Temný plameň

Temný plameň https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/488117/bmid_temny-plamen-WtM-488117.jpg 5 165 45

Harry Bosch a detektívka LAPD Renée Ballardová opäť spoločne vyšetrujú jeden prípad, a to srdcovú záležitosť Boschovho bývalého policajného mentora, muža, vďaka ktorému sa Harry stal detektívom. Ten je už po smrti, no jeho žena Boschovi po pohrebe nechá vyšetrovací spis, ktorý si jej manžel zobral so sebou, keď pred dvadsiatimi rokmi odchádzal z LAPD - nevyriešenú vraždu problematického mladíka. No Harry onedlho narazí na otázku, z ktorej mrazí. Odniesol si jeho učiteľ ten spis, aby aj na dôchodku pokračoval vo vyšetrovaní, alebo chcel skôr zabezpečiť, aby ho nikto nikdy nevyšetril?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: ekniha , Slovart (SK)
Originální název:

The Night Fire , 2019


více info...

Přidat komentář

rodak
03.01.2024 5 z 5

Opět výborně. Několik případů, které se nám krásně propojí. Connelly a jeho Bosch to je záruka jedinečné četby. Ale oba chlapíci nám stárnou...A v tomto díle ještě Renée a bratr Bosche Mick. Prostě dokonalost.

Pauline23
25.11.2023 5 z 5

Tak musím říct že tato série je opravdu vydařená. Renée a Harry jedou a skvěle se doplňují. Jdu na další díl. Doporučuji.


čef
03.09.2023 5 z 5

Tuto knihu naší trojky Ballardová, Bosch a Heller si nemohu vynachválit. Všechny zde kriminální a soudní případy jsou opět popsány velmi uvěřitelně, barevně je popsána situace v LA a zejména v LAPD a soudních síních s dech beroucími pravomocemi soudců. Napětí se také dočkáme více než dost, bojujeme hlavně na území gangů. Co napsat více čtěte!

marlowe
13.08.2023 4 z 5

(SPOILER) (POZOR, hodně velký SPOILER!) Trestuhodně profláknuté klišé hluboce zažrané pod kůži mnohých autorů (jak vidět, i těch nejlepších): Závěr románu se kvapem blíží, vrah už má hlavního hrdinu na mušce, zbývá jen zmáčknout spoušť, ale pak si ti dva začnou přátelsky povídat, padouch poslušně odpovídá na hrdinovy otázky a vysvětluje své motivy, minuty běží a opozdivší se záchrana zvenčí tak má možnost včas dorazit na místo probíhající debaty a našeho hrdinu zachránit. Zaplaťpámbu, o čem by potom byly další díly, že? Z těhle konců mně vždycky naskáče kopřivka po celém těle a já automaticky strhávám jednu hvězdu. Ale jinak pořád dobrý a jdu do dalšího dílu.

bosorka
12.07.2023 4 z 5

Kombinace Harryho a Renée mě baví. Jak je tam rozjeto víc případů, má to spád. Harry i jako dědek je prostě miláček. A Renée taky dobrá. Bavilo.

CharlesWard
03.06.2023 3 z 5

Tohle už se pomalu blížilo standartní boschovce.

ninano
07.03.2023 4 z 5

Hodně napínavé čtení.

Luigi1
19.02.2023 4 z 5

Řádek od řádku se spisovatel lepší

Mayaotzin
08.12.2022 5 z 5

Harry je prostě srdeční záležitost.

A potřebuju seriál o Renée :-)

ThomasRuhe
02.10.2022 3 z 5

Vyšetřované případy jsou zajímavé a dobře napsané. Bosch s Ballardovou dali hlavy dohromady a střídání kapitol z jejich pohledu také funguje. I závěrečné rozuzlení nemá chybu a neschází ani dramatický finiš. 70%.

