Temně / In A Glass Darkly

Temně / In A Glass Darkly https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37593/temne-in-a-glass-darkly-37593.jpg 4 32 3

Další titul z řady dvojjazyčně vydávaných detektivních povídek Agathy Christie. Znovu se setkáme s třemi nejslavnějšími detektivy – Herculem Poirotem, Parkerem Paynem a slečnou Marplovou, tentokrát v povídkách Temně, Bagdádská Brána a Ztracený důl.

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Garamond
Originální název:

In a Glass Darkly, The Gate of Baghdad, The Lost Mine , 1979


více info...

Přidat komentář

xulij01
04.07.2023 4 z 5

Celkově knížka obsahuje tři povídky. V první figuruje Parker Pyne, v druhé Hercule Poirot a jde o klasické detektivní příběhy. Třetí povídka se vymyká, nelze tam mluvit o nějaké detektivce, dá se říci, že je trošku prostoupena tajemnem. Každopádně všechny tři příběhy určitě stojí za přečtení, člověk si aspoň bezbolestně procvičí angličtinu díky zrcadlovému textu.

marekB78
07.08.2022 5 z 5

Opět mě to bavilo.


lendinka.k
02.09.2021 5 z 5

Četlo se dobře, předtím jsem četla dvojjazyčně pouze A.C.Doyla a toto se mi zdálo jednodušší. Všechny tři povídky se mi libily, ale ta poslední byla zvláštní, trochu to vypadalo na duchařskou tématiku, ale ne tak docela... Jinak velký obdiv překladatelům, teď teprve oceňuji, jak těžké je někdy najít výstižné výrazy v češtině a ustálená spojení. Dokázali to podle mě výborně. Čeština je tak jiná než angličtina a číst tyto povídky bilingvně přináší dvojnásobný požitek.