Daredevil: Muž beze strachu!: Omnibus: Kniha čtvrtá

Daredevil: Muž beze strachu!: Omnibus: Kniha čtvrtá https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/145885/bmid_daredevil-muz-beze-strachu-kniha-ct-QkX-145885.jpg 5 56 9

Marvel omnibus - Daredevil série

< 4. díl

Brianu Michaelu Bendisovi a Alexi Maleevovi se s Daredevilem podařilo něco, co nikdo nečekal – stvořili sérii originálních a strhujících příběhů, které posunuly Muže beze strachu do nové roviny. A vyrovnali se Daredevilovým tvůrcům – legendární dvojicí Frank Miller – Klaus Janson. V originálním „Desateru“ Bendis s Maleevem na vyprávěních místních lidí přibližují Daredevilovu vládu nad Hell’s Kitchen. V klaustrofobickém prostředí kostelního sklepa jeden po druhém líčí, jak jim Daredevil v průběhu své roční vlády pomohl, nebo jim naopak uškodil. A při té příležitosti odhalují svá vlastní bolestivá a děsivá tajemství. V „Murdockových listech“ svádějí uvězněný Kingpin (Wilson Fisk) a FBI boj o svobodu Matta Murdocka. A co teprve kdyby Karen Page přežila útok Bullseye?... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , BB art
Originální název:

Daredevil Omnibus by Brian Michael Bendis and Alex Maleev Vol. 2 , 2013


více info...

Přidat komentář

Kapis
25.02.2022 5 z 5

Jááááj, taxe tak dívám a přečetl jsem to už na začátku prosince a nějak jsem asi pozapomněl k tomu vyjádřit svůj erudovaný názor komiksového znalce.

A ten je jasný. Je to skvělá série. Přidání jakési japonské mystickopodivné vykurvenosti byla sice trochu pomoc z nebes, ale dobře vymyšlená, zamotána do pseudonáboženského se zmítání našeho hrdiny, což v důsledku určitě pomohlo napínákovatosti. Spokojenost váženým průměrem s celou sérií s výsledkem regulérních 95%.

I ten konec mě potěšil, Brubakerův run v base taky asi nebude k zahození, i když Mathewea asi nebude prcat parta nadržených zfetovanejch negrů do řiti během celého jeho pobytu, tak jak by si zasloužil za svou službu dokonale vystavěnému justičnímu systému té nejsvobodnější země světa.

wullcann38
27.11.2021 5 z 5

Hodně fajn zakončení od Bendise, ale potřebuju někde sehnat pokračování! A hned!
Jinak bonusový What if?... Karen Page didn´t die byl docela fajn, ale o proti zbytku knihu nic moc.
A závěrečný Ultimate Marvel team-up, byl podle mě taky zbytečný, ale musím říct že jsem si ho dost užil.
Daredevil od Bendise-96%
What if?... Karen Page didn´t die-70%
Ultimate team up (Daredevil,Punisher,Spider-man)-84%
Celkově kniha-94%


davidurban1973
13.12.2019 4 z 5

Perfektni příběhy a zakončení série.

hroubek
04.11.2019 5 z 5

To byla jízda. Celý Bendisův run je neskutečně silný příběh o tom, co obnáší být hrdinou. Se vším tím dobrým a i tím špatným. A je to podáno velmi realisticky. Žádné zachraňování světa. Zde se se zachraňuje jedna čtvrť v New Yorku kde žijí obyčejní lidé se svými obyčejnými problémy, kterou chrání sám Ďábel strážný, Muž beze strachu, Daredevil. A Bendis znovu dokazuje, že Matta chápe jako jako málo kdo. Opět dostáváme zajímavý pohled na to proč je Daredevil, tak skvělá postava jakou je. Bendis a Maleev odvedli na celém runu luxusní práci a byla radost jejich příběh číst. A tohle zakončení je parádní, silné a i dojemné a já bych si přál abych si mohl přečíst jak to bude pokračovat. I čtvrtý omnibus s Daredevilem je luxusní komiks, a kdo ho nečetl, tak mu ho můžu jen a jen doporučit. PS: Bonusové příběhy jsou také dobré.

jarynek
27.09.2018 5 z 5

Nevěřil bych, že s tématem odhalení identity se dá utvořit hodnověrný příběh na skoro čtyři omnibusy, a ono se dá. Autor dané téma pojal opět z trochu jiného úhlu a výborně příběh ukončil. Když jsem dočetl poslední stránky příběhu, tak jsem čekal ještě další pokračování, říkal jsem si, že takto to přece nemůže skončit, ale ono může a je to ten správný konec.
Kniha začíná výborným desaterem. Příběhy různých postav, jejichž osud poznamenal Daredevil, a které nabízejí různý úhel pohledu na DD, přičemž některé příběhy se protnou, byl pro mne nejsilnější částí knihy. Naopak s nosným příběhem nesouvisející konec s Punisherem a Spider-Manem mi přišel ve srovnání s předchozím slabší, ale rozhodně stále stojící za přečtení.

