Thanos vítězí

Thanos vítězí https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/431898/bmid_thanos-vitezi-qke-431898.jpg 4 44 11

Thanos série

< 3. díl

Thanos je hrozba. Thanos je postrach. Thanos je nejpravděpodobnější příčina konce světa. Ale co se stane pak? Co se stane, když Thanos opravdu zvítězí? Vydejte se na konec času a buďte svědky šokujícího klání a zrodu nového úspěšného marvelovského superhrdiny!

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Thanos Wins , 2016


více info...

Přidat komentář

plutoking
15.02.2021 4 z 5

Nebylo to špatné, ale na Lemireho první dva díly to nemá :)

Áňa 998
23.12.2020 5 z 5

Krásný komiks, nádherné ilustrace, děj se nevleče. Trochu mě překvapila přítomnost některých postav, ale dohromady opravdu povedený třetí díl!


Adasin
06.11.2020 3 z 5

Krásně nakreslené, ale příběhově mě to úplně minulo: Thanos vyhrál a čeká ho poslední soupeř, k tomu si povolá mladší já. A toť v podstatě vše. Kniha je na tenhle typ souboru jednotlivých sešitů docela tlustá, ale většina těch stráněk je stejně o ničem. Ani míra brutality, to, že tvůrci „mají koule“, na tom nic nezmění, to už jsem viděla jinde. K tomu ještě když Thanos vyvraždil celý vesmír, došly postavy, takže kromě toho posledního, koho musí Thanos porazit, se vytvoří rádoby vtipný mix již existujících a separátně stoprocentně lepších postav. Hulk je tam pak na ozdobu. K tomu ještě tuna keců o vesmíru atd., ale opravdu dobrý zajímavý dialog by člověk pohledal. A ten Annual… radši bez komentáře. 5/10

Gustik5
07.09.2020 4 z 5

Z komiksu Thanos vítězí jako by na každé stránce přímo čišelo nadšení autora scénáře. V tomto případě jde však i ruku v ruce s úctou k tomu, co má postava představovat a nejsou s ní dělány žádné kotrmelce ve smyslu, který by jí nějakým způsobem uškodil. Ono nadšení je pak přímo nakažlivé a přenáší se přímo na čtenáře. Nejde sice o nějaký převratný komiks, který by posouval pravidla žánru, nicméně je to prvotřídní mainstreamová zábava se vším všudy. Nechybí jí spád, potřebná dynamika a místy parádně přepálená epičnost, která Thanosovi prostě sedí jako příslovečné pozadí na hrnec. Tento komiks nejen že se povedl, ale ještě v mnohém překonává cokoli, co jste s Thanosem doposud četli a obstojí i ve srovnání s jeho prvními příběhy. Nelze jinak, než jej jednoznačně doporučit každému, kdo si chce přečíst zábavný a v dobré míře správně ujetý komiks z alternativní budoucnosti světa Marvelu, v níž Thanos prostě a jednoduše zvítězí…

fvalek
30.08.2020 5 z 5

Tak tohle byla jízda... Mám rád alternativní příběhy, což tahle časově velmi nejistá akce byla. Thanos je sice tvrdá palice, takže jeho vyprávění není úplně nejlepší, ale přebírá to moudřejší vyzrálejší Thanos, který už to má v hlavince srovnané a ještě Ghost Rider, který je zkrátka šílený. No a co se neděje, ukáže se spousta starých známých, což potěší. Ale ještě víc potěší jejich masové vyvražďování. Ostatně kdo by nechtěl vidět Iron Mana napůl, že...

Nicméně příběhově je to prostě jeden velký flashback, kde se vyskytne téměř každá významná Marvel postava, ale v tom to je. Nezdá se vám Thanos trošku předimenzovaný? Mně tedy extrémně a po čase mě to už nebaví a říkám si "Ježiš, dejte ho už někdo..." Nicméně jsme v komiksu Thanos vítězí, tak co asi čekat. Alespoň finální souboj nezklamal a byl pěkně divoký a epický.

