Léta s Top Gear

Léta s Top Gear https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/204269/mid_leta-s-top-gear-6fn-204269.jpg 4 93 16

Jeremy Clarkson jako novinář začínal v místním listu Rotherham Advertiser a později psal pro Lincolnshire Life nebo Sun a Sunday Times. Dnes je autorem a spolu s Jamesem Mayem a Richardem Hammondem moderátorem televizního pořadu BBC Top Gear, jehož nová a nová pokračování pravidelně sledují miliony lidí po celém světě. O Clarksonovi se říká, že je nějvětší osobností britské televize. Měří 196 cm. V knize Léta s Top Gear se nám dostává potěšení číst špičkovou novinařinu a osobité názory na nejrůznější automobily a automobilový průmysl, ale nejen to; také se nám tu otevírá „svět podle Clarksona“, ostrov vtipu, ironie a střízlivého občanského myšlení, stavícího do nelichotivého světla svět evropských zákazů a příkazů, všeobecného opatrnictví a politické korektnosti. Kniha obsahuje výbor autorových sloupků, vycházejícíh mezi lety 1993 a 2011 v prestižním automobilovém časopise Top Gear.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Literatura faktu

Vydáno: , Argo
Originální název:

The Top Gear Years , 2012


více info...

Přidat komentář
LenkaDv
LenkaDv
12.08.2022 4 z 5

Ačkoli pořad Top Gear a vtípky Jeremyho Clarksona mám v pořadu moc ráda, tak v knižní podobě to nevyzní. Prostě a upřímně číst mě to nebavilo. Je to stejný typ humoru jako v pořadu, ale za mě to není ono. Proto ubírám jednu hvězdičku - určitě to splní očekávání, ale něco tomu za mě chybí.

bleekemolen
bleekemolen
19.02.2022 3 z 5

Jezzovy sloupky jsou pestre, rafinovane a plne originálních chutí. Jako ty nejlepší sváteční chlebíčky. A tahle kniha je jich plná. Po padesáti stranách už se mi listy k sobě lepily vlašákem. Po stovce jsem otáčel místo papíru plátky šunky. Chlebíčky mám rád, ale nehodlám se jimi cpát každý den.


LenkaV.1
LenkaV.1
21.01.2019 3 z 5

Pobaví, někdy donutí k zamyšlení, i když mně osobně víc "sedl" styl knížky Richarda Hammonda.

valda
valda
01.09.2018 4 z 5

Kdo by neznal Jeremyho Clarksona. Četl jsem od něj už několik souborných vydání jeho sloupků, takže vím, že je to skvělý, a velice čtivý a zábavný novinář. Taky byl dlouho hodně důležitou postavou v nejúspěšnějším pořadu světa o autech: Top Gear. Nikdy se nebál být politicky nekorektní, mezi všemi těmi předem připos... lidmi z ostatních pořadů, kteří se báli jakkoliv vykročit z řady, aby náhodou nepřišli o práci. No, nakonec i Jeremyho z jeho pořadu vyhodili, protože zfackoval člověka, který mu nezvládnul přinést steak. A tak nyní pokračuje v neméně úspěšné show, která se jmenuje Grand Tour.
Tohle je kniha, která obsahuje výběr článků, které Jeremy psal do časopisu Top Gear, který vycházel souběžně s televizním pořadem. Platí to, co jsem psal už o předchozích souborech, které jsem četl. Pokud si chcete přečíst něco zábavného, tak trochu vás zajímají i auta, a nevadí vám macho humor, tak doporučuji.

