Daredevil: Muž beze strachu: Omnibus: Kniha druhá

Daredevil: Muž beze strachu: Omnibus: Kniha druhá https://www.databazeknih.cz/img/books/96_/96756/bmid_daredevil-muz-beze-strachu-kniha-dr-Pwn-96756.jpg 5 76 11

Marvel omnibus - Daredevil série

< 2. díl >

Na stránkách druhého dílu Bendisova Daredevila se rozehrává složitá partie, v níž nejde o nic menšího než o to, kdo se stane pánem Hell’s Kitchen, na niž si brousí zuby dokonce i Yakuza. Matt Murdock najde v nevidomé Mille Donovanové spřízněnou duši a jeho přátelé mají pocit, jako by zcela zapomněl, kým je. Bendis opráší dlouholeté daredevilovské stálice: věrného Foggyho Nelsona, Luka Cage, Petera Parkera, Doctora Strange. Také ale přivádí na scénu Daredevilovy dávné nepřátele Owla a Bullseye. A hlavně, do hry se vrací Kingpin, jehož měli všichni téměř za mrtvého.... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , BB art
Originální název:

Daredevil Omnibus by Brian Michael Bendis and Alex Maleev Vol. 1 , 2011


více info...

Přidat komentář

Kapis
02.12.2021 5 z 5

Druhá kniha svižně pokračuje tam, kde první skončila. Temná a zajímavá kresba, temný příběh a úplně nejlepší psychopatický výraz, jaký jsem dlouho neviděl - ano, je od pana Sovy - když mu jeho právník dovypráví tu příhodu s hluchým gengstrem. Skvělý pevný papír, krásná vazba, tiskárna se i vyhla chybě se slepenými stránkami, která ničila 1.díl a teda jestli je tohle Marvelovský mainstream, tak jen do mě!

Mám za sebou i druhou řadu seriálu a musím říct, že je taky čím dál lepší. Časem se mi to asi s komiksem smíchá v jednu nejasnou břečku, ale to asi neva.

zdenek5300
21.10.2021 5 z 5

Druhý omnibus od Bendisovu Daredevila
je úžasný , ale první kniha mi přišla o něco málo lepší . Vůbec nechci dvojku kritizovat je opravdu mnoho úžasných scén . Kresba je pořád skvělá a doslova z toho sála deprase . I když je tam spousta dialogů , ale nenechte se tím odradit . Konverzačky dobře ba dokonce skvěle ubíhají. Postavy hlavní i vedlejší jsou dokonale napsané jasných 5 *.


davidurban1973
07.12.2019 5 z 5

Opět dva perfektně propracované příběhy s vhodnou kresbou. Super komiks spíše pro dospelejsiho čtenáře.

hroubek
18.10.2019 5 z 5

Bendis mě znovu dokazuje, že civilnější pojetí hrdiny je vždy zajímavější, než boj o záchranu světa/vesmíru/reality. Bendis velmi dobře pracuje s tím co započal v první knize, a čte se to luxusně. Dialogy jsou trefné, a když je potřeba je jich více, a když to není potřeba, tak se to obejde beze slov, ale my dobře víme o co jde a naprosto rozumíme postavám. Moc se mi líbí jakým stylem je zde pojat Matt a jeho alter ego Daredevil. A nejenom titulní hrdina, ale i zbytek postav jako je Foggy, Ben a nebo nová postava Milla. Velmi příjemně mě potěšil návrat obou hlavních záporáků. Ze začátku mě to velmi bavilo, po zásadním zvratu to šlo malinko dolů, ale poslední třetina to tahá nahoru jako málo co. Zde je pak vidět to jak Daredevila vnímají jeho kolegové, a hlavně záporáci, kteří v něm doopravdy uvidí toho ďábla, toho muže beze strachu, kterým Matt je. Druhý omnibus o Daredevilovi je výborná práce a všem jen doporučuji.

jarynek
04.09.2018 5 z 5

Dvojka navazuje na to nejlepší z jedničky. Ačkoliv jsou využívány superhrdinské atributy, tak o to superhrdinství jde až v druhé linii. Stejně tak jako jde především o Matta Murdocka a ne tak o Daredevila. Jde totiž o civilní život superhrdiny (přičemž místo superhrdinství bychom si mohli dosadit klidně něco jiného), o cenu, kterou člověk musí obětovat ve prospěch svého přesvědčení, o minulosti, která člověka dohání více než si je ochoten přiznat, o hranicích schopností, které má každý, a to i ten nejschopnější. Jsem hodně zvědav, kam to může zajít dále.