Závěrečné rozuzlení se Smrtí a celkově její příběh pro mě byl oříšek, jasně, chápu ho, ale nechápu Thanose. Ale konec mě tak trošku dojal, i když je Thanos pořád stejná hlava skopová. Ve výsledku jsem tak měl mix kladných i záporných emocí, ale rozhodně to byl zajímavý exkurz do možné budoucnosti z pohledu maniaka, co mě zkrátka baví. :)

DennisMoore
02.08.2020 5 z 5

Jeff Lemire druhou knihou Thanosův příběh pěkně uzavřel, tak o čem a vlastně i k čemu může být třetí díl, navíc od někoho jiného? Nějak takhle jsem se ptal, než jsem Thanos vítězí otevřel a po pár stránkách mi bylo jasné, že to byly jedny z těch mých proslulých zbytečných otázek. Rozhodně mělo smysl, aby třetí díl vznikl, rozhodně nevadí, že ho nedělal Jeff Lemire, rozhodně je zábavný a rozhodně má co říct a tuhle sérii si bez něj už představit nedovedu. Takže kdyby tu byl někdo, kdo by si chtěl pokládat stejné otázky, raději hned sáhněte po knize a nechte se bavit nejen Thanosem, ale i bezvadným Ghost Riderem, hrátkami s časem a osudovou romantikou se Smrtí. Stojí to za to.

3DD!3
04.07.2020 5 z 5

Smrt chce víc! Cates nabízí příběh ve který doufali všichni fanoušci Thanose. Nechá ho vyhrát. Navíc představuje ve vedlejší roli kosmického Ghost ridera, jednu z nejzábavnějších nových postav posledních let.

KubaHanzelin
25.06.2020 5 z 5

Pořádný nářez!
Obecně se mi líbí marvelovské komiksy o záporácích víc, než ty o klaďasech a musím říct, že miniserie s Thanosem se opravdu povedla

Lenka.Vílka
16.06.2020 5 z 5

Romantické čtení na dovolenou 3/5
(Pokud jste jako já, nevezmete si na dovolenou pár knih, vezmete si jich trochu víc než pár, protože víte, že to celý proprší. No, soudě podle počtu knih je vidět, jak to s tím deštěm bylo...)

„Why Would I Lie? - Face to Face“

Thanos zvítězil. Přesto není šťastný. Vlastně je tak nešťastný, že pošle do minulosti Ghost Ridera, aby přivedl své o několik milionů let mladší já. Protože jenom on mu může pomoct získat to poslední, co mu chybí ke štěstí.

Nejde jenom o změnu scénáristy. Ale o celkové pojetí komiksu. Včetně kresby, kde bylo hodně prostoru vyřádit se. Jenom je to ze začátku takové dost filosoficky podané (někdo by řekl „ukecané“) a příběh chce vaší plnou pozornost. (Sestřih toho, jak si Thanos podrobil svět, byl áááá…) Ale od třetího sešitu je to jízda. A Thanosův pejsek? Když byl dořešen jeho příběh, kápla slzička. A co ten jeho druhý pejsek Ghost „Fucking Nuts“ Rider? Hned jak řekne, kdo je, budete chtít vědět jak se tam dostal. A taky se to dozvíte. Což mě přivádí k myšlence, proč je tenhle komiks tak dobrej. Protože…

...i scénář měl hodně prostoru. A chápu, proč si autor původně myslel, že mu tohle nikdy neprojde. Jenže mě to takhle připomnělo dost knihu Starej dobrej Logan. Zakomponovat příběhy starých známých, jejich přerodu v to, čím jsou dnes, tj v budoucnosti.

Celou knihu kreslil jeden člověk. (Všichni ostatní se podíleli na Annualu.) A je to znát. Pozitivně znát. Geoff Shaw. První uchutnávka od něj byla skvělá. (Samozřejmě dělal i na té druhé sérii, viz odstavec o Annualu.) Vážně Mama Mia a taky Gloria. Vážně povedené, včetně barviček.

Bála jsem se nového autora kvůli té změně. Protože předtím psal Jeff Lemire. Moje sluníčko, měsíček i hvězdičky ve stejný okamžik. Ale i tak to bylo fajn odpoledne.

A teď ten Annual…to je trochu SPOILER

Krátké příběhy posloužily k tomu, čemu měli. Ale nějak mám problém s jejich průvodcem. Proč? Protože mě to naštvalo. Podle slov autora zároveň posloužil k odtajnění, zda „jedna nejmenovaná postava přežila“. Ano, mě to radost udělalo, protože jsem byla zvědavá (když máme možnost hned číst najednou a ne čekat na vydaní po číslech). Teď už jenom doufat, že ta série vyjde u nás. Protože na ní dělají oba autoři třetího Thanose. A protože já bych do ní rozhodně šla.

