Teribear - Tajemství modré krabice

Teribear - Tajemství modré krabice https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/533206/bmid_teribear-tajemstvi-modre-krabice-65e046288da2e.png 4 144 144

Je malý a kapku neohrabaný. Zato dobroty má na rozdávání! Z jedenácté krabice, která Tomově mamince nedopatřením vypadla v zahradě u lesa, vylezlo malé chlupaté stvoření. Je to medvídek Teri, příjmením Bear, dohromady Teribear – ale červený, a proto se obává, že mezi lesní zvířenu tak docela nepatří. Aby nemusel přespávat v krabici jako bezdomovec, urychleně se poohlíží po lepším pelíšku. Do hnízda hodné veverky Simonky při své nešikovnosti nevyšplhá, ale třeba líp pořídí v zoo, kde pátrá u blahosklonné žirafy Žofie, legračních manželů Brtníkových i Simončina brblavého bratránka Filipa. Brr, klec očividně nebude to pravé… Odhodlaný, přátelský a věčně dobře naložený medvědí tulák tedy vyzkouší i cirkus, byť pro kočovný život artisty nemá ideální vlohy. Poradí mu protřelá liška Eliška či potrhlá drbna Andrea Sojková, kde by se mu žilo úplně nejlíp? Nejčtenější česká prozaička současnosti oživila zvířecího maskota Nadace Terezy Maxové, která už čtvrt století hledá domov dětem bez rodiny. Pohádková alegorie pro nejmenší ukazuje, že štěstí se dočká úplně každý: živý i plyšový. Zvlášť když mu vyjedeme naproti – třeba na koloběžce! Zakoupením audioknihy TERIBEAR - Tajemství modré krabice přispíváte na konto Nadace Terezy Maxové.... celý text

Přidat komentář

Kory98
26.05.2024 5 z 5

Byla jsem nesmírně zvědavá, jak píše Alena Mornštajnová, kterou jsem si oblíbila, pro děti. Moc hezky napsaný příběh, který jistě výborně podpořil nadaci Terezy Maxové. Milé vyprávění o medvídkovi Terim a jeho přátelích. Nakonec jsem četla i nahlas mámě a místy jsme se dobře zasmály. Hlavně kuna Maruna mě dostala :-)

Jirinamac
05.01.2024 4 z 5

Knížku jsem brala jako podporu nadace Tezezy Maxové, kdy plyšový medvídek také nemá svůj domov a stále hledá, kam vlastně patří. Knížka by určitě mohla pomoci i k diskuzi mezi rodiči a dětmi, že každý nemá to štěstí a jistotu rodičovské náruče.


Teddy2023
17.12.2023 3 z 5

Pěkný příběh pro děti.

KatyM.
25.09.2023 5 z 5

Krásný příběh o plyšovém medvídkovi, který hledá domov.

adevis
11.07.2023 5 z 5

Teribear. Mrknul na mě v knihovně. Původně jsem tam dceru vzala jen na kukačku. Po vzájemném mrknutí právě s touto knihou jsem ji musela v dětském oddělení zaregistrovat. A Teribear šel s námi domů.

Alena Mornštajnová je má oblíbená autorka a mám od ní přečtené všechny knihy, včetně té první dětské - Strašidýlka Stráši. Tudíž jsem neváhala a jasně věděla, že Teribeara budeme s dcerou číst před spaním.

Teribear je méďa hrdina a také maskot Nadace Terezy Maxové. Díky paní Mornštajnové a jejímu příběhu ožívá. Ztratil se. Během svých dobrodružství a hledání nového domova navštíví zoologickou zahradu, les nebo třeba cirkus. Získá na své cestě nové přátele? A podaří se mu najít domov? Ilustrované vyprávění o přátelství, odvaze a odhodlání ukáže rodičům i dětem, že ke štěstí může dojít, doskákat nebo dojet na koloběžce úplně každý. Ať už je živý, nebo plyšový.

Laskavý příběh plný krásných slov a dialogů, kterému porozumí každé dítě. Dcera společně se mnou knihu doporučuje! Těším se, až ji přečtu Strašidýlko Strášu, protože tu jsem tehdy četla sama, když byla ještě miminko.

Termaap
29.04.2023 4 z 5

Na téhle knize je dobré úplně všechno. Má oblíbená autorka Alena Mornštajnová, oživlý maskot nadace Terezky Maxové, skvělý audioknižní interpret Hynek Čermák a milý příběh s moc důležitým poselstvím, který navíc děti (i nás dospělé) moc bavil. Za mě výborný počin!

hippiesak
27.02.2023 3 z 5

Nebylo to špatné, ale asi jsem od toho čekal něco víc. Ale na druhou stranu je to určené pro malé děti a mě je před 40 :) Četl jsem to dětem, kdy dceři, co má 6 let se příběh líbil. Mě to přišlo takové bez hloubky. Holt "HANA" to nebyla :) Což je ale dobře!

ještěrka38
19.02.2023 5 z 5

Moc pěkný příběh, nic komplikovaného.