Ivan F
18.08.2022 5 z 5

Ja milé vedieť, že Harry starne spolu s autorom a akcie je tým pádom menej, no kvalitný krimi román ostáva. Takisto odhaľovanie minulosti je tým, čím sú série kníh (nielen o Boshovi) s jedným hlavným predstaviteľom/predstaviteľkou pútavé. Tentoraz už riadne dýchavičný Harry zisťuje, že tak ako mnohí iní pred ním, musí zľaviť z adorácie niekoho, koho považoval za takmer bezchybného a bezúhonného. Temný plameň je v každom z nás, len ho niektorí dokážu potlačiť viac, než iní. Spojenie starého prefajčeného pardála so sviežou krvou detektívky Renée ma aj tentoraz potešilo a už teraz sa teším na ďalšie stretnutie.

jprst
11.08.2022 5 z 5

Detektivka Ballardová je díl od dílu sympatičtější a autor to spojením s Harry Boschem využil pro děj tohoto dílu přímo mistrně. Vzestupná úroveň této série je nepopíratelná, což příznivce autorovy tvorby, jako jsem i já, může jen těšit.

Kami33
28.06.2022 5 z 5

Můj oblíbený autor plus můj oblíbený hrdina rovná se zábavné čtení, které nezklame.

Lmslaver
23.11.2021 5 z 5

Connelly tenhle díl věnoval Titu Welliverovi, který detektiva Bosche ztvárnil v sedmi sériích seriálu Bosch. Od zhlédnutí prvních dílů i mě dal tenhle herec obličej pro knižní verzi a celý seriál můžu všem jen doporučit.
V Nočním ohni opět Ballardová a Bosch spolupracují na případu, ale kvůli pracovní vytíženosti se jim moc nedaří postupovat společně. Kvůli počáteční roztříštěnosti, kdy oba detektivové dělají na více případech najednou mi nejprve přišel tenhle díl slabší, ale postupně nabíral děj švih, pořádný spád a nedokázal jsem se od textu odtrhnout. Verdikt nakonec stejně nemůže být menší, než plný počet hvězd.

Marciem
19.10.2021 3 z 5

Příběh, čtivý, napínavý. Čte se celkem dobře, ale chybí mi tu větší propracovanost jednotlivých postav. Každý přeci nežije jen prací a má i svůj soukromý život. Proto bych sem tam vložila na odlehčení nějakou tu perličku ze soukromí. Takhle mi přijde jako by byl příběh o něco ochuzený a moc strohý. Jinak M. Connelly je můj oblíbený autor.

Hella
02.09.2021 3 z 5

Dobré! Solidní pokračování příběhů sympatické noční detektivky Ballardové. Doporučuji.

harena
27.07.2021 5 z 5

Hodně dobrá detektivka, při každém dalším dílu věřím, že nám Connelly Harryho nenechá úplně odejít , protože jeho spolupráce s Ballardovou je zase trochu jiné čtení, než když vyšetřoval sám. Díky tomu, že Harry pomáhá také svému bratrovi, skvělému obhájci, dozvíme se také o spoustě kliček a postupů u soudu, což bylo stejně napínavé, jako honění zločinců. Connelly prostě umí psát.

orinka3
10.06.2021 5 z 5

Ten člověk snad špatnou detektivku ani nenapíše! Napínavé, propracované, dobře se to čte a Bosch je prostě pašák, co s kolegyní přijde naprosto na všecko. Jsem zvědavá, co si půjčím v knihvně zítra. První půjdu do detektivek a písmenka C.

pepa4081
06.06.2021 5 z 5

Další naprosto skvělá detektivka. I když jde o vyšetřování několika případů, stále jsem byl v obraze, co se právě děje. Pan Connelly prostě umí psát. Vřele doporučuji.
Nanejvýš uspokojivé.

konicekbily
21.03.2021 5 z 5

Přečetl jsem hodně knih z řady o Harrym a rozhodl jsem se prozkoumat výkon nové detektivky, se kterou důchodce Harry spolupracuje. Dobře jsem udělal. Původně nesouvislé případy vražd, časově i místně vzdálené, jsou postupně prošetřovány a nakonec jsem pochopil, jak mistrně vše autor pospojoval a já jsem to i pochopil. Tuto řadu hodlám číst.