Tajuplná žena

Tajuplná žena https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/285329/bmid_tajuplna-zena-YzB-285329.jpg 4 154 36

Elizabeth se stane svědkyní brutální vraždy, za níž stojí mafie. Žena se obrátí na policii a naivně věří, že ji právní systém ochrání. Žije pod falešným jménem na zdánlivě utajené adrese. Nemá představu o tom, že dlouhá chapadla mafie sahají i do policejních sfér a že místo, které mělo být pro ni bezpečným útočištěm, se změnilo ve smrtící past.... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: , Alpress
Originální název:

The Witness , 2012


více info...

Přidat komentář

Marcik7
07.04.2024

Šestnáctiletá Elisabeth je svědkyní dvojnásobné mafiánské vraždy a tím začne její skrývání s proměnami identity. Je vysoce inteligentní ajťačka, umí se nabourat do všech možných databází. Jelikož si ji její asociální matka pořídila jako jakýsi experiment ze zkumavky, nepoznala Liz normální rodinné vztahy a vazby, takže přijímat vzájemnou důvěru a lásku muže se musí teprve naučit. A jelikož je to i romantický příběh, vše se podaří vyřešit.

KatieKuli
06.03.2024 4 z 5

Elizabeth je 16 letá vysoce inteligentní a velice sociálně izolovaná studentka medicíny na Harvardu. Díky jediné vzpouře se jí změní celý dosavadní život. Nesouhlasí s matkou, koupí si sama oblečení, ostříhá a obarví si vlasy, padělá průkazy a vyrazí s novou kamarádkou do klubu. Na konci večera jsou její kamarádka a její společník zavražděni a Elizabeth je toho svědkem. Aby toho nebylo málo jedná se o ruskou mafii. A její útěk o život začíná. Dalších 12 let střídá identity a místa a neustále se ohlíží přes rameno. Dokud do jejího světa nenapochoduje místní velitel policie Brooks.


pip11
10.10.2022 5 z 5

Výborná kniha, od Nory Roberts jedna z těch lepších, co jsem četla. Velmi silná a extra inteligentní hrdinka, která ve svých šestnácti letech zažije velký zlom, když se vzbouří proti přísným pravidlům své matky. Udělá první svobodnou věc ve svém životě, ale od tohoto okamžiku se její život naprosto změní. Bylo to napínavé a i když nijak zvlášť akční, nechyběl humor a poutavost.

petraj30
31.08.2022 4 z 5

Velmi zajímavý a netradiční příběh.
Hlavní hrdinka mi chováním připomínala robota, byla bez emoční a téměř neosobní. Vím, že to nebyla její vina, ale už i Sheldon Cooper mi přišel emočně vyspělejší. Její matka a vlastně i celý její život byl jeden velký omyl. Sice jsem jí ve všem počínání fandila, ale žít jako ona bych nemohla. To platilo asi do první poloviny. Pak už to přece jen bylo o něco lepší. Brooks byl naprosto úžasný, se skvělým smyslem pro humor.
První polovina mi připadala akčnější, pak už se jen dvě stě stránek čeká na rozuzlení. Sice to bylo velmi zajímavé četní, ale ten konec mohl být více obsáhlejší a napínavější. Jinak se mi to moc líbilo.

cukrovka
18.06.2022 5 z 5

Zajímavý a velmi čtivý příběh. Je zde krásně nakombinováno napětí a romantika. Nadprůměrně inteligentní hlavní hrdinka s problémy v sociálních interakcích mě bavila.

janina66
02.06.2022 4 z 5

Příjemné čtení. První část se 17letou Liz se mi moc líbila. Druhá s Brooksem už nebyla tak napínavá, ale více romantická a zbytečně natahované. Knize by prospělo méně stran. Ale jinak to byla klasická Nora.

Kudík
30.04.2022 4 z 5

(SPOILER) Znovu velmi pěkné a příjemně napínavé čtení. První čtvrtina knihy, kde se nadprůměrně inteligentní Elizabeth změní v rebelku Liz, mi přišla nej, a to nejnapínavější, nejsmutnější, plná nejhorších zážitků a odehrávající se v době, kdy jí bylo necelých 17let. John a Terry, to vážně zamrzelo.
Následně se děj posune o 12let s tím, že se postupně dozvídáme co vše jí dala a vzala klubová a narozeninová "událost", vč. její "matky". Hrdina v podobě Brookse je opět parádní, tak jak je autorka umí. Oživení děje v podobě jeho rodiny a nejbližších přátel bylo osvěžující. Trošku mě překvapilo jak do děje vplul a následně lehce vyplul Roland Babbett, jehož postava mi přišla nevyužitá. Mrzelo mě, že spravedlnost trvala tak dlouho, byla relativně slepá a ve výsledku celkem moc jemná. A celou dobu jsem se bála o Berta. 4,5*

