Klíč k tajemství

Klíč k tajemství https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/130183/temne-dedictvi-klic--130183.JPG 4 69 16

Temné dědictví série

1. díl >

První kniha série Temné dědictví. Na stranách vzácných, několik staletí starých knih se ukrývají tajemství paranormálních jevů. Díky svému nadpřirozenému talentu je Abby Radwellová na tyto starobylé svazky odbornicí – a občas se kvůli nim ocitne na nebezpečné půdě. Po smrtelné nehodě v soukromé knihovně posedlého sběratele Abby obdrží vzkaz od vyděrače. Navíc se povídá, že se na černém trhu objevil starodávný alchymistický svazek známý jako Klíč. Tuto knížku již hledá několik osob, které se nezastaví před ničím. A někteří věří, že jim ji může pomoci najít právě Abby... Abby si pod tlakem okolností najímá soukromého vyšetřovatele Sama Coppersmithe, odborníka na paranormální krystaly a jantary. Oba jsou okamžitě strženi vášní, ačkoliv si nemohou vzájemně věřit. Oba skrývají svá tajemství. Oba mají vlastní, tajné plány. Sam odvede Abby na panství, jež vlastní jeho bohatá, samotářská rodina, nacházející se v městečku Copper Beach, na malém ostrůvku. Bezpečí tam však nenaleznou, zvlášť když je jim v stopách vrah s paranormálním talentem a vyděrač, který se nezastaví před ničím, jen aby získal starobylý alchymistický kód...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Copper Beach , 2012


více info...

Přidat komentář

petulik330
30.04.2023 2 z 5

Kniha dobrá, ale mě v ní prostě něco málo chybělo. Obsahovala to co se mi v knihách líbí, ale nebylo to prostě ono. Čekala jsem asi více akce co se týče paranormálních schopností.
Kniha mě ani nenadchla, ale ani neurazila. Jen vím, že si ji vícekrát nepřečtu.

pip11
21.07.2021 5 z 5

Opět příběh s nadsmyslovým vnímáním, které hrdince umožňuje pracovat se starými zakódovanými knihami. Abby má neobvyklý talent, kvůli čemuž ji rodina považuje za blázna a chovají se k ni příšerně. Od cizích lidí se jí dostává více pochopení. Příběh mě vtáhnul hned na začátku, děj byl příjemně napínavý a hezky mi sedl.


DvěTéčka
14.07.2021 5 z 5

Moc se mi líbila!

Kudík
13.07.2021 4 z 5

Rovnou mě překvapilo, že se nejedná o trilogii, když už jsou sourozenci Coppersmithovi tři. A až na větší koncentraci paranormálních aktivit, talentů, nerostů a PSI energii, to bylo fajn čtení. Trošku toho na mě bylo moc, ale Abby s jejím Newtonem, který společně s přáteli byl její rodina a Sam s tou svojí, byli sympatická ústřední dvojice. Jsem ráda za to, jak dopadl Grady H. a od začátku jsem si říkala, že by za vším byl pouze jeden záporák? Proto mě závěr nepřekvapil a hurá na druhý díl o Gwen a dalším Coppersmithovi.

moudivlacek
12.09.2020 4 z 5

Když je člověk jiný než ostatní, tak ho ti druzí většinou nechápou, nebo se ho prostě bojí. A nejlepší obranou je útok, což značí - udělat z dotyčného blázna. Abby se naučila držet se stranou rodiny, která o ni nestojí. Když je v ohrožení, pomohou jí přátelé. Tak potkává Sama z velice vlivné rodiny, který si zažil své. Je rozhodnutý pomoci Abby a díky ní najít něco z tajemství rodiny. To, že ona najdou mnohem víc, je snad jasné. Hezká oddechovka na jedno odpoledne.

angelbooks
12.09.2020 4 z 5

Pekná oddechovka, doporučuji a těším se na další díly.