V.Lenka
10.01.2023 4 z 5

Příběh hodnotím jako lepší průměr, neurazil ani nenadchnul. Hodnotím 7 z 10. Obrázky mi přišly zdařilé a zajímavé: 9 z 10.
Předčítala jsem synům (6 a 8 let): osmiletého milovníka techniky to nebavilo, ale šestiletý milovník přírody byl nadšený a bavily ho obrázky (na ten ukrytý vtip přišel dřív než já) a bavilo ho hledat čísla kapitol.

misssicccka
17.11.2022 5 z 5

Krasna knizka.

Vivetkav
07.11.2022 4 z 5

Každý by měl mít svůj domov.. někdy je jen těžší si uvědomit kam patří..krásný příběh pro děti doporučuji

eva3992
09.10.2022 5 z 5

Příběh plyšového medvídka Teriho, který hledá svůj domov, své místo, kam by patřil. Zkusí ho najít u veverky, v ZOO, v cirkuse, i v lese. Při jeho dobrodružné cestě mu budete fandit, aby našel to, co hledá.

Znám a mám ráda knihy Aleny Mornštajnové, které jsou pro dospělé (ostatně, kdo by je neznal), ale s její tvorbou pro děti se setkávám poprvé a musím říct, že jsem stejně nadšená.

Milý, krásný příběh. Je to pohlazení po duši. Ač na pár stránkách, jsou tu skvěle vykreslené postavy. Je to výborně napsané, každý bude chtít s medvídkem Terim strávit ještě více času. Příběh je to dobrodružný, ale zároveň dojemný a zahřál mě u srdce. Krásné ilustrace dodávají knize tu správnou atmosféru.

Opět jedna dětská kniha, která si získá i dospělé čtenáře. Knihu teď začíná číst má devítiletá dcera a věřím, že se jí také bude moc líbit.

Artim
04.10.2022 3 z 5

Kdybych si v závěru nepřečetl účel knihy i její poslání, dal bych jen 2 hvězdy. Dětem se však líbila. Mě ale nezaujala a to i přes "vyšší princip", který ukazuje.
Přišlo mi, že to spíchla za pár večerů na objednávku a její kumšt jsem tam nenašel.

kikies
18.08.2022 5 z 5

Krásné, roztomilé a velice příjemné čtení. Nejen pro děti, dobře se poslouchá i dospělým. Sice možná propagace, ale dobré věci a milým způsobem. Tleskám!

Jančislava
25.06.2022 5 z 5

Pěkně čtení, kapitoly tak akorát. Mohu doporučit, syn 5 let a byl spokojený a já také. Děkuji.

Manifest blech
16.06.2022 5 z 5

To bylo krásné, roztomilé.

maryska09
14.06.2022 4 z 5

Milá knížka pro děti s pěkným příběhem i ilustracemi. Paní Mornštajnová umí psát knížky pro děti i dospělé. Škoda častých překlepů a vynechávání uvozovek přímé řeči, v dnešní době různých nástrojů kontrol textu takové hrubky hodně vadí a snižují kvalitu knížky.

jana4084
20.04.2022 5 z 5

To je nejmilejší kniha. Je pro děti, ale tu pointu, kterou předává, ta je pro všechny. Moc krásný příběh medvídka Teriho, jak hledal a našel domov. Alena je skvělá, a proto jsem si ani tuto knihu nemohla nechat ujít. :-)

Zuzanak4
16.04.2022 2 z 5

Připadalo mi, že se paní spisovatelka snaží zbytečně spojit svět marketingu a literatury. Naroubovat příběh na něco už existujícího, aby to pomohla zpropagovat. Je to škoda. AM píše výtečně a lepší by bylo, kdyby proud své fantazie popustila naplno. Ne jen na pul jako v téhle umělé knize. Nebavila mě.

Janis060
07.04.2022 5 z 5

Opravdu moc povedená kniha pro Nadaci Terezy Maxové, úžasný příběh a nádherné ilustrace. A ještě ke všemu pomáhá, byť "jen" desetikorunou z každého prodaného výtisku. Stojí za to mít ji v knihovně, i když jste dospělí :-).

Štítky knihy

pro děti od 6 let

Autorovy další knížky

2017  94%Hana
2019  90%Tiché roky
2021  83%Listopád
2017  90%Slepá mapa
2023  86%Les v domě