Město hříchu

Město hříchu https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/468529/bmid_mesto-hrichu-a8z-468529.jpg 4 24 7

Doctor Strange série

< 7. díl >

ZATRACENÍ DOCTORA STRANGE! ABY NAVRÁTIL MĚSTU LAS VEGAS jeho ztracenou slávu, sází náš Mistr okultních umění na své schopnosti… jeho výhra však dorazí s jistým pekelným bonusem! Ve snaze uvést věci na pravou míru dává Strange všanc doslova vše. Jak je však možné, že se mu vrátila jeho plná síla? A bude to ve hře o holý život stačit? V době, kdy je Strange uvězněn v Mefistově Hotelu Inferno, nejsou jeho vyhlídky zrovna dobré… protože kasino vždycky vyhrává. Dokáží mu Wong a Synové půlnoci pomoci najít způsob, jak triumfovat? Jsou v sázce duše živých i mrtvých! Bude Nejvyšší čaroděj skutečně ochoten následovat vedení svého někdejšího pomocníka? „Zatracení“ mění magickou krajinu Strangeovi a celému marvelovskému vesmíru přímo pod nohama. Obsahuje sešity Doctor Strange (2015) č. 386–390 – autoři Donny Cates, Niko Henrichon a Frazer Irwing.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy

Vydáno: , Crew
Originální název:

City of Sin , 2018


více info...

Přidat komentář

Lenka.Vílka
28.01.2023 5 z 5

Když jsem četla poprvé, byla jsem zmatená. Ale teď už mám v ruce i Zatracení. A můžu si to přečíst hned za sebou :)

Město hříchu je super zábavný, napínavý a akční závěr, který mě bavilo číst. Na začátku na zase připomenou věci, protože to je fakt třeba. A potom to byla příjemná jízda. Doslova pekelná.

Fajn byly jak všechny pekelný blblůstky, tak všichni kamarádi, kteří přišli Strangovi pomoct. A přej že žádný nemá! Stejně tak jako jeho mučení a všechny ty eskapády.

Spokojená jsem byla i s kresbou. A jsem zvědavá, jak mi Zatracení doplní chybějící střípky příběhu  :)

sgjoli
08.05.2022 5 z 5

Tohle bylo ďábelské a to doslova! Město Las Vegas tomuto svazku dodal jistý punc zkaženosti a zároveň rádoby pozlátka (jestli to dává smysl), ale o to víc tu vyniká ta temná stránka příběhu a v jakém marastu se Strange stále ocitá od prvního svazku, co bojoval s Empirikulem...
Chaotické, ale tak nějak strangeovsky chaotické, patří mi to k tomu. Navíc tu potkáváme některé další superhrdiny, což jsem určitě ocenila. Zároveň graficky opět naprosto skvělé. Akční, napínavé, hlášek tu taky pár najdete... S tímhle svazkem jsem prostě nadmíru spokojená.


memphisz
04.02.2022 3 z 5

Nenene, takhle to nepůjde ani u Catese. To, co dostáváme, není ucelená kniha, ale sebrané tie-iny k eventu Zatracení. Ten ale u nás vyšel až po půl roce od této knihy a tak se to dělat nemůže. Doporučuji to číst společně se zmíněným eventem, a to souběžně. Jenom pak bude dávat celý příběh smysl a vy si touto knihou nevyzradite zápletku samotného Zatracení.

Podrobnější komentář dávám u Zatracení.

3DD!3
16.08.2021 5 z 5

Marvelem nyní hýčkaný dvorní scenárista Donny Cates svou práci na Strangeovi ukončuje se vší parádou a kromě Vegas vytahuje z pekla démony i samotného satanáše. Ďábla, který si chce zahrát karty. To zní povědomě… Doktor Strange vizuálně vždycky připomínal doktora Solferna z české klasiky Hrátky s čertem a místním čtenářům muselo vrtat hlavou, jestli tenkrát kreslíř Steve Ditko nezaložil vzhled ikonického mága právě na něm. Odpověď si vzal do hrobu. O vizuální stránku sedmého svazku této série se postaral navrátivší se Niko Henrichon (Noe, Metabaron), v jehož temném šrafovaném podání vypadají celé Vegas, démonické obludy, oběti u hracích automatů, lámané údy či Avengers s hořícími hlavami po čertech dobře.