Terva
16.06.2020 3 z 5

Absolutní posedlost mocí
ho žene k tomu,
aby ovládl síly samotného vesmíru...
je to Šílený Titán.
Je to... Thanos

K tomuto komiksu jsme přistupoval se znepokojením. Vzhledem k tomu, že jsem v této sérii již přestal číst jak Doctora Strangeho, Rocketa i Groota a hlavně Avengers, protože se mi skoro nic z toho nelíbilo, Thanose, alespoň ty první dva sešity, které nakreslil Mike Deodato Junior, jsem si zatím ponechal v oblibě. Jenže tento třetí svazek v sérii už nakreslil někdo jiný. Respektive Geoff Shaw a k tomu měl hned několik kreslířů na pomoc. No a to je něco pro mě, beru to tak, že série strádá, ti dobří už na ní nechtějí dělat a tak to redakce rozdělí hned mezi několik tvůrců. Proto ten strach.

Citát: Z pohledu věčnosti jsou od sebe začátek a konec téměř nerozlišitelné. (Thanos vítězí)

Zvláštní. Kresba se nakonec celkem povedla. Je zajímavá, pestrá a barevně velmi sladěná. Co se nakonec pokazilo, je scénář samotný. Vůbec se mi nelíbila ta škála naprosto vyumělkovaných postav, které vlastně patří úplně jinam. Nejhorší na tom všem však byl Ghost Rider. Udělat šaška z tak geniální postavy, byl pro mě rozhodující okamžik, kdy jsem se zapřísáhl, že už žádný komiks v této sérii nekoupím. Nemám rád tohle mísení ras, a postav vytrhnutých z konceptu svého času.

Malá ochutnávka:
Exploze, která ukončila Vesmír, zrodila nový. Dinosauři vyhynuli v téže sekundě, kdy se asteroid, který byl příčinou jejich zániku, vychýlil ze své oběžné dráhy. Člověk, který zemřel na poranění střelnou zbraní, byl mrtvý v momentě, kdy byl stvořen dotyčný náboj. Tyto události, ať už je od sebe dělí hodiny nebo miliony let, se z pohledu věčnosti dějí v časovém rozpětí jednoho úderu kolibříkova srdce....podle této logiky zanikl Vesmír v den, kdy se narodil Thanos....

Donny Cates to všechno obrátil vzhůru nohama. Považte například Silver Surfer s Mjolmirem, to je blbost, co? Jenže v redakci se to líbilo a oni to vydali. No, jejich rozhodnutí. Stejně jako to mé, že se mi to skoro vůbec nelíbilo. Thanos u mě klesl jen na pouhopouhé dvě hvězdy. Nejlepším se tak stává následující antologie Thanosových nejodpornějších činů, vetkané do šesti sešitů a nakreslené i napsané – považte – šesti kreslíři a šesti scénáristy. Tak že mišmaš na entou. Ale přidal jsem díky tomu jednu hvězdu.

Citát: Roztomiloušové, náš nový Bůh nás chce všechny povraždit. Kdo půjde první? (Můj malý Thanos)

Obsahuje i „Thanos Annual 1“. Šest příběhů z pečlivě zvoleného výběru kroniky krutosti. Antologie Thanosových nejodpornějších činů. Všechny příběhy vám převypráví Ghost Rider. Na těchto sešitech se podílelo šest kreslířů a šest scénáristů.
A kupodivu jsou kresby i obsahy příběhů celkem povedené, některé až geniální. Asi nejlepší je příběh, který bych sem vlastně ani nezařadil. Jedná se o příběh čtvrtý s názvem „Můj malý Thanos“. Je to dětská kresba s brutálním obsahem. Samostatné komentáře a hodnocení si můžete přečíst v sekci „Povídky“ u této knihy a nebo zde:

https://www.databazeknih.cz/komentare-povidky/terva-87261

Jaký je rozdíl mezi pohádkou a příběhem o Thanosovi?
Pohádka začíná „Bylo nebylo“
Příběhy o Thanosovi začínají „Ty vole, tak těmhle s@#&%m nebudeš věřit!“

Nevimm
05.06.2020 5 z 5

Jediný Marwel co má trochu koule