Kosmičtí Avengers

Kosmičtí Avengers https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/343384/bmid_strazci-galaxie-kosmicti-avengers-GNP-343384.jpg 4 132 27

Strážci galaxie série

< 1. díl >

Proč se ale ze Země najednou stala nejdůležitější planeta v galaxii? To se právě Strážci galaxie snaží zjistit! Připojte se ke Star-Lordovi, Gamoře, Draxovi, mývalovi Rocketovi, Grootovi a – pozor, překvapení! – neporazitelnému Iron Manovi, kteří vyrážejí na jednu z nejnapínavějších a nejpřevratnějších misí ve vesmíru. Tajemství, která tito galaktičtí Avengers objeví, otřesou čtenáři Marvelu na celé roky. Ale zatímco se Londýn vypořádává s invazí Badoonů, o osudu Strážců galaxie už bylo rozhodnuto miliony kilometrů daleko. Proč čekat na film? Všechno to začíná tady! Obsahuje: Guardians of the Galaxy (Vol 3) č. 0,1, 1-3... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Crew
Originální název:

Cosmic Avengers , 2014


více info...

Přidat komentář

Denny456
06.08.2022 3 z 5

Klasická komiksovka - původní sešity v čechách v knížečce. Zatím čtyři díly a celkem jízda skrz vesmír, logiku a hláškování.

ArkAngel
20.07.2022 4 z 5

Potenciál Strážců Galaxie je v tomhle komiksu využit naplno, byť se soustředí primárně na jejich vůdce Star-Lorda a jeho vztah s otcem. Velkou změnu oproti původní sestavě je zapojení Iron Mana, který dosud vždy bojoval primárně na Zemi. Kresbu má komiks skvělou, tedy až na poslední bonusové číslo, které je rozsekané na jednotlivé postavy. Vesmírná část Marvelu je hned bohatší a má také svou vesmírnou radu.


marek53
26.12.2021 3 z 5

Docela dobrý komiks jenom mě mrzí že se příběh soustředí hlavně na star lorda a trochu i na iron mana ale ostatní postavy dostanou prostor až ke konci. Komiks mohli rovnou pojmenovat Star-Lord. A příběh vlastně taky nebyl nějak extra zajímavý a o konci ani nemluvím. Někdy si možná přečtu další díl a budu doufat že bude alespoň o trochu lepší.

Marketplace
24.12.2021 3 z 5

Jedna z příloh časopisu Pevnost. Neurazí, nenadchne.

Malarkey
11.11.2021 2 z 5

Musím říct, že filmoví Strážci galaxie ve mně vytvořili jiný pohled na Marvel. Ten jsem do té doby vnímal hodně genericky a s příchodem této série jsem na ně začal nahlížet i z jiného úhlu a vlastně jsem celý ten komplexní svět začal mít díky tomu hodně rád. Doufal jsem, že komiksem na tom budu podobně, ale opak byl nakonec pravdou. Přišlo mi zde všechno hrozně hektické, uspěchané. To, co se ve filmu řeší dvě hodiny, tady tvůrci splácli ve čtyřech stránkách. Přeskakovalo se tu z jedné scény na druhou, ze třetí myšlenky na čtvrtou. Jediné, co jsem si tak z toho komiksu opravdu odnesl bylo to, že mi nikdo nic nevysvětlil. Naštěstí mi pár scén z komiksu připomínalo pár scén z filmu a tak jsem mohl být více v ději.

tonysojka
05.11.2021 2 z 5

Asi jsem už starý na takové čtení. Z děje jsem pochopil, že Země má být před někým zachráněna. Asi se to povedlo. Obrázky jsou hezké.
Huch!

lassse
04.11.2021 3 z 5

Na chvíli pobavilo, na další díly ale nenavnadilo.

memphisz
18.07.2021 4 z 5

Bendis je sázka na jistotu. Vážně mu jde rozjíždět série, zvláště pokud pracuje s postavami, které sází na humor ve stejném množství jako na akci.