Jessybelle
15.04.2018 4 z 5

Pěkná oddechovka, přišla mi vhod. Čte se velmi dobře, těším se na další díly série.

Majdule
09.03.2017 3 z 5

Mám romance této autorky ráda, i když nejradši ty z viktoriánské Anglie. I tahle paranormální je fajn, čte se výborně a hrdinové jsou velmi sympatičtí; ale jako by tento typ více ukazoval, že se jedná o přerostlejší harlekýnky (nic proti nim), což ty historické umně skrývají pod své třytivé sukně. Ale potěšila mě a přečtu si i další.

Laf
11.02.2017 4 z 5

Poutavě napsané. Kniha se čte úplně sama. A už teď jsem zvědavá, jak to bude pokračovat dál. :)

munka
15.04.2016 4 z 5

Mám rada túto autorku a opäť nesklamala. Paranormálne príbehy veľmi nemusím, ale od Quick si ich rada prečítam. Romantika, napínavý príbeh až do konca. Ide sa na "Oči plné snu" ...

modranka
05.02.2014 4 z 5

Je vedecky dokázané, že PSI energiu zachytávame všetci, lenže nie všetci s ňou vieme pracovať. Ale je tu. A preto tak zbožňujeme paranormálne sekvencie. Rovnako verím, že existujú kamene, ktoré majú silu biologických zbraní. Ale čo bolo pre mňa 100% fantázia bola nejaká nadprirodzená sila odomknúť starý text. Fantázia však k tejto literatúre patrí. Príbeh bol napínavý do posledných strán, dobrodružný, romantický.

A´propos - výraz "para" ma chvíľami dvíhal zo stoličky. 151 krát para (niečo) (paranormální kameny, paranormákní krystaly, parafyzické niečo, parasmysly, parapsychické, parafyzika a pod. Neviem či je chyba priamo v autorkinom texte, alebo v preklade.
No, nič, idem na druhú časť.

Kaylin
08.07.2013

zaujímavá knižočka s parapsychologickými prvkami, ale tu pôjde skôr o knihy a kryštály . veľmi zaujímavá tematika a približuje nám aj predaj a nákup starých spisov a kníh. Áno zatiaľ tu nie je zmienka o spoločnosti arkány, ale ktovie. Svet parapsychologie nie je až taký rozvetvený.:)

Nikol18
05.05.2013 5 z 5

Autorka opět nezklamala. Miluji její knihy s parapsychologickými prvky. Každou další knihu s touto tématiku netrpělivě očekávám, i když se už předem vím, že hlavní hrdinové budou spolu, tak jako u všech jejích knih, děj jako takový mě vždy potěší. Dokonalá zápletka, která se řeší na dvakrát, protože jsem si po pár knihách všimla, že autorka několik desítek stran před koncem udělá velké bum, ve kterém se vyřeší celá věc a těsně před koncem, když už to vypadá, že budou štěstně žít, nastane druhé bum, po nímž vyřeší zbytek. I když je to v každé knize, tak mě to pokaždé překvapí, přestože si říkám před čtením, že to tam bude, během čtení na to naprosto zapomenu.

kolacky
18.04.2013 5 z 5

Krásně "arkánový" příběh.

mariva
16.03.2013 5 z 5

Další kniha s hrdiny s parapsychologickými schopnostmi, ale přitom v ní není ani zmínka o Společnosti Arkány. Takže první díl nové trilogie je lákavou ochutnávkou, už se těším na další díly.

kika 13
23.02.2013 3 z 5

Tento román mě moc nesedl,ale nikomu nebráním klidně si knížku přečtěte.

Štítky knihy

paranormální jevy romantika

Autorovy další knížky

Jayne Ann Krentz
americká, 1948
2004  83%Galantní pomsta
2008  87%Zkrocený netvor
2007  83%Nebezpečná láska
2011  80%Až na dno
2004  80%Placená společnice

Kniha Klíč k tajemství je v

Přečtených109x
Doporučených7x
Knihotéce101x
Chystám se číst34x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x