Bůh magie

Bůh magie https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/449916/bmid_buh-magie-eGi-449916.jpg 4 24 8

Doctor Strange série

< 6. díl >

Zlo je všude a svět potřebuje nejvyššího čaroděje víc, než kdy předtím. Ale Nejvyšším čarodějem je nyní... Loki?! Je tohle ta příležitost, kterou Loki potřeboval k tomu, aby se konečně stal hrdinou, nebo se bůh klamu nebezpečně přibližuje získání neomezené moci? Stephen, poražen, avšak nepokořen, by mohl mít ještě jeden poslední trik v rukávu... takový, který by mohl marvelovským vesmírem otřást do základů! S touto knihou přichází do série uznávaný scenárista Donny Cates!... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

God of Magic , 2018


více info...

Přidat komentář

sgjoli
01.05.2022 5 z 5

Zvažovala jsem hodnocení mez 4-5 hvězdami, ale teda nakonec 5. Začátek byl pro mne lehce zmatečný, pořád jsem přemýšlela, jestli jsem něco někde neprošvihla, že mám takový problém se chytnout - proto to váhání v hodnocení. Ale nakonec se celá zápletka rozklíčovala vcelku pochopitelně. A Loki jako postava je prostě vždycky skvělý osvěžení. Intriky, pletichaření, sarkasmus, zvraty, spousta akce, výborný hlášky - to tu najdete. A já se u toho vlastně dost královsky bavila. Tenhle svazek se prostě povedl.

memphisz
04.02.2022 4 z 5

Aaronův Strange byl na konci už dost nuda. Začínám po čase číst další díl, který převzal Donny Cates, který mě chytl u Venoma. A co se nedočtu? Všechno je zase jinak. Nejvyšší čaroděj je Loki, přiletí Thor a na Zemi chystají invazi ledoví obří - a tak si říkám: "kdybych chtěl číst Thora, tak čtu Thora a ne Doctora Strange". Ale nakonec to Cates zase dokázal a dostal mě. Umně se vypořádal s nedobrým stavem světa, jak ho zanechal Aaron (tj. bez magie, což je v této sérii logicky problém). Strange je pořád namyšlený a vypadá, že se za celou svou magickou kariéru nic nenaučil. Doufám, že se mu to někdy podaří zlepšit. Baví mluvící pes i design Boha magie! Jsem zvědav, co bude dál!


Lenka.Vílka
20.07.2021 5 z 5

Zajímavý díl. Takže Loki je Nejvyšší čaroděj?!?! Co to jako?! A Stephen dělá veterináře? Nebudu lhát, ta část, kdy kvůli mluvícímu psu musí Stephen lidem shrnout, kdo je a proč teď dělá, co teď dělá, je nejvtipnější část knihy ;)

Ale k tomu podstatnému. Děj byl skvělej. Navíc je to tak zamotaný a dějově se trochu skáče v čase příběhu, takže se mi trochu ulevilo. Měla bych problém napsat něco o ději a takhle nemusím. Tedy, nemůžu.

Napíšu jenom to, že Cates předvedl to samé u Thanose. Ukázal, že fakt umí a na jeho další knihy se budete vážně těšit. Ale nebudu lhát, trochu jsem měla obavy, aby toho Lokiho nebylo moc. Ale nakonec nebylo a všechno, co se tam stalo, dávalo na konci naprostý smysl.

(Tajně jsem doufala, že to bude něco v tom smyslu, ale padne tam několik přiznání, který za tuhle epizodku prostě stály a docela se obávám následků. Protože konec byl fakt smutnej.)

Kresba je velká změna od prvních dílů, kdy jsem nechápala, jak může někdo udělat něco tak barevnýho a šílenýho. Šestý díl je temný jako moje svědomí, když na konci měsíce spočítám, kolik peněz padlo za knihy. Hlavně v té druhé části. Moje oči byly spokojené.

