Angela

Angela https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/357577/bmid_strazci-galaxie-2-angela-Xu6-357577.jpg 3 64 64

Strážci galaxie série

< 2. díl >

V důsledku dramatického vyvrcholení ságy Věk Ultrona dojde ke kolizi dimenzí. Z Nebe dorazí ten nejobávanější anděl – a jde Strážcům po krku! Gamora, jedna z nejlepších válečnic galaxie, skrývá smrtící tajemství, které by mohlo zničit celý tým. A když bojuje s Angelou, visí osud vesmíru na vlásku! Následně se skupina těch nejpodivnějších hrdinů ocitne na křižovatce, když se začnou projevovat důsledky událostí ságy Nekonečno. Budou Strážci schopni zvrátit s Angelinou pomocí Thanosův důmyslný plán? A co je potřeba k tomu, aby Star-Lord zradil celý marvelovský vesmír? Obsahuje: Guardians of the Galaxy (Vol 3) č. 4-10.... celý text

Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Angela , 2014


více info...

Přidat komentář

Denny456
28.08.2022 4 z 5

Angela byla povedená. Tenhle díl mě bavil. Bylo to o něco slabší než první díl, ale pořád dobrý.

ArkAngel
20.07.2022 4 z 5

Angela je rozhodně skvělým přírůstkem do světa Marvelu a vůbec mi nevadilo, že se kniha z velké části soustředila právě na ni. Úvodní část, která pokračuje v příběhu se Starkem na palubě si stále drží onu skvělou kresbu, než přijde skok časem a my tu máme střípek z eventu Infinity, který u nás bohužel nevyšel. Když ho ale člověk přetrpí, má tu opět skvěle nakreslený poslední sešit, který do popředí dává právě Angelu s Gamorou.


memphisz
19.07.2021 2 z 5

Ach jo, proč to Marvel pořád dělá? A proč nás tomu český vydavatel pořád vystavuje? Po skvělé první knize přichází zase strmý pád. Výměna kreslířů by ještě sama o sobě nemusela být tak zlá, ale problémem je především neexistující příběh. To co tu dostaneme jsou střípky děje, který se odehrává někde jinde - v tomto případě v komiksu Nekonečno (Infinity), který česky opět nevyšel. Dostáváme jen tzv. tie-iny, ze kterých se snažíme vždy pochopit, co se od minule stalo. Tohle vydávat prostě nemá cenu.

Delphín
28.07.2020 3 z 5

První polovina byla naprosto super, potom ale začal mít děj hrozně kolísavou kvalitu. Jediné, co se mi na tomhle komiksu vyloženě nelíbilo, bylo panelování. Kreslíři schopní, ale jejich panely byly až moc velký pokus o akci, který mě teda vůbec neseděl. Co mě naopak bavilo byly hlášky, kterých tady bylo řečeno dost kvalitních. Rozdával je hlavně Rocket, který si získal mé sympatie. Jen škoda, že Groot s Draxem zatím nedostávají tolik prostoru. Ale to nevadí, na všechny se prostě dostat nemůže.
Názor na to mám takřka totožný, jako na první díl Strážců - čistý superhrdinský průměr, který potěší, ale zároveň nijak extra neoslní.

Kate18
01.03.2020 4 z 5

Kresba od různých autorů se mi líbila snad kromě Francavilla, tam mi ale spíš neseděly barvy. Příběh opět našlapaný akcí a hláškami oblíbených hrdinů.

Strážci spolu s Tonym popíjejí v baru, když tam dorazí Spartaxká armáda. Nedaleko se ve vesmíru objeví záhadná žena, Angela. Strážci se jí musí postavit a zjistit, co je zač, protože ani jejich lodní systém o ní nenalezl žádné informace. Starlord pořád vidí záblesk, po kterém už nic nebylo jako dřív. Mohla by tahle záhadná žena vědět, co se stalo?

hurikan123
15.10.2019 5 z 5

JAKTOŽE MÁ ANGELA TAK MÁLO OBLEČENÍ!!!

Pája20
05.02.2019 5 z 5

Další komiks nezklamal. Opravdu jsem jak uchvácen tak nadšen.

Terva
06.05.2018 4 z 5

Jmenuje se Angela.
Sakra, tak jsme v tom až po krk.
Tihle se objevujou jenom,
když jde něco fakt do hajzlu.


V této knize najdete sešity Guardian of the Galaxy vol. 3 #4 – #10.
Strážci Galaxie vol 3 čísla 4 - 10.
Scénář: Brian Michael Bendis
a kresbu maj na svědomí: Sara Pichelliová, Francesco Francavilla a Kevin Maguire.


Další pokračování Starkovo výletu do Vesmíru a jeho setkání se Strážci Galaxie. Zatím, co čtvrtý sešit okouzlí řadou vtipných dialogů, hned úvodní dvojstrana čísla 5 vás uhrane. Ďábelská Angela by si zasloužila větší formát. Kresba této dvojstrany je prostě boží.

Asi nejzábavnější jsou dialogy mezi Starkem a Rocketem. Někdy vás dokáží smíchy i rozbrečet.

DIALOG:
STARK – Koukáte tady na Star Trek?
ROCKET – Star Trek?
STARK – Pozemský TV seriál.
ROCKET – TV?
STARK – Zábavné televizní vysílání
ROCKET – Ne.
STARK – Takže nevíš, kdo je kapitán James T. Kirk?
ROCKET – Ze který lodi?
STARK – USS Inter....ale to je jedno.....
ROCKET – Mohl jsem tě varovat.

