Hvězdy osudu

Hvězdy osudu https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/475370/bmid_hvezdy-osudu-tTh-475370.jpg 4 88 19

Strážci (Nora Roberts) série

1. díl >

Samotářskou výtvarnici Sashu pronásledují noční můry a nutí ji tvořit mimořádná díla. Zoufale se snaží pochopit ony vize a hlavně, proč se jí neustále zjevuje záhadný cizinec. Podivná síla ji zavede na ostrov Korfu, kde se ke svému velkému údivu seznámí s Branem, mužem ze svých snů. Ten na ostrově jako mnozí další hledá tajemný šperk a musí jej nalézt dřív, než padne do špatných rukou.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Stars of Fortune , 2015


více info...

Přidat komentář

Aranel15
15.04.2024 4 z 5

Na začátku jsem měla problém se začíst. Trochu moc náhod a kouzel najednou, ale do dalších dílů se určitě pustím také.

biki
31.12.2023 5 z 5

Protože se mi strašně líbila fantasy série o Talamhu, zkusila jsem od Nory jinou sérii. Nač to tajit, líbila se mi ještě víc. Navíc se úvodní díl odehrává na mém oblíbeném Korfu, kde jsem strávila pár vydařených dovolených. Je pravda že začátek nebyl tak úplně ono, ale od chvíle, kdy se skupina začala formovat (zvláště od připojení Sawyera) už jsem se od příběhu nemohla odtrhnout. Když se začaly postupně vyjasňovat schopnosti jednotlivých účastníků, když jsem sledovala rozvíjení vzájemných vztahů a jejich špičkování .. prostě jsem si je všechny zamilovala. Bez meškání jsem musela přejít na další díl.


Kudík
11.09.2023 4 z 5

Autorku i její tvorbu, ať fantasy či detektivní romány, mám ráda, ale tady mi to dalo trošku zabrat. Kniha je relativně nová (orig. z 2015), ale z části jsem měla dojem, že to není až tak její styl, anebo to bylo překladem? Druhý díl je o poznání lepší a na třetí se zrovna chystám.

Máme zde samotářskou malířku Sashu Riggsovou, které její sny a vize přivedou na Korfu, a to při pátrání po ostatních strážcích a Hvězdách osudu. Jako první najde Riley Gwinovou a připojí se k nim i Bran Killian. Následně si je skoro stopne Sawyer King, a ten zase na pláži najde Anniku Watersovou. A už chybí jen poslední, a to Doyle McCleary, který jim pomůže v jeskyni, při výpravě za Hvězdou ohně. Kdo se s kým spáruje se celkem rychle vyrýsuje a talenty, které mají Sasha, Bran a Sawyer jsem odhadla a těsně před proměnou i u Riley, ale Anni a Doyle byli překvápko. U Anni jsem se bavila hlavně tím, že ostatní řešili, zda je sjetá, anebo zaostalá a překvapení, ono to bylo něco jiného. Dále plus za škádlení a vtipy Sawyera na Riley, které nadále pokračují. A přirovnání Sashy, že střílí jako Daryl Dixon z TWD mě stálo pití v nose. :) 3,5*

Evka27
11.04.2023 odpad!

Toto byl velký omyl.

devildeny
02.03.2023 1 z 5

I když mám Noru ráda, zůstanu raději u jejich romantických kriminálek. Toto mi opravdu nesedlo. Mám rada fantasy a sci-fi, ale musí to mít nějaký řád. Tohle fantasy zasazené do realného světa a ta samá romantika mě vážně nebavila a když začly lítat okřídlené příšery z nebe tak už jsem kroutila očima a knihu už po druhé odložila a nedočetla.

JaninaV.
02.02.2023 4 z 5

Na to, že magično a fantasy moc nemusím, tak tady mi to nějak nevadilo. Kniha se četla dobře a krásný obal knihy. Co mi vadilo bylo snad do 3/4 knihy vykání. Každopádně se těším na další díly.

Ulrika
12.08.2022 5 z 5

Zda se,že toto bude moje oblíbená série od Nory.:) První díl mě nadchnul a už se těším až se vrhnu na další, akorát nechápu to vykani. Hlavní hrdinové se uz líbaji ale pořád si vykaji..

bbara155
17.06.2022 3 z 5

Kdyby tam nebyly ty patetické erotické scény, bylo by to mnohem lepší. :-)

petulkapeta
20.03.2022 5 z 5

,,Lhal jste mi."
,,Nikdy jsem vám nezalhal."
„Vynechaná pravda..."
„Není vždycky lež. Někdy je to jen osobní rozhodnutí."