3DD!3
21.06.2018 5 z 5

Fantastické zakončení série. Desatero téměř v Boccacciově stylu, příjemně civilní a překvapivé v celkovém vyznění. Finále s Kingpinovým návratem je neskutečnou akční náloží. Skvělá alternativní odbočka překvapí a jedinou skvrnkou tak zůstává průměrný přívěsek, kde hostuje Spider-Man a Punisher, ale možná je tu jen proto, aby dokázal jak je to co jsme přečetli před tím na úplně jiné úrovni.

ludek.n
28.04.2018 4 z 5

Jak jsem byl ze třetí knihy omnibusovského Daredevila rozčarovaný, tak nadšený jsem z knihy čtvrté. Bendis s Maleevem jakoby se utrhli ze řetězu. Jestliže v Desateru se ještě drží trochu zpátky a brnkají spíše na psychologickou strunu, v Murdochových spisech už skutečně pouštějí z rukou opratě a řádí jako zběsilí. Nejakčnější a nejdramatičtější příběh omnibusovské série je na světě. Má to sílu, napětí a spád. A někde za tím vším se ještě ukrývají i famózní autorské nápady, skvělá imaginace a um na hranici geniality. Jakoby si Bendis s Maleevem schovávali to nejlepší na tohle fantastické finále. Mít kniha jen tyto dva příběhy, neváhal bych jí přiřknout plný počet hvězd. Bohužel jsou přidány ještě sešity Co kdyby Karen Pageová přežila a Ultimate Marvel Team-Up, a ty už tak bezvýhradně skvělé nejsou. I když jsou pořád výborné, to nepostihnutelné kouzlo a mrazivost předchozích dvou příběhů už v sobě nemají. I tak mě čtvrtý a poslední daredevilovský Omnibus bavil asi ze všech knih série nejvíc.

Honzeecheck
30.12.2015 4 z 5

Ufff... po 80 sešitech Daredvila jsem se dostal na konec a upřímně řečeno, bylo toho až moc. Ten moment, kdy se toho chopil Bendis je fakt špica a nápad odhalení identity jednoho ze superhrdinů je bomba, na druhou stranu ho vyvařili až do mrtě. Do českých vydání vybrali opravdu to nejlepší, takže kdybych četl jen tyhle Omnibusy asi bych byl spokojenější. Kresba mi až tak nasedla, ale jak už jsem říkal - na Marvel uplná bomba (snad jen Captain America od Brubakera může konkurovat). Potom co jsem ochutnal kopixy jako Preacher a Transmetropolitan je to ale přeci jen béčková zábava,

borknagar
15.02.2015 5 z 5

Důstojné zakončení této prvotřídní komiksové série. B.M. Bendis vše ukočíroval do zdárného konce a ani jeden omnibus není vata a zbytečnost. Vše doplňuje perfektní Maleevova kresba, která k postavě Daredevila sedne. Jsem rád, že mám tyto komiksy v knihovně, určitě se k nim budu často vracet a prožívat tento příběh znovu a znovu. Počtvrté a naposled plný počet hvězd. Budu doufat, že mě snad ještě někdy nějaká komiksová série tak moc osloví, jako Daredevil od Bendise.....

Štítky knihy

komiksy Marvel Daredevil

Autorovy další knížky

Brian Michael Bendis
americká, 1967
2011  93%Daredevil: Muž beze strachu!: Omnibus: Kniha první
2017  72%Kosmičtí Avengers
2011  94%Daredevil: Muž beze strachu: Omnibus: Kniha druhá
2013  94%Daredevil: Muž beze strachu!: Omnibus: Kniha čtvrtá
2008  79%Tajná válka

Kniha Daredevil: Muž beze strachu!: Omnibus: Kniha čtvrtá je v

Právě čtených2x
Přečtených68x
Doporučených5x
Knihotéce55x
Chystám se číst20x
Chci si koupit7x
dalších seznamech1x