Tento komiks pochází v originálu z roku 2013, byl vydán tedy zhruba v době, kdy se teprve natáčel první film Strážců galaxie. Tým v tomto složení přitom vznikl až v roce 2008 a měl za sebou teprve jednu komiksovou sérii, kterou v letech 2008 až 2010 psal Dan Abnett. Věřím, že právě relativně menší proslulost týmu v té době vedla autora k zapojení tehdy velmi populárního Iron Mana do příběhu, což mělo ke komiksu přitáhnout pozornost čtenářů.

Příběh ukazuje origin Petera Quilla a poté přeskočí k akci, kdy se Strážci galaxie dostanou do hrátek mezi-planetární politiky, a jsou vrženi před flotily vesmírných lodí útočících na Zemi.

Postavy skvělé fungují - vtipné hláškují, namakané mlčí, ale kosí nepřátelé po desítkách... A k tomu navíc velmi pěkná kresba. Trochu to kalí jen krátký rozsah příběhu (3 sešity), což je na závěr knihy vycpáno nesouvisejícími minipříbehy strážců.

adam5955
19.03.2020 2 z 5

krasne ilustrovano. Pribeh o nicem. Konec jeste hloupejsi. Ale zpracovani opravdu nadherne

hurikan123
10.10.2019 5 z 5

jen ten iron man mi tam nesedí

Kate18
30.07.2019 5 z 5

Super příběh o Strážcích Galaxie, kteří společně s Tonym Starkem alias Iron Manem náhodou narazí na Badoonskou bitevní loď, která se i přes zákaz Rady Galaktických Říši snaží napadnout Zemi. Nechybí ani příběhy jednotlivých Strážců: Draxe, Groota, Rocketa a Gamory

venomslav
01.07.2019 3 z 5

průměr

Wojta777
28.04.2019 4 z 5

Komiks je vcelku dost dobrý a hezky odcípá, ale mám k němu určité výhrady. Většinou když čtu první díly nějaké série, která má více dílů, tak očekávám, že dostanu origin (původ) postavy či týmu. Komiks začíná orginem Petra (nechápu, proč nemohli nechat jméno ,,Peter") Quilla a.k.a Starlorda, u kterého se krásně kouká na změnu charakteru, kterou si Petrova matka Meredith prošla. Každopádně jsem za tento krátký origin rád. Ale pak přejdeme nejednou k týmu SG, kde se zčista jasna objevil Tony Stark ve své vesmírné zbroji. Nedostává se mu pořádně žádný prostor pro vývoj charakteru, neboli jeho absence v komiksu by nijak neporušila děj. To je jeden mínus, dva další zbývají. Jak již jsem psal, tak jsem čekal, že dostanu origin SG, což jsem bohužel nedostal. Zrovna takový origin SG by mě zajímal o dost více než Petrův. Další mínus. No a poslední mínus je ten příšerně ukončený hlavní příběh. Bože! To radši ať udělají kratší zato lépe napsaný příběh komiksu, než aby tam na konec dávali krátké, sice hezké, ale úplně nepodstatné příběhy.
Jinak příběh popisuje dobrodružství SG, který se zaobývá vztahem otce Starlorda J-Sonem ze Spartaxu a samotného Petra. Nechybí zde akce, spousta postav a opravdu krásná kresba.
Vážně, kresba zde exceluje. Je krásně barevná a detailní.
Postav je přehršel. Ne, že by to bylo na škodu, jen začátečníci by se v nich mohli ztrácet. Samozřejmě, jelikož já jsem expert na komiksy (ego up xD), tak jsem se v nich neztrácel.
Celkově se mi komiks špatně hodnotí, jelikož je dost dobrý, ale má velké negativa.
Proto jsem se rozhodl, že komiksu dám průměrné hodnocení. Takže dávám 3 galaktické hvězdiček.

Pája20
04.02.2019 5 z 5

Opět parádní komiks.. Pěkně napsaný a úžasné nakresleny. Osobně nemám co bych vytknul.

Thunder02
20.12.2018 3 z 5

Začátek byl skvělý, autor dokonale zařídil aby jste se dokázali cítit s hlavními postavami a i barvy dávali parádní atmosféru. Po půlce knihy mi ale přišlo že se na vše moc chvátalo, nic se dlouze nerozepisovslo a hlavní prioritou se staly hlášky, což je škoda. Nicméně čtivo dobré a jistě koupím zbylé díly

Terva
05.05.2018 5 z 5

V Galaxii platí
nové pravidlo:
Země se nikdo
ani nedotkne!


