným líčením dobrodružství, které zoology na cestách čekají. Setkání se zvířaty i domorodci totiž přináší nejedno překvapení. A v amazonské Guyaně s jejím deštným pralesem, řekami a savanami tomu nebylo jinak.... celý text

Literatura světová Humor Příroda, zvířata
Vydáno: , Zeď
Originální název:

Three singles to adventure , 1954


více info...

Přidat komentář

Elea
22.10.2023 3 z 5

Kniha je zajímavá, dobře se čte, ale trochu mi vadil příliš hovorový překlad.

DzordanoChruno
07.02.2022 2 z 5

Pomerne nezáživné. Neviem, či tie príbehy boli natoľko dobrodružné či pútavé, aby stáli za knižné vydanie. No a samotné metódy lovu zveri mi prišli dosť barbarské. Predpokladám, že autor taktne vynechal nejeden príbeh, kedy to skončilo rozpučenou alebo obesenou zvieraťou.


KatkaLas
24.10.2021 5 z 5

Takhle si představuju pojetí dobrodružství v literatuře. Není přítažené za vlasy, nikdo neumírá, ale přeci jen je to dobrodružství, a to díky vzdáleným krajinám a spoustě zvířat, které musel Durrel v rámci své cesty pochytat a dovézt do zoo. Krásné, místy vtipné.

bruntal
16.06.2021 4 z 5

Pro mne jedna z nejlepších Durrelových knih o výpravách za zvířaty.

mikika
21.01.2021 5 z 5

návrat k četbě ze základky je spojený se zvířaty, díky Durrellovi jsem málem šla na ošetřovatelství zvířat do zoo... málem.

Aykiru
03.01.2021 4 z 5

Tři jízdenky do dobrodružství jsou mým malým návratem do dětství, kdy jsem Durrellovy knihy přímo hltala. A co je báječné, za ta léta se vůbec nic nezměnilo. Tři jízdenky jsou stále stejně plné radosti z objevování, lásky ke zvířatům, humoru a laskavosti.
Jediné co bych novému vydání chtěla vytknout je špatné odsazování odstavců (nový odstavec opravdu nezačíná v půlce věty).

Vydrýsek
20.10.2020 4 z 5

Opravdu se čte kniha jedním dechem. Humorné situace, do kterých se muži v Guyaně dostávají nejen při odchytu zvířat, ale i jejich následné přepravě. "Nikdy bych nechtěl žít ve světě bez ptáků, lesů a zvěře rozličných tvarů i podob. " Ani já ne. Díky Durrelle za další poodhalení jejich tajemně nádherného světa.

luthien
07.10.2020 5 z 5

Čtivá a zábavná kniha o Durrelově výpravě za zvířaty do Guyany. Seznámíme se tam s pimplačunětem, sakivíčky, psem krabožroutem a dalšími pozoruhodnými zvířaty. O absurdní příhody tu není nouze, skvělé je noční chytání uprchlého lenochoda, hon na mravenečníka, ale nejvíc mě pobavila historka o kapybaře. Ta v noci dělala na zahradě hotelu šílený hluk, takže všechny probudila a Gerry s Bobem se snažili vymyslet, kam by ji mohli uklidit.
"Když jsme zahnuli za poslední roh a před námi se objevil vchod do muzea, narazili jsme na strážníka. Zastavili jsme a vzájemně na sebe hleděli značně podezřívavě. Policajtovi jsme zřejmě připadali jako dva cvoci, kteří v době, kdy slušní lidé spí, vláčejí po ulicích rakev..."
"Dobrou noc, konstáble," pravil jsem odhodlaně. "My jenom neseme kapybaru do muze, víte?"

PWM
13.05.2019 3 z 5

Ačkoli se rozhodně nejedná o nejlepší knihu Geralda Durrella, je to milá a laskavá kniha plná humoru a lásky ke světu a všemu živému. Útlá knížečka se čte jedním dechem a báječně se hodí na proslunění kdejakého deštivého dne.

Riccia
07.01.2017 5 z 5

Prima čtení o výpravě Geralda Durrella do Britské Guyany plné dobrodružných setkání s tamní zvířenou i humorných situacích, které "sběratele zvířat" na jejich cestě potkaly . Kniha napsaná velmi čtivě, přitažlivě a s láskou ke všemu živému.

Štítky knihy

zvířata, fauna

Kniha Tři jízdenky do dobrodružství je v

Přečtených147x
Čtenářské výzvě21x
Doporučených8x
Knihotéce85x
Chystám se číst11x
Chci si koupit2x