Už zde, v pátém čísle, je naznačeno, že se děje něco s časem. Petr Quille má nějaké tušení. Jakoby si časoprostorové kontinuum škytlo. Pro filmové fanoušky tak svitla naděje. Nebo škytla?
Necháme se překvapit. Nic není takové, jak to vypadá.

Citát: Vážne potřebujem nějakej bojovej pokřik! Jsem Groot? Myslím nějakej pro všechny!

Příběh je povedený. Našlo by se tam několik nesrovnalostí, ale ta největší mě celkem zarazila. Jedná se o Starka a podivné události mezi sedmým a osmým sešitem. Nechci moc spoilerovat, ale v sedmém díle je Stark v pohodě a přetočíte list na sešit osm a najednou už o Strakovi mluvěj jinak. Tento nelogický oslí můstek jsem nějak nepochopil. Jakoby by tvůrci zapomněli o čem psali v minulém sešitě. To jsem z toho Groot. Vlastě celej sešit číslo 8 je nějakej divnej. Ani kresba není moc dobře vyvedená.

Citát: Groote, zvedej svou línou kůru. Máme práci.

Tak a je konec knihy. Trochu zmatený příběh. Hlavně události od osmého až po desátý sešit mě nutí dát jen čtyři hvězdy. Události byly velmi zrychlené a někdy i trochu nepřehledné. Jinak však je to skvělá zábava. Jen ta Angela se mi zdála nějaká divná.

Já jsem Groot.

LordSnape
25.03.2018 2 z 5

Oproti prvnímu dílu strmý sešup dolů. Nebavil mě jak příběh, tak i postavy v něm. Gaimanova Angela je trestuhodně nevyužitá a prostě si tam většinu času jen tak bezcílně levituje. Starka jsem měl po chvíli plný zuby, což je smůla vzhledem k prostoru, jakého se mu tady dostalo... Bendis se snaží místy hrát trochu na filosofickou notu, ale moc mu to nejde. Do Careyho nebo už jednou vzpomínaného Gaimana má opravdu daleko. Strážci galaxie jsou prostě strohá konzumní zábava pro masy a hltače Marvelu.

Lenka.Vílka
25.03.2018 5 z 5

("Musím uznat Starku, že na sotva vyvinutou neochlupenou opici máš pro tyhle věci vážně talent.")

Dostalo mě prolínání linií příběhu a proplouvání z jedné do druhé. Takhle pojaté vyprávění mě baví. Tady to bylo navíc přehledné, i když ne pokaždé navázání přesně tam, kde jsme skončili minule. Navíc, Peter mě v prvním díle jako jediný z bandy nijak zvlášť neodvařil, ale tady si napravil reputaci.

("Vážně potřebujeme bojový pokřik...Jsem Groot...Myslím nějakej pro všechny...Můžeš použít Avengers do boje. Mě je to jedno. Budu z toho mít provizi.")

Nebudu lhát. Nemám moc ráda Tonyho, ale tady jsem si ho zamilovala už v prvním díle a tady byl ještě lepší. A ještě slovo ke kresbě. Jo, myslím sešity osm a devět. Mě se to líbilo, s tím problém nemám. I tenhle styl má něco do sebe. Jenom mi trochu vadilo, že po těch dvou sešitech se na konci stylem vrátíme do kresby na začátku. Trochu to rušilo. Takže Francavilla ok, ale mělo to být na konci.

No, a klasika na závěr, srábíci: "Prásk! Jseš mrtvej!"

martinstefko
05.12.2017 3 z 5

Kniha "Strážci galaxie 2: Angela" hodně ztrácí tím rozkouskováním na epizodky, které vždy dokonale nenavazují, ale přesto se jedná o komiks, který dokáže pobavit, což tak nějak od "Strážců galaxie" očekáváte.

fvalek
18.11.2017 3 z 5

Oproti prvnímu dílu měl komiks už nějaký konzistentní děj, ačkoliv zase utnutý a nedokončený... Jako češtináře mě trošku mate způsob jmenování Star-lorda, kdy v 1. pádě je to "Peter" a v 5. pádě "Petře", to je takový hnidopišský detail (co se týče překladu, tak ještě Inhumani přeložení jako Nelidé se mi vůbec nelíbili, formálně je ten překlad sice správně, ale logicky je úplně zcestné ho použít). Tím, že to je sbírka komiksových sešitů, tak se občas stává, že při přechodu z jednoho do druhého se prostě "ztratí" informace, třeba kam zmizel najednou Tony? (I když to mi zas tak nevadilo). Kresba komiksu je až na odchylku předposledního komiksového sešitu moc dobrá, ten předposlední byl zase kreslený jinak a nelíbil se mi od samotné kresby až po barvy...
Jinak byl ale komiks zajímavý, píši zajímavý, protože to nutně neznamená, že i zábavný, to bych zase neřekl, některé pasáže byly nudné a celkově postrádal nějakou pořádnou zápletku a ačkoliv je Angela fešanda, tak se v komiksu jevila prakticky úplně zbytečná a nějaká pointa toho, proč se vůbec objevila a proč se po ní jmenuje celý komiks, chybí.

Strážce galaxie jsem si po filmu doopravdy oblíbil, bohužel v komiksu takové kvality nedosahují, ne nutně tím, že by byli špatní, nicméně neakční, nedějové a osekané řazení původních krátkých komiksů do tohohle "sborníku" má opravdu velké mouchy a nedotaženost do konce, včetně úplného ignorování nějaké hlavní dějové linky mě docela štve...