V tomto svazku najdete sešity
Strážci Galxie #0,1 a #1-3
Strážci Galaxie: Avengers budoucnosti #1

Akce je tu spousty. Mnoho vysvětlujících pasáží. Srandy a smutku.

Vše je celkem slušně nakreslené. Až na pár sekvencí a hlavně Avegers budoucnosti, tady je kresba strašná. První čtyři sešity nakreslil Steve McNiven. Tu horší část v „Kosmických Avenger“ kreslil Michael Avon Oeming a Rain Beredo. Jejich kresba mě moc neoslovila a mnohdy je až příšerná. Pokazila tu úžasnou atmosféru předcházejících čtyř příběhů.

Citát: Nikdo na Zemi není připraven na to, co se děje ve zbytku Galaxie.

Naprosto úžasná jízda. Zrození Petera Quilla, spojení Strážců Galaxie s Iron Manem.
A vyvrcholení ve třetím sešitě je úžasný. Spousty akce, humoru a všude je Groot.

Guardians of the Galaxy vol.3 - #0,1 Strážci Galaxie 3 sešit 0,1 *****
Guardians of the Galaxy vol.3 - #1-3 Strážci Galaxie 3 sešity1-3 *****
Guardian of the Galaxy: Tomorrow´s Avengers #1 Strážci Galaxie: Avengers budoucnosti č.1 *

Co se dá pochválit, ale co je v poslední době samozřejmostí, jsou ukázky alternativních a variabilních obálek ke všem příběhům. Zde je, jako vždy, najdete na konci této knihy. Některé jsou úžasné, některé vás rozesmějí a některé za to ani nestojí. Záleží jen a jen na
….. Grootovi.

V sekci „povídky“ v podsekcí „Příspěvky“ jsem povídky v této knize rozdělil a napsal k nim samostatné komentáře (příspěvky – lalalalala), dodal nějakou tu ochutnávku a možná i citáty.

Já jsem Groot!

Hadati
14.04.2018 4 z 5

Celkem mě překvapilo, že to bylo celkem dobré. Příběh Quilla (jeho původ) je odlišný od toho, co znáte z filmů, což je dobře, protože to nudně nekopíruje děj, který již znáte. Není to ani natolik humorné, nakolik byste asi podle filmů očekávali. Hlavní příběh tohoto komiksu je tedy velmi dobrý. Doplňující krátké příběhy, kdy se každý z nich týká jiné postavy ze Strážců Galaxie, jsou pak naprosto zbytečnou vatou, kterou jsem raději nehodnotil. U těchto krátkých příběhů ani příliš nenadchne kresba.

LordSnape
17.01.2018 4 z 5

Ke Strážcům galaxie jsem přistupoval s takový despektem, že se bude jednat o klasický konzumní superhrdinský komiks, ale o to více mě při čtení překvapoval, jak moc zábavný je. Bavily mě jak postavy, tak i celkový příběh se zajímavou zápletkou. Začátek ze Star-Lordova početí a dětství je zajímavý a dost sráží i druhý díl filmu, který šel úplně jiným a strašně debilním směrem.

fvalek
16.11.2017 4 z 5

Takový vlažný start, bohužel jsem se tomu nevyhnul a podvědomě ho srovnával s filmem, který měl upravený děj a možná se mi to tak líbilo víc, nicméně zvykl jsem si a nakonec se mi komiks moc líbil. Kresba je skvělá, až na tu poslední část, ta byla taková zvláštní. Děj je prostě... no je to takový pomalý začátek, začátek, začátek a pak najednou konec, nějak mi chyběla výraznější pointa. Starka jsem ze začátku nechtěl ani vidět, ale nakonec docela ušel taky, komiksový je mnohem sympatičtější. Ale bohužel... Chris Pratt je můj Star-lord a celkově byl film velmi kvalitní, takže mi kazil dojem z komiksu, kde je Peter takový nemastný neslaný, Gamora a Drax přehnaně vražední... jediná stálice je prostě Groot a Rocket, ti nezklamou. :D

Petr Dudek
02.10.2017 3 z 5

Nuda bez konce.