,,Jsi moje světlo, Sasho. Moje hvězda a můj mír."

Tak tohle me hodně bavi spojeni magie,fantasy,lasky..super. v prvnim dile zamerene na Sashu a Brena jejich chemie je hodne zhava..
Sup na dalsi dil...

pip11
27.02.2022 5 z 5

První díl se mi velmi líbil, dobrodružství, magie a mytologie. Na další pokračování se už moc těším.

kolacky
18.02.2022 5 z 5

Vynikající čtení. Líbí se mi to magično a pospolitost. Jen jsem za každou stránkou čekala, jak Riley zakrouží rameny :-)

princesse
03.02.2022 3 z 5

Opět čtivé, jako většina knih autorky, ale na mě přece jen moc mystična. Myslím, že další díly oželím.

Kešu1981
11.12.2021 5 z 5

Jasnovidka, čaroděj, lykantropka, cestovatel prostorem i časem, mořská panna a nesmrtelný... parádní fantasy jízda...a hurá na další díl :o)

hana1039
17.11.2021 5 z 5

Jj,Noru Roberts tu já můžu v,, každé podobě,, ať píše o čemkoli.. Je o ní známo, že miluje dějiny v době vládnutí Artuše a tyhle poznatky pak vkládá do svých příběhů, já ji prostě zbožňuji :-)). Pokud chcete prožít chvíli s nenáročnou četbou, plnou magie, přátelství a dokonce i s láskou,tak tahle série ( trilogie) je ta pravá... Jdu na 2.dil, jen nevím kdy se dočkáme 3.dílu Skleněný ostrov, snad brzo...

alzbeta4340
10.11.2021 3 z 5

Všech šest hlavních hrdinů má zvláštní schopnosti, které se jim hodí při hledání hvězd osudu. A tahle kouzelná linka je pro děj stěžejní. Já osobně bych dala před množstvím kouzel a magických soubojů přednost silnější romantické lince, ale i tak mě N.R. nalákala ke čtení druhého dílu.
Kniha má moc hezkou obálku.

cherubinka
07.11.2021 5 z 5

(SPOILER) Že půjde o fantasy, mi došlo celkem rychle. Bílou magii mám raději než černou a upřímně, poslední trilogii o pandemii jsem nečetla. Resp. nedočetla jsem ani první díl.
Že jde o trilogii jsem zjistila záhy. Z každou další fantasy postavou jsem si říkala No to snad už ne. Přesto se těším na další díly a jsem zvědavá, jak to vše dopadne. Nejen děj, ale i osudy jednotlivých postav. Dvojice už tuším, ale co bude dál?

MirrorIsis
03.09.2021 5 z 5

Tentokrát něco pro mne, závan tajemna, mystiky, prostě trochu fantasy, těším se na další díly. Překlad z AJ brilantní, někdy dokáže všechno zkazit...

Fifth Element
28.08.2021 5 z 5

V první řadě upozorňuji, že se zrovna tahle kniha spíš hodí mezi fantazy, takže pokud ten žánr nemáte rádi, ani knihu neotevirejte.
Za mě - přesně ten typ, který miluju.. Magie, mystika i zmínka z mytologie, pátrání, láska a nekonečný boj dobra se zlem.. Chvilku mi to i připomnělo mé oblíbené Nástroje smrti.. Kdy budou další dva díly prosím? :))))
Série Kroniky Jediné byla výborná, ale Strážci jsou, pro mě, mnohem lepší...

georginaa
11.08.2021 5 z 5

Sny se někdy můžou přeměnit ve skutečnost. Sashu podle svých snů vyrábí svá díla a též se jí zdá o cizinci, který ji nedá spát. Jednou se rozhodne vydat na ostrov, kde potká toho cizince ze snu. Pochopí, že ji ovládají nevysvětlitelné mocné síly a zřejmě je jí souzeno vše prožít přesně tak jak se jí zdálo. Je to moc pěkný příběh, přesně tak jak Nora umí vymyslet a napsat.