Ivan Kučera
05.03.2021 4 z 5

„Sebelítost války nevyhrává. A dodržovaní pravidel také ne.“ Svieži a zábavný diel, v ktorom po Strangeovi funkciu Najvyššieho čarodejníka nečakane preberá... Loki. V konečnom efekte to prekvapivo hladko funguje, ale na konci sa dozvieme, že sa toho vlastne zas až toľko nestalo a tým pádom vzniká mierna pachuť prameniaca z pocitu (presvedčenia?), že táto kapitola Strangeovej čarodejníckej kariéry bola svojím spôsobom zbytočnou dejovou odbočkou. Napriek tomu mám ako z predchádzajúcich piatich dielov tejto zábavnej a vynaliezavej série, pozitívne pocity aj zo šiesteho. S prižmúreným plášťom 4*. Dr. Dolittle!

adam1748
16.12.2020

Skvělý příběh, nicméně kresba byla otřesná.

3DD!3
15.12.2020 5 z 5

Loki v Divném kabátě si přehazuje roli se Strangem. Cates skvěle převrací na hlavu celý koncept. Hlavní hrdina je za padoucha a obvyklý padouch se chová hrdinsky? Potěší zakomponování Sentryho do role jakési nabíječky, škoda že to nevydrželo. Zábavná předehra k Válce říší.

fvalek
27.10.2020 5 z 5

Dostáváme se opět do jakési časově nezařazené bezkontextové akce, ale to už jsem u Marvelu zvyklý. Doctor Strange má ouvej a postupně nám odkrývá, jak se to stalo. A musím uznat, že Lokiho mistrovský plán se povedl dokonale, až je to silně podezřelé. Celkově je to docela k nevíře, nejvyšší čaroděj se nechá oklamat, celý kouzelnický svět s ním a Zelma prostě kývne a přizpůsobí se situaci. Nikomu to není divné, nikdo nemá s chudákem Strangem trošku lítosti. Naštěstí je tu Sentry, v českých vodách zatím ne moc probádaný superhrdina, a samozřejmě Wong, který nedokáže odejít, ani kdyby chtěl.

Když odhlédnu od těhle personálních trablů, cesta Stephena za získáním magie byla hodně zajímavá a Asgard s Yggdrasillem byl zajímavá zastávka (i když si po přečtení jiných Marvel komiksů říkám - "On Asgard ještě stojí?"). Docela mě překvapil Loki, který asi měl vážně dobré plány, pozitivní, ale je to prostě Loki, ten nemá žádnou akci čistou. Finální návrat magie byl téměř až pohádkový, kdo mě ale naštval byla Zelma, na jednu stranu ji chápu, na druhou stranu... oh c'mon, jdi čarovat, kdo by se tohohle vzdal kvůli uraženosti.

Ačkoliv jsou komiksy Doctora Strange vždy dost tajemné a tak nějak mimo kontext universa, tak si je užívám daleko více než ostatní. V tomhle díle mi ale nepřišla moc do chuti kresba, nicméně po pár posledních silně psychedelických dílech byla alespoň racionální. Těším se na další díly! :)

DennisMoore
26.10.2020 5 z 5

Donny Cates dělá znovu to, co se mu tak povedlo už s knihou Thanos vítězí - naskakuje do rozjetého příběhu, s postavami si pohraje podle svého, ale zároveň přirozeně pokračuje v sérii, zužitkovává to, co se stalo dříve, baví se tím a baví i nás. Je to vtipné, je to překvapivé, je to i dojemné. Je to už šestá kniha Doctora Strange, ale pořád mě strašně baví, ten svět je pořád svěží a zdaleka nevyčerpaný.

Štítky knihy

komiksy superhrdinové superschopnosti Marvel Doctor Strange

Autorovy další knížky

Donny Cates
americká
2020  81%Thanos vítězí
2021  86%Rex
2020  83%Bůh magie
2021  81%Město hříchu
2022  77%Propast

Kniha Bůh magie je v

Přečtených27x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce22x
Chystám se číst7x
Chci si koupit12x
dalších seznamech1x