3DD!3
27.05.2018 5 z 5

Přečtené na jeden zátah. Bendis se v druhém omnibusu přivádí do finále ideu s odhalením identity, ale to kam ji až dotáhne skutečně bere dech. Murdock se v jednom momentu zblázní a pak přijede Yakuza. Neskutečná pecka.

ludek.n
25.04.2018 4 z 5

Ve druhé Bendisově knize omnibuské série je jeden jediný rozsáhlý příběh nakreslený Alexem Maleevem. I díky tomu má celá kniha pevně sevřenou a koncepční strukturu, poskládanou z toho nejlepšího, co tito dva pánové dokážou společně vymyslet. Maleevova kresba je výborná a svým stylem přesně odpovídá příběhu, který rozhodně není žádnou veselou selankou s přáteli či malověrnou pošťuchovanou s nepřáteli. Je to temné, syrové vyprávění, které jde pořádně hluboko pod kůži nejen hlavní postavě Mattu Murdockovi alias Daredevilovi, ale i vedlejším figurám okolo něj. Přitom to není kašírované, prvoplánové ani laciné. Trochu toho mudrování o smyslu a významu daredevilovského poslání na tak obrovské ploše, jakou zabírá tento komiks, se dá přežít vcelku bez problémů. Jediné místo, kde jsem vypadl z rytmu, je to, kde do příběhu zasáhne Yakuza. Bez ní by se mi kniha líbila o stupínek více.

trudoš
12.01.2017 5 z 5

Opět báječné - především proto, že děj udržuje kontinuitu a nepřeskakuje sem tam, napříč různými řadami. Vývoj je navíc poměrně zásadní, Brian Michael Bendis se nebojí rýpnout do vosího hnízda a pak se bavit, co všechno tím způsobil. Snad jen, že v závěru trochu ztrácí dech, když se všechny Daredevilovy nesportovní skutky snaží až příliš okatě hodit na vrub depresím ze ztráty sličné dívčiny. A pravdou je, že mudrování Luke Cagea je protentokrát docela otravné, především proto, že si občas nevědomky lže sám sobě do kapsy. Tohle jsou však minimální vady na jinak znamenitě odvedené práci, jež dělá z Daredevila jednoho z nejatraktivnějších hrdinů Marvelu. Bendis - podobně jako J. M. Straczynski - dokáže vedle kolosálních změn pracovat i v osobní rovině, přičemž jeho nejsilnější stránkou jsou dialogy, ve kterých se umí blýsknout jako bravurní hláškař. Příběh přitom zdaleka nekončí, ještě pořád je na co se těšit, i když se soukromě obávám, že scénář už s tím nejtěžším kalibrem vyrukoval.

Hwaelos
17.12.2016 4 z 5

Na skvělou jedničku to pár bodů ztrácí. Příběh je temný a dobře vybudovaný, Maleevova kresba skvělá, i když se s ní tolik neexperimentuje jako v případě prvního svazku. Dojde i na nějaké zásadní zvraty (Matt Murdock se nechá prohlásit novým Kingpinem? Skvělý nápad!), ale několik dialogů je lehce dada a přemýšlím, co jimi chtěl autor říct (nebo je to chybka v překladu?).

borknagar
11.01.2015 5 z 5

Laťka prvním omnibusem byla nastavena hodně vysoko, ovšem druhý omnibus je ještě lepší. Skvělý příběh Daredevila (Matta Murdocka) pokračuje a v tomto omnibusu se dostane na samé dno. Příběh plný emocí, lásky, napětí a také akce, která tu však není na prvním místě (jako u jiných komiksů). Komiks, který přesahuje hranice komiksu......

Thunair
06.01.2012 5 z 5

Ještě působivější než První omnibus. Nejedna zlomová událost Marvel universe.

Štítky knihy

komiksy Marvel Daredevil

Autoři knihy

Brian Michael Bendis
americká, 1967
Alex Maleev
bulharská, 1971

Kniha Daredevil: Muž beze strachu: Omnibus: Kniha druhá je v

Právě čtených2x
Přečtených87x
Doporučených6x
Knihotéce61x
Chystám se číst17x
Chci si koupit6x