Tlustá tak akorát

Tlustá tak akorát https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/405062/bmid_tlusta-tak-akorat-jxT-405062.jpg 3 146 66

Tlustá tak akorát série

1. díl >

„Nebyla moje volba být tlustou třicátnicí. Nechtěla jsem být ani tlustou dvacátnicí. A upřímně, nikdy jsem netoužila být boubelatou „desátnicí“. Ale stalo se. A musel by se stát zázrak, aby se ze mě za deset let nestala i tlustá čtyřicátnice. Na zázraky dávno nevěřím. Zkoušela jsem ZÁZRAČNÉ diety, ZÁZRAČNÉ čaje, dokonce i ZÁZRAČNÉ čarování a jednu dobu jsem se dala také na modlení. Nic naplat, peníze za hubnoucí zázraky ubývaly, kila zůstávala. A tak jsem si řekla, když už tlustá, tak alespoň šťastná. Respektive být šťastná mě naučila moje milovaná babička.“ Květa moc dobře ví, co je to nízké sebevědomí. Odmalička se potýká s nadváhou, kluci ji vždy brali jen jako dobrou kamarádku a jakožto poslušná dcera se z ní místo vytoužené profese cukrářky stane učitelka. Jen babička jí rozumí. A odkáže jí ručně psanou knihu receptů na sladkosti, spolu s výzvou, ať se hned pustí do pečení. Květa poslechne. Každý den připraví jednu dobrotu. A začnou se dít divy.... celý text

Přidat komentář

LaCoccinelle
03.08.2023 4 z 5

Nenáročná a čtivá knížka, přečtená za jeden den. Těším se na pokračování.

absa2611
29.07.2023 5 z 5

Miloučká knížka přečtená během jednoho dne. Příjemný relax, doporučuji.


Amneris
02.06.2023 5 z 5

Obálka knihy se mi moc nelíbila, ale zaujal mě název. A knížka velmi mile překvapila. Příběh Květy a Jiřiny, které se řízením osudu setkají a společně si plní své sny. Musím říct, že jsem knihu přečetla na jeden zátah, hrozně se mi líbil styl psaní i příběh. A jelikož má příběh pokračování, tak se do něj rada začtu :-)

Zlatinka.Emilly
23.05.2023 5 z 5

Super knížka. Jen ta obálka se mi vůbec nelíbí.

JancaMia
14.05.2023 5 z 5

Pohlazení po duši, po knize jsem koukala když vycházela a nejinak tomu bylo i druhého dílu na který se chystám. Kniha je vyloženě pro milovnice pečení, "boubelky" a ty "co neví co se životem". Když to shrnu kniha je krásně řemeslně napsaná (jakožto román) a jako bonus v ní jsou citáty a částečně je to i motivační kniha.

Cher
20.11.2022 5 z 5

Knížku jsem si vypůjčila v knihovně, protože mě zaujal název. A bylo to překvapivě velmi milé čtení. Sympatické postavy a zejména u hlavních hrdinek můžeme sledovat jejich vývoj během jednoho roku. Tím, že změnily svůj život takřka o 360 stupňů, ať už dobrovolně nebo vlivem událostí, nabyly sebevědomí.

petuzla5591
25.09.2022 4 z 5

Celkem inspirující a milý příběh o cestě dvou rozdílných žen, jejichž životy se protnou smutnou událostí. Moc mě bavily vedlejší postavy a deníkové zápisy babičky a k tomu přiložené recepty byly super. Určitě podle nich něco upeču. Celkově za mě moc fajn oddechovka.

Ála1968
29.08.2022 3 z 5

Byl to takový jednoduchý příběh.Nebyl špatný,jen mě štvalo,že starší muž si najde mladou milenku-dobrá,starší žena mladšího-budiž a žena v průměrném věku nejmladšího,to už bylo vážně přehnané.

nitoa
04.07.2022 3 z 5

Volila jsem tuto knihu jako vypnutí. Je čtivá, jednoduchá, nenáročná a laskavá. Vrátila jsem se do dětských let, kdy moje babička pekla sušenky a říkala mi všechna "tajemství", která musí dobrá hospodyně znát.