Leome
Leome
17.10.2016 5 z 5

Tahle kniha je asi ta nejlepší od Clarksona, četla jsem i "Zapomeň na brzy", ale to mě tolik nezaujalo. Clarksonův humor je něco, co vám prosvětlí i dny beze světla a vážně nedoporučuji číst knihu na veřejných místech: přeci jenom, je to trochu zvláštní, když se člověk popadá smíchy v tramvaji. Kniha je zábavná, zábavná a... zábavná. Nejen pro milovníky Top Gearu a také nemusíte být extra velký znalec aut, abyste textu rozuměli (i když není na škodu vědět, o čem se mluví). Nemůžu jinak než pět z pěti, protože to si takhle kniha zaručeně zaslouží.

RudýOnkel
RudýOnkel
15.07.2016 5 z 5

Clarksonův humor je jako Pandořina skříňka. Nikdy nevíte, co po otevření na Vás čeká :D A tato kniha je knižní verze vtipné a originální novinářské práce :)

LordSnape
LordSnape
30.04.2016 5 z 5

Clarkson je možná arogantní dement, jak představuje televizní Top Gear, ale jako novinář je naprosto famózní. Již dlouho jsem nečetl žurnalistiku tak lehce, vtipně a dobře napsanou. Je vidět, že ho auta prostě berou, rozumí jim a i přes jisté, vyhraněné názory - jako třeba směrem k ochraně životního prostředí, mohu říct, že jsem jeho články žral do posledního písmenka. Kéž by i u nás byl aspoň někdo, kdo umí svoji práci podat obdobným způsobem.

decemlineata
decemlineata
19.01.2016 5 z 5

Tenhle titul jsem původně koupila pro manžela,ale musím přiznat,že ji dostal se zpožděním.
Nemohla jsem se odtrhnout od čtení.
Sarkastický humor Clarksona. Jeho přesné vykreslení situací a humor.Málo slovy vše.
To je Clarkson.Nechtěla bych s ním pracovat,ale vždy si ráda přečtu jeho knížky.
Za mě plný počet

RadekO8
RadekO8
21.11.2015 5 z 5

Když jsme jí četl v šalině tak se lidi otáčeli a koukali na mě jak na idiota, jak jsem se nemohl přestat smát :) úžasné čtení !!!!!

Enforcer
Enforcer
30.07.2015 4 z 5

Pohodové letní čtení. Zábavné, provokativní, ale i inteligentní.

anais
anais
28.04.2015 4 z 5

úžasné čtení, skvěle napsané, co slovo - to perla. Super. Doporučuji všem!

Ricmont
Ricmont
13.03.2015 5 z 5

Pokud vám někdo řekne že nezná Jeremyho Clarksona nebo Top Gear lze to připrovnat k tomu když vám bude tvrdit že nikdy v životě nebyl na velké.
Jeremy a Top Gear jsou dva fanomeny automobilového světa. Jeremyho slova mají tu moc naštvat dav faministek nebo Indickou vládu. Stejně tak se ale automobilky třesou strachem co právě Jeremy o jejich autě řekne.
Léta s Top Gear je vlastně sbírka sloupku z TG magazínu (ten vychází i u nás).
Ale ať už Jeremyho nenávidíte nebo zbožňujete s pár názory v knize se s totožní každý z nás.
PS: Pokud jste fanoušek Škodovek raději si přečtení knihy promyšlete.

milos3533
milos3533
11.02.2015 5 z 5

je to moc povedená kniha :-D

martunka
martunka
15.01.2015 4 z 5

jo jo orangutan je dobrej. dost jsem se pobavila.................... doporučuji

sona7443
sona7443
17.09.2014 5 z 5

Prostě Jezza je nejlepší :)) Skvělý žurnalista s vysokou inteligencí, mě příjemným smyslem pro humor. Způsob jeho uvažování mě fascinuje a způsob jeho psaní mě baví neskonale. Za sebe mohu jenom doporučit všem, co co očekávají více než suché blábolení o výkonech jednotlivých aut ;)

HančaŠ
HančaŠ
05.07.2014 5 z 5

Úžasná kniha! Jeremy Clarkson je výborný moderátor i novinář a v této knize se jeho talent naplno projevil. :-)