Ivan Kučera
29.04.2021 4 z 5

Ak nepočítame špeciál Zatracení (ktorý by mal vyjsť pár mesiacov po dnešnom Měste hříchu), tak Město hříchu je koniec strangeovskej série, ktorú CREW začala vydávať v roku 2018. Bola to séria, ktorá vo mne hravým spôsobom prebudila dieťa, o ktorom som možno už aj zabudol, že tam stále niekde je. V spoločnosti milovaného magiča (ako by povedal starý dobrý Bats) som strávil niekoľko rokov. Nevynechal som ani jeden diel. Nie vždy to bolo dokonalé, ale Jason Aaron a následne štafetu preberajúci Danny Cates výborne zhmotnili Strangeov šialený svet, kde sa za používanie čarov kruto platí, kde vám hrozí nebezpečenstvo aj keď ste mŕtvi a kde ak bojujete so Satanom, dá sa povedať, že máte vcelku bežný, ničím výnimočný deň. Finále série nerobí svojim predchodcom hanbu. Príbeh z Las Vegas má niečo do seba, ale mňa aj tak viac bavil spomínaný Bats (prepáčte, som infantilný) a nečakaná (ale o to lepšia, vtipnejšia prekvapivo dokonca aj dojemnejšia) koncovka s.... no, nebudem spoilerovať. A samozrejme sympatický hlavný hrdina, ktorý nie je dokonalý, ale pre ľudstvo by urobil prvé posledné. Aj keď si to nezaslúži.

fvalek
23.04.2021 4 z 5

Což o to, komiks je to super, ale má cenu si čtení nějak užít a vztáhnout k tomu, co známe, když je to v nejlepším utnuté? Je hezké, že to tedy někdy vyjde, ale já bych chtěl hned, co už. Minimálně nás může potěšit, že Město hříchu pěkně navazuje na Boha magie, což dokáže hezky uvést do situace, i když některá pojítka chybí a je nutné se trošku zorientovat.

Samotný příběh je opravdu skvělý, Las Vegas a události v něm, které se dotýkají nejen Doctora Strange, ale umožňují camea úžasných postav jako Avengers, jiných magičů, temných pánů, dokonce i starých navrátilců. Takto by mělo finále autorovy krátké sekvence v rámci edice vypadat, ukázat to nejlepší (mimochodem hezký doslov!). Ale jak píši výše, klidně mohli místo finálního sešitu (nebo klidně k němu, ten rozsah stran není zase tak nepřekročitelný) přidat sešit ze Zatracení, ale uvidíme, v jaké podobě to někdy vyjde. Co mě kromě děje samotného potěšilo, bylo řešení doktorovy psychiky, která od prvního dílu trpí více a více ránami a jizvami. Paradoxní, ale vlastně vcelku ikonické, je Spider-Manovo cameo, které je vtipné, ale na závěr přináší důležité poselství - všichni hrdinové někdy mají chuť vzdát to.

Musím podotknout, že kresba se výrazně zlepšila. Nechci tím říct, že předchozí díly byly nějaké špatné. Nebyly. Byly správně psychedelické a magické. Ale k tomuto tématu mi sedl více tento typ kresby, která byla potemnělejší a skvěle odrážela náladu doktorovy situace. Rozdílná kresba v posledním sešitě byla úplně něco jiného, ale pro klidnější dořešení byla důstojná a vhodná. Jsem zvědavý na další díly, co k tomu víc říct, asi si budu muset dát za pár měsíců maraton všech dílů po sobě, aby mi to hezky navazovalo. :)

DennisMoore
12.04.2021 5 z 5

"Události v tomto sešitě se odehrávají současně, a z větší části následně po ději komiksu Doctor Strange: Zatracení č. 1 (Brzy vyjde i u nás!)" Touto větou mě vítá sedmý Doctor Strange a já si říkám, že tady bude zase veselo. A je. Stejně jako se to téhle sérii stalo už mezi čtvrtou a pátou knihou, i tentokrát stojí velká část děje bohužel na něčem, o čem nevíme nic. Něco se přihodilo a není to maličkost (akorát se Vegas propadlo do pekla, no) a můžeme být jedině rádi za to, že jsou Strange a Bats tak výřečná dvojice a alespoň to hlavní nám vysvětlí. Kdybych to zorientování nepotřeboval, byl bych ovšem ještě radši, takže za tenhle neprofi postup posílám jedno docela velké nedíky pro Crew, která mohla s vydáním počkat. Stalo by se maximálně to, že bychom si tuhle knihu (která je super, vtipná, akční, bizarní a krásně uzavírá příběh Strange a Zelmy, ale na to si počkejte až na závěr) víc užili. Za chybu vydavatele jí ale body ubírat nebudu.