Simeona
26.06.2022 4 z 5

Už podle obsahu mi bylo jasné, že se nebude jednat o knihu s nějak extra super dějem. Název knihy se mi však natolik zalíbil, že jsem se jí rozhodla koupit. Děj je jednotvarny, optimisticky s žádným extra dramatem a pro mnoho lidí velice nudný. Věřím, že mnoha lidem se kniha nelíbí, ale mě pohladila na duši. Proto nemůžu knihu hodnotit jinak než pozitivně.

Bustedka
25.11.2021 2 z 5

Někdy si ty anotace pro jistotu nečtu, abych dala šanci i těm knihám, po kterých bych normálně nesáhla. Tohle byl ale omyl. Kýč jako bič, přitom s celkem dobrým, ale nevyužitým námětem.

PFP
29.10.2021 5 z 5

Pokud někdo rád peče (já ano) a potřebuje opravdu vypnout a s nějakou knížkou zalézt do peřin, protože je utahaný jak kotě a má všeho plné zuby, a chce šťastný konec, žádné utrpení, atd. Tak je to ta správná knížka. Bonus je zasazení do našeho, českého prostředí + skvělé recepty pro domácí pečení - ty mají úspěch v širokém dalekém okolí - tedy to co jsem podle nich napekla. Takže za mně na růžovku plný počet.

katynka78
05.10.2021 3 z 5

Velmi často se mi stává, že mám tipy na knihu přes časopisy a tady tomu nebylo jinak.
Zaujala mne anotací, zaujala mne názvem a rozhodla jsem se vyměnit kriminálky za limonádu:-).
Na tomto příběhu se mi moc líbilo to, že byl z naší země. Postavy byly sympatické a hlavně měly českou povahu, které se o trošku líp rozumí než když čtete příběh odehrávající se v zahraničí.

Je to příběh ubírající se pozitivním směrem a i když se tam občas objeví mráček a potíže, jsou vyřešeny samozřejmě ke spokojenosti čtenáře.
Působí jako běžný život a zároveň trošku přikrášleně. Ale to od románů očekáváte.
Je to kniha pro příjemné okamžiky, nenáročná, necháte se nést a nemusíte mozek namáhat.
Za mě příjemné. Je to zkrátka jak se říká "oddechovka".

veronika9761
16.08.2021 2 z 5

Knizku sem mela zalozenou na strane 50, ale pri opetovnym cteni jsem si nepamatovala ani tuk. Knizka je plna klise a pohadkovych koncu na vsech frotach, az mi trnuly zuby. Konec sem vyhlizela od pulky knizky. Sice sem mela naladu na oddechovku, ale co je moc, to je moc.

Beky
23.12.2020 4 z 5

Hezká a příjemná oddechovka :)
Jen mě maličko zklamalo, že je to vlastně vše jen o pečení, protože jsem trochu doufala, že mi třeba kniha pomůže naučit mít se ráda, což se nestalo :D, ale příběh to byl strašně milý, příjemný a nenásilně romantický :))

knihkupkyněv.
10.12.2020 5 z 5

Toto je perfektní knížka pro oddych,. Moc jsem se u ní pobavila.

Stella_Reed
18.07.2020 4 z 5

Knížka asi předvídatelná, ale mně se moc pěkně četla. Příjemná oddychová romantika.
Receptů bych taky přivítala víc, i když jsem je v textu přeskakovala, tak bych se k nim ráda vrátila a některý zkusila.

Alena_S
01.07.2020 4 z 5

Moc milé překvapení. Čekala jsem prvoplánové srandičky a tenhle příběh byl, ano, kýčovitý a sladký jak ten dort, ale na uklidnění/zlepšení nálady perfektní. Byl by z toho i hezký miniseriál.

krevetka79
19.05.2020 5 z 5

(SPOILER) Naprosto oddechové čtení při kterém Vás přepadne chuť na pečení něčeho moc dobrého :-)

Hankie
14.05.2020 2 z 5

Příjemná oddechovka, při které jsem se slzama v očích vzpomínala na babičku a v duchu se vracela do dob, kdy ještě byla mezi námi. Škoda, že receptů v knížce nebylo více, tuto linku autorka mohla držet o něco déle. Líbil se mi nápad, kterým byl dárek babičky vnučce, to bylo milé.