Svět podle Clarksona

Svět podle Clarksona https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/320336/mid_svet-podle-clarksona-T32-320336.png 4 27 4

Svět podle Clarksona série

< 6. díl >

Jeremyho Clarksona neznají snad jedině "ekomentálové se svraštělýma nohama, kteří v reflexní vestě pojídají v dešti pod keřem brokolici", abychom použili jeho výrazivo. Může za to fenomenální úspěch jeho motoristického pořadu Top Gear, který v letech 1988-2015 sledovaly doslova stovky milionů lidí po celém světě, a také jeho automobilové sloupky ze Sunday Times, jež knižně vycházejí i u nás. Lahůdkou jsou však také jeho společenské sloupky ze stejných novin. Vychutnejte si smršť jedovatých komentářů ke všem potrhlým projevům naší civilizace, od stavařských přileb na hlavách politiků přes ochranu práv ledních medvědů až po problémy s teroristy i s Putinem, k jejichž řešení dostaneme i návod. V tomto výboru přinášíme nejčerstvější sloupky za roky 2013-2015. Nejenže se při tom skvěle pobavíte, hrozí vám i změna postoje prakticky ke všemu, co hýbe dnešním světem: Clarksonovy zdánlivě absurdní zkratky a šokující úhly pohledu vám otevřou oči i v případech, kdy jste si mysleli, že naprosto přesně víte, jak to je.... celý text

Literatura světová Fejetony, eseje Doprava
Vydáno: ekniha , Dokořán
Originální název:

As I was saying...: The World According To Clarkson Volume 6 , 2015


více info...

Přidat komentář

Viky007
24.06.2017 4 z 5

Musím říct, že bych si tuto knihu sama od sebe nevybrala. Jednalo se vlastně o sázku (já Clarksona a budoucí švagr Darrena Shana). A jsem moc ráda, že jsem této knize dala šanci.
Měla bych zdůraznit, že autům rozumím asi jako koza petrželi. To ale vůbec nevadí, protože v těchto fejetonech k nim Clarkson zabrousil jen málokdy.
Co víc říct? Docela slušně jsem se bavila. Jeremy zřejmě nikdy nevyhraje Miss Universe ani Miss Sympatie, ale styl psaní má prostě bravurní. Lehce sarkastický, s nikým a s ničím se nepáře. Akorát tam bylo na můj vkus příliš mnoho politiky, což není zrovna můj šálek kávy. Ale jinak tomu nemám co vytknout.

MiaMahoney
21.06.2017 4 z 5

Hodnocení originálu, český překlad neznám.


ajla5
01.01.2017 4 z 5

Skvěle jsem se bavila. Určitě se k ní budu vracet. Moc jsem se nasmála.

Ricmont
17.12.2016 5 z 5

Pokud si myslíte že nejmocnější muž je Putin nebo nově zvolení nájemník Bílého domu tak jste na omylu. Tím nejmocnějším mužem planety je Jeremy Clarkson a kniha Svět podle Clarksona to dokažuje. Toto není kniha o autech je to pohled člověka který sleduje jak se svět kolem něho mění. Jeremy nám ukazuje že mít v dnešní době svůj názor by nemělo být jen výsadou pár lidí ale právem nás všech.