Laf
07.04.2022 5 z 5

Skvělá kniha. Hned mne chytla a ráda jsem se k ní vracela, abych se dozvěděla, jak to pokračuje a skončí. Knihu bych zařadila mezi ty top, které tato autorka napsala. Je to pěkná kniha, které nic nechybí. Vřele doporučuji :)

Kaduri
25.04.2021 5 z 5

Knižku som čítala na základe pozitívnych komentárov tu - na Databáze kníh. A... musím na vás dať častejšie:).
Hlavná hrdinka bola presne podľa môjho vkusu - nadpriemerne inteligentná introvertka, ktorá tápe v oblasti medziľudských vzťahov a sociálnych kontaktov. Pridajte k tomu ďalšie sympatické postavy, vtipné dialógy, svižný dej a dostanete v danom žánri veľmi podarené dielko:).
Odporúčam.

Jeanine8
04.11.2020 5 z 5

Super vtipné rozhovory :-)))

bekule
30.09.2020 5 z 5

4,7
Drsná hasička Rowan v Zahráváš si s ohněm , je pro mě stále nejlepší ženská postava od NR ,tedy mimo nepřekonatelnou Dallasovou, ale ani geniální ajťačka a hackerka Liz mě nezklamala. Ani té romantiky tady nebylo přehnaně moc, zábavné bylo postupně se společně s Elizabeth Liz Abigail seznamovat s obyčejným životem. Bavilo mě její vaření a sžívání se s Brooksem a celou jeho rodinou, nebo mnohojazyčná komunikace s psím miláčkem . Jen škoda že závěr knihy oproti napínavému akčnímu začátku proběhl až moc v poklidu.

Lucuschka
15.11.2019 4 z 5

Moc hezká kniha pro oddechové čtení - trocha napětí i romantiky... Doporučuji všem, kteří/které si chtějí přečíst kvalitní příběh bez zbytečného přemýšlení nad zbytečnostmi. Stránky lehce plynou a s nimi i příběh.

knihomolkadorfa
05.07.2019 4 z 5

Příjemné čtení, kdyby byla o pár desítek stránek kratší, ničemu by to nevadilo.

mako275
07.02.2019 5 z 5

vynikajúca kniha, vrelo odporúčam :-)

Skalara
15.11.2018 5 z 5

Skvělá kniha. Ráda ji mám ve své knihovně.

veveronka
25.02.2018 5 z 5

výborné jako vždy

olcab
05.12.2017 3 z 5

Jak jsem knihu četla, tak se mi před očima odvíjel podprůměrný americký film, přehnaný vykreslením určitých postav, zejména supercharakterního šéfa místní policie a jeho sluníčkové matky a sester. Celý ten příběh byl hooodně přitažený za vlasy a byla jsem ráda, že jsem knihu dočetla. Nene, tato autorka si mě nezískala /tím se omlouvám všem čtenářkám, které ji milujou/ a po další její tvorbě netoužím.

buccifalek
21.10.2017 5 z 5

Strhující děj od začátku do konce.

Atanone
11.10.2017 5 z 5

Vzhledem ke svému nepříliš šťastnému prvnímu setkání s touto autorkou,kdy jsem očekávala krimi a dostala romanci s lehce kriminální zápletkou,jsem od této knihy nečekala nic. Podstrčila mi ji kamarádka,která mě zná jak své boty s tím,že se mi to bude líbit. Krom toho,že jsem dostala další romantický příběh s lehce kriminální zápletkou,jsem se ale opravdu královsky bavila. Elizabeth mi svou inteligencí a logikou odtrženou od toho,čemu my běžně říkáme normální život, připadala jako něco mezi filmovou Temperancí Brennanovou a chodící Wikipedií. Popis předehry první milostné scény mě vážně dostal,to už jsem se smála nahlas,do Brooksovy maminky jsem se úplně zamilovala,stejně jako do Abigailina srubu,psa a vaření – o sbírce střelných zbraní nemluvě.
Takže pro ty,kdo si chtějí odpočinout a zároveň se dobře pobavit, můžu tuto knihu vřele doporučit - a po nějaké té pauze asi zkusím další od této autorky
P.S. ty dialogy jsou vážně dokonalé

sabca
01.10.2017 4 z 5

Nebylo to špatné, ale možná by stačilo o 100 stránek méně. Občas tam byla hluchá místa.

Štítky knihy

kriminalistika

Autorovy další knížky

Nora Roberts
americká, 1950
2000  86%Smrtící nahota
1997  89%Nebe mé lásky
2000  87%Past na dobrodruha
1997  86%Zrozená z ohně
2011  82%Kouzlo okamžiku

Kniha Tajuplná žena je v

Právě čtených1x
Přečtených219x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených15x
Knihotéce131x
Chystám se číst53x
